Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Armiga Project  (Okunma Sayısı 14587 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mart 03, 2014, 15:33:05 ÖS »

c64-DTV benzeri birşey de olurdu aslında tabi sd kart destekli olacak

flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mart 03, 2014, 15:44:12 ÖS »

benim kafamı karıştıracak tek şey psp tarzı taşınabilir amiga olabilirdi.gözlük kabı gibi açılınca üst kapak ekran alt kapak klavye..hatta yandan minik joystick çıkabilirdi..
^^^^^ this ^^^^^
işte bundan yapmak lazım. Çok zor. Ama lazım.

"Armiga" bana zor bir proje gibi görünmedi açıkçası. Bir USB floppy'i raspi'ye bağladıktan sonra geriye kalan tek şey yazılım ve konfigürasyon.. Bunu böyle satmak yerine raspi'nin SD kartının satılması veya imaj olarak dağıtılması bence çok daha mantıklı ama sanırım biraz ticaret var işin içinde (Bu arada videoları izlemedim, başka detay var mı bilmiyorum). Bir de simon'un paylaştığı ilk resimdeki konsept kasa hoşuma gitti (3D printerla basıp üretilebilir?).

ROM'un lisans ücreti acaba ne kadardır?

Belki de forum olarak güçlerimizi birleştirip bir 3D yazıcı edinmeli/üretmeliyiz??

toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 03, 2014, 20:04:13 ÖS »

Emulasyonda gerçek disk driver kullanmak nasıl bir fantazidir anlamadım Kahkaha

Raspberry Pi için Uae4all, Puae, Aros falan varken bununla uğraşmaya değermi emin değilim.

Şöyle birşey yapsan anlarım mesela  Karizmatik http://mattechnology.blogspot.com.tr/p/raspberry-pi-a1200.html

« Son Düzenleme: Mart 03, 2014, 20:10:41 ÖS Gönderen: toddler » Logged

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mart 04, 2014, 12:08:39 ÖS »

Disket arşivi olanlar için ilginç olabilir. Kutusu dışında hiç bişeyini beğenmedim o başka mesele

AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 04, 2014, 15:16:22 ÖS »

Bence projenin yaklaşımı kafadan hatalı. PC'de WinuUAE  çalıştırmaktan  hoşlanmıyoruz çünkü chipset emulastonu %100 doğru yapılamıyor. Gerçek donanım kullanmak sıkıntılı çünkü memory stick çağında floppy'ler artık iyice karın ağrısı olmaya başladı. Adamlar almışlar en sıkıntılı iki mevzuyu birleştirmişler. Floppy drive'ın için emülatör koymuşlar. Yarın biri bu cihazı bana hediye etse, floppy emülatör başlığına abone olurdum.

+1 
wizofwor'a tamamen katılıyorum

Ulan yıllardır debeleniyorlar ama 100-150TL civarına satın alınabilecek, FPGA emülasyonlu, AGA çipset ve SD kart destekli, PC klavye-mouse'unu kullanabilen, HDMI/VGA çıkışıyla görüntü alabileceğim bir cihaz çıkaramadılar ortaya. Nasıl bir basiretsizlik, kabiliyetsizliktir anlayamadım...

Gerçekten de, bu saydıklarını yapabilecek bir FPGA cihaz üretip satmak bu kadar mı zor yahu?
Az çok işe yarar birşeyler ortaya koyduklarında da uçuk fiyatlar çekiyorlar!
Şu TC64 240 €, o da yetmiyor klavye, joystick bağlamak için bir de docking station almak gerekiyor. Üstüne üstlük bulabilene aşkolsun, sürekli "out of stock" durumundalar. 

Sanırım witchdoktor'un tariflediğine en yakın seçenek MCC-216: http://www.mcc-home.com

Bunun da VGA versiyonunu almak lazım bence, o da daha pahalı, e-bayde 190$'a satıyorlar.
http://www.ebay.com/sch/merchant/arcaderetrogaming

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Mart 05, 2014, 13:51:57 ÖS »

Bu tür şeyleri yapmak bazılarımız için hiç zor değil... Ama harcanacak zaman, elde edilecek tatminle denk değil. Yapacak insanların ciddi uğraşları oluyor ve buna zamana ayırıp bir ürünü ortaya çıkardıktan sonra, fiyat vs. maliyetleri, müşteri memnuniyeti düşünülünce, pek akıllıca olmuyor...

Tolga'nın UFE projesi, bence gelmiş geçmiş en iyi Floppy Emulator projesiydi... Tolga zaman ayırıp, bunu başardı. Ama sonrasında üretim maliyetlerini bir kenara bırakalım, gereken çaba normal bir insanın altından kalkacağı iş değildi. Bunu ciddi olarak iş olarak görecek, uğraşacak insanlara ihtiyaç var. Başka işi olmayacak... Ülkemizde üretmek çok maliyetli olmasının yanında, gümrük işleri, üretildikten sonra dağıtılması, geri dönüşler vs. gözümüzü korkuttu. Forumdan, sağdan soldan çok yardım istedik. Pek yardımcı olanda çıkmadı doğrusu...

flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mart 05, 2014, 13:58:22 ÖS »

Bu tür şeyleri yapmak bazılarımız için hiç zor değil... Ama harcanacak zaman, elde edilecek tatminle denk değil. Yapacak insanların ciddi uğraşları oluyor ve buna zamana ayırıp bir ürünü ortaya çıkardıktan sonra, fiyat vs. maliyetleri, müşteri memnuniyeti düşünülünce, pek akıllıca olmuyor...

Tolga'nın UFE projesi, bence gelmiş geçmiş en iyi Floppy Emulator projesiydi... Tolga zaman ayırıp, bunu başardı. Ama sonrasında üretim maliyetlerini bir kenara bırakalım, gereken çaba normal bir insanın altından kalkacağı iş değildi. Bunu ciddi olarak iş olarak görecek, uğraşacak insanlara ihtiyaç var. Başka işi olmayacak... Ülkemizde üretmek çok maliyetli olmasının yanında, gümrük işleri, üretildikten sonra dağıtılması, geri dönüşler vs. gözümüzü korkuttu. Forumdan, sağdan soldan çok yardım istedik. Pek yardımcı olanda çıkmadı doğrusu...
Belki bir müze bu tür işler için bir çatı olabilir. Hem ar-ge imkanı sağlar, hem de tedarik, üretim ve satış olanakları..

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mart 05, 2014, 15:09:30 ÖS »

o da yetmiyor klavye, joystick bağlamak için bir de docking station almak gerekiyor.

Ufak bir düzeltme, Docking Station Klavye/Fare bağlamak için kullanılmıyor.

Docking Station:

* 4 adet Joystick Portu (Joystick ve/veya Commodore 1351 Mouse bağlamak için)
* Amiga 500 Klavyesi ve/veya Commodore 64 Klavyesi

bağlamak için ve TC64'ü standalone modda kullandığınızda daha oturaklı olması için kullanılıyor.

Klavye/Fare bağlamak ve cihaza güç vermek için özel ara kablosu var.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: