Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Donanımc64 lcd tv ye bağlayamadım sinyal yok diyor yardım
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: c64 lcd tv ye bağlayamadım sinyal yok diyor yardım  (Okunma Sayısı 6941 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 23, 2012, 18:36:29 ÖS »

merhaba arkadaşlar bende çalıştığından emin olduğum bir c64 üm var fakat ne kadar uğraştıysamda bir türlü görüntüleyemedim lcd tv de , sinyal yok mesajı geliyor çözümünü biliyorsanız lütfen yardım ediniz. anten girişindende bağladım scart girişindende bağladım ama sinyal yok mesajı geliyor bu eski tv lerde av kanalı oluyordu o kanalı açıp ateriyi bağlıyoduk fakat yeni lcd lerde nasıl av moduna alabilirim Ney

-C64,C64C,Atari2600jr,SinclairZxSpectrum48k,SinclairZxSpectrum+,AmstradCPC,Amiga500,NES,SegaMasterI,SegaMasterII,HPJornada,GameBoySerisi,DSFat,CasioFX-730p,CasioFX-790p,QuickShot Serileri
fatihcavus
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2012, 18:41:06 ÖS »

BAĞLADIĞIN KABLO RF Mİ YOKSA S-VIDEO TÜRÜ KABLOMU YANI C64 VİDEO ÇIKIŞINDANMI BAĞLIYORSUN YOSA RF ÇIKIŞINDANMI?

TÜM LCD TVLERDE AV SVIDEO KANALI AKTİFTİR
KUMANDA VEYA TVNIN YANINDAKİ DÜĞMELERDEN DEĞİŞTİR

malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 24, 2012, 12:22:40 ÖS »

normal rf dende bağladım scart girişindende bağladım ayarları değiştirdim tv nin fakat sinyali bir türlü almıyor scart girişine video çıkışından bağlandım kırmızı beyaz sarı kabloyu ara aparatla scarta bağladım başka bir tv de direkt sarı kırmızı  beyaz girişlerinden bağladım ama sinyal yok diyor galiba eski tip bir crt tv alıp ona bağlayacağım onda av kanalına geldimi gösterir sanırım 

-C64,C64C,Atari2600jr,SinclairZxSpectrum48k,SinclairZxSpectrum+,AmstradCPC,Amiga500,NES,SegaMasterI,SegaMasterII,HPJornada,GameBoySerisi,DSFat,CasioFX-730p,CasioFX-790p,QuickShot Serileri
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 24, 2012, 12:57:18 ÖS »

c64 ün neresine takıyorsun kabloyu?

amigateknik
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 24, 2012, 19:38:40 ÖS »

dilersen sıfır hazır var elimde bi bakarsın

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-sinemasi-commodore-64-c64-c128-vic-20-vic-16-av-tv-video-ses-kablosu-76905600/detay/

Amiga Teknik Servis
C64 & AMIGA SERİSİ & HER MARKA NOTEBOOK BAKIM VE TAMİRİ YAPILIR
Gsm:watsap 0544-6886266
mail
amigateknik@hotmail.com

web

https://www.instagram.com/amigateknik/

https://www.facebook.com/amigatekniksafak/

http://amigateknik.blogspot.com/
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 24, 2012, 19:40:21 ÖS »

malcomic-xd   c64'ün video port'una bağladığın kablo s-video kablosu; sarı: luma, kırmızı: chroma, beyaz: audio. Bunları bir aparatla tv'nin scart'ına bağlamışsın ama çalışmaz, o dönüştürücü scart'a composite video ve sağ/sol ses girişi yapmak için kullanılıyor. Sarı kırmızı ve beyaz uçları tv'nin yan tarafından girdiğinde de çalışmaz. Gerçi her iki durumda da composite sinyali yerine luma sinyali verdiğin için siyah/beyaz görüntü alabilirsin. Benim lcd tv'de scart girişi için EXT1, yandaki sarı+kırmızı+beyaz giriş (composite video + sağ/sol ses) için CVBS seçiliyor. Sen en iyisi rf kablosunu tak ve kanal araması yaparak görüntüyü bulmaya çalış.
malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 26, 2012, 10:04:23 ÖÖ »

yardımınız için teşekkürler Metallic sende sağol dediğin gibi yapacağım

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: