Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Retro Bisiklet olabilir mi?  (Okunma Sayısı 3421 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 27, 2010, 14:35:18 ÖS »

Ekşi sözlük'te 'kasketli' nikli yazarın linux başlığı altında yazdığı yazıyı aynen aktarıyorum.

"Biraz bisiklet gibi birşey. Etrafta bisiklete binen insanlar görürsünüz, bunlar arasında gizli bir dayanışma vardır, bir bisikletli başka bisikletliyi görünce başını mağrurca eğerek selam verir, mutlu olur.

Bisikletçi bilir ki; araba ya da motorsikler bazı durumlar için daha uygundur. onu amaca daha çabuk ulaştıracaktır. ama o inatla bisiklete biner. farklı bisikletleri denemeyi sever, dağ bisikletinin de, yol bisikletinin de, vitessiz düz bisikletin de ayrı tadı olduğunu düşünür. çevresindeki insanlara bisikletin güzelliğini savunur, "herkes bisiklet kullansa dünya daha güzel olur" der.

Yıllarca arabaya bindim, benim için sadece "araç"tı. şimdi ise bisiklete biniyorum, ve farklı yollar denemeyi, bisikletimle oynamayı, onu tamir etmeyi, ona eklentiler yapmayı çok seviyorum. Hahala arada arabaya biniyorum, ne yalan söyleyim gerekiyor, bisikletin giremediği yollar var. ama biz seviyoruz lan bisikletimizi... Hem bisikletin giremediği yollar varsa, bu bisikletin suçu değil o yolları sadece arabaya göre yapan tekelin suçu biraz.

özet: biz bisikletimizi seviyoruz..."

Sizce retro da linux gibi bir bisiklet olabilir mi?
« Son Düzenleme: Kasım 27, 2010, 15:10:24 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2010, 16:26:48 ÖS »

"Linux retro mu ki?"
Mesela Pardus 2010 retro mu oluyor?
"Bisiklet retro mu ki?"
Gidip 2010 model 24 vitesli, dijital hız ve vites göstergeli, hidrolik amortisörlü bisiklet almanın neresi retrodur?

Ha benim gibi 80 model 3 vitesli ve kontr pedallı bir bisiklet kullanıyorsanız ve ona gözünüz gibi bakıyorsanız... o retrodur işte....

Alper
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2010, 18:54:22 ÖS »

retrodan kasıt bilgisayar ve video games makinalarıysa bence olmaz, commodore 64 ile internete girilemez (aslında girilirde neyse) ama şehir bisikletiyle stabilize yolda gidilir.

bu arada verdiğiniz pasteyi yazan iyi bir benzetme yapmış, buna katılıyorum.
yıllarca linux sevdasına çok partitionlar uçurdum, bir çok verilerim, çok zamanlarım, emeklerim gitti. sonunda hep cefakar dostum windows'a döndüm.
« Son Düzenleme: Kasım 27, 2010, 18:59:02 ÖS Gönderen: hakanzade » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: