Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Spectrum için divIDE inşaatı çağrısı  (Okunma Sayısı 14954 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 30, 2006, 22:33:45 ÖS »

ingiltereden divide getirtmek çok pahalı ve riskli olduğu için, divIde porjesi de açık bir proje olduğu için, elektronikle ilgilenen bir arkadaşımla bir olup ara birimi yapmaya karar verdik.

Şu anda herhangi bir araştırma yapmış değilim maliyet konusunda, eğer parçalar çok pahalıysa vaz geçebilirim de.

Fakat hazır başlamışken, zx spectrumunuza CF kart ve standart IDE birimleri (cd rom, haddisk) bağlamanızı sağlayan bu parçadan isteyen arkadaşlar için de üretebiliriz diye düşünüyorum.

Maksat kar etmek değil, zararı çıkarmak, hem de başlamışken bu işten isteyen herkesin faydalanmasını sağlamak.

Aranızda ilgilenen var mı, varsa sizce bu alet ne kadar eder (maliyeti değil, sizin için ederi), kaç liraya kadar çıkabilirsiniz?

Bu proje kesinlikle bizden alıp başkasına satacaklar için değil, onun için aldığınız divide'yi sadece bize geri satabilirsiniz Kahkaha Teslimden 1 hafta sonra GG'da görürsem yakarım

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2006, 22:39:31 ÖS »

IDE arabirimi için ödeyebileceğim bedel:

Sinclair :50YTL
C64:50$
Amstrad:50$
Amiga 500:50EU

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2006, 23:38:41 ÖS »

50 YTL bencede makul güzel bir fiyat Ama bence maliyet çıkarıp sorsanız sanki daha iyi olacak. Kimse madur olmasın bence..

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2006, 01:27:51 ÖÖ »

Kahkaha lw3d haklısın, onun için şimdilik fiyat olayını çıkaralım devreden...  Henüz ortada hiçbirşey olmadığı için sormakta sakınca görmemiştim, ama yarın arkadaşla buluşucaz zaten, daha etraflıca konuştuktan sonra fiyat olayına ortak bir çözüm buluruz herhalde...

Zaten üretime geçecek olursak kesinlikle tüm parça fiyatlarını buradan açıklıyacağım, dediğim gibi amaç kesinlikle kar etmek değil. En azından bu forumlarda. (zaten 10 tane satılsa, hadi 10'ar milyon kar etsek, toplam 100 milyon için ticaret yapılmazki, ucunda şöyle 5-10 milyar olcak artık bi iş yaptıkmı)
« Son Düzenleme: Aralık 31, 2006, 01:30:13 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2006, 01:33:33 ÖÖ »

bir ek: Bu ara birim sadece bir depolama alanı sağlamıyor. Ayrıca emülasyon dosyalarının da yüklenmesini sağlıyor. Örnek, TZX, TAP, SNA desteği ile dosyaları diske yüklüyorsunuz ve divide bunları direk speccy'e çevirip aktarabiliyor. FATware ile FAT32 format atabiliyorsunuz, yani direk windows'tan format atıp kullanabiliyorsunuz aygıtları.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 31, 2006, 09:09:26 ÖÖ »

güzelmiş ben iki tane istiyorum

şakası bir tarafa sadece bu ürün için değil, diğer donanım projelerinde de yardımcı olabilecek birilerine ihtiyacımız var. C64,Amigave diğer sistemler içinde çok güzel donanım projeleri var.. umarım bu başarıyla gerçekleştirilir ve sıra diğerlerinede gelir.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2007, 10:34:24 ÖÖ »

Alıntı
şakası bir tarafa sadece bu ürün için değil, diğer donanım projelerinde de yardımcı olabilecek birilerine ihtiyacımız var. C64,Amigave diğer sistemler içinde çok güzel donanım projeleri var.. umarım bu başarıyla gerçekleştirilir ve sıra diğerlerinede gelir..

yukarıda dediğim gibi, eski nostaljik birçok sistem için çeşitli donanımlar yapılması mümkün. Amstrad, Atari, Sinclair, C64 ve diğerleri. Bu konuda neler yapabiliriz? Elektronikten anlayan, bunları yapabiliriz diyen arkadaşlarımız var mı ? Türk Nostaljik bilgisayar severleri için süper bir gelişme olur ...

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2007, 20:39:04 ÖS »

benden 60 ytl işler , gördüm hasta oldum zaten. Getirtmek uğraştırır olursa talibim bende....

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2007, 20:45:10 ÖS »

Elektronikten anlayan, bunları yapabiliriz diyen arkadaşlarımız var mı ?

İsmail "Hades" Şahin ====>>>> Ailenizin C64 donanım gurusu

Forumu takip ediyor mu bilmiyorum...
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 07, 2007, 11:33:58 ÖÖ »

Alıntı
İsmail "Hades" Şahin ====>>>> Ailenizin C64 donanım gurusu

Forumu takip ediyor mu bilmiyorum...

Bir ara Hades nickli bir arkadaşımız üye olup 1-2 mesaj attı. Ama sonra ses çıkmadı... Emin değilim. Ama bu tür donanım projelerini yapacak birine ,o kişiyi bulduğumuzda da hepinizin desteğine ihtiyacımız var...

hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 08, 2007, 13:44:39 ÖS »

Selam

Birileri bana seslendi galiba

C64 için donanım projeleri tasarlıyorum. Ancak henüz gerçekleştirme aşamasına geç(e)medim. Ayrıntıya önem verdiğim için projelerimde uyumluluk ve çok amaçlı olmasını sağlamaya çalışıyorum. Bu nedenle herhangi bir projenin 3-4 versiyonu olabiliyor. Mesela bir RTC projem vardı. RTC entegresiyle seri haberleşme yapıldığı için programlaması biraz zorladı. Diğer yandan bu proje prototip olduğu fazla üstünde durmadım. Daha sonra paralel haberleşme yapılan başka bir RTC entegresi buldum ve bununla ilgili bir proje geliştirdim. Daha önce dediğim gibi ayrıntıya takıldığım ve çok amaçlı olması için bu projeyi RTC+IDE+CF+SD/MMC olacak şekilde tek bir kartta topladım. PCB çizimi bitmek üzere (sd/mmc ve cf konnektörlerinin bağlantıları kaldı).

Bir başka konu PCB maliyetidir ki ilk kez yapılacak PCB'ler için (30 adet kart için) en az 300-350 YTL ayırmanız gerekebilir. Eğer aynı kartı daha sonra tekrar yaptırısanız fiyat çok düşer. Bir de ilk prototiplerde revizyon, ekleme vs. yapmak gerekirse epeyce maliyetli olur. Bir proje belirlendikten sonra en ufak ayrıntısına kadar düşünüp ondan sonra üretim aşamasına geçmek gerekir. Bir başka konu ise yazılım kısmıdır. Yoksa yeni bir devre yapıp sadece bilgisayara takılı durması -görüntü dışında- bir işe yaramaz.

Hem C64'ün donanımını bildiğimden hemde asm kod yazdığım için tasarladığım devreler için uygun programlar yazmak zor değil.
Ayrıca RTC, IDE, CF, SD/MMC, USB vs... gibi özellikler için bunların nasıl kullanılacağını bilmek gerekir. Mesela IDE için silindir/track/sector numaraları hangi registere yazılacak, format için hangi kod kullanılacak vs...

Şimdi gelelim divIDE'ye veya başka bir devreye... Genel olarak söyleyebilirimki şeması olan ve özel programlama gerektirmeyen (mesela "PAL-GAL-PFGA" bunlar için özel programlayıcılar gerektiği için proje hiç bir zaman bitmeyebilir.) malzemeleri olan her türlü devrenin pcb çizimini yaparım.

Diyelimki C64 için tasarladığım RTC,IDE,CF,SD/MMC devresinin bir benzerini Spectrum için tasarladım ve bir şekilde bunu üretmeye karar verdik.
Şimdi soruyorum. Kaç kişi bu projeye üretim aşamasında -gerek pcb yaptırılması, gerekse malzeme gideri yönünden- maddi olarak destek verebilir? Kimler bu proje için program yazabilir?

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2007, 18:25:08 ÖS »

Hades, DivIDE herşeyi bitmiş bir proje. Spectrum için standart bir arabirim yaratma çabasıyla birkaç yıl önce geliştirilmiş ve şıuanda yaygınca kullanılıyor zaten.

http://baze.au.com/divide/

bu adreste tüm proje detayları, GAL işlemciler için yazılım, pcb çizimleri falan herşey var. Tek yapılması gereken parayı ve *zamanı* bulmak.

Maliyetler kart başına 50-75 ytl civarı tutuyor ve görünüşe göre bu fiyat marjın dışında kalıyor. Şu anda bir arkadaşımla GAL programcısının PCB'sini çiziyoruz. Programlayıcı tamamlanınca DivIDE'ye girişeceğim, ama bu işi daha iyi bilen birisi yaparsa ben katılırım

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Nisan 08, 2007, 19:39:03 ÖS »

Gal ve pal programlayıcı yaparsanız helede çipin üstünden bilgileri okuyup koplayalabilirsek amigada arızalı kart kalmaz tamir ederim hepsini. Ayrıca ben bu projeyi destekliyorum kart başına düşecek 100 ytl yi geçmiyecek maliyeti ödeyebiliriz sanırım...
« Son Düzenleme: Nisan 08, 2007, 19:41:41 ÖS Gönderen: tabu » Logged

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: