Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıBu bir nedir? (PS1 konsolun içinden tuhaf bir board çıktı)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bu bir nedir? (PS1 konsolun içinden tuhaf bir board çıktı)  (Okunma Sayısı 6524 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 10, 2014, 01:06:25 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar,

Bugün bit pazarından aldığım bir PS1 (SCPH9002) konsolu temizlemek için açtığımda tuhaf bir manzara ile karşılaştım. Konsolun içinde hem daha önce hiç görmediğim bir tip mod chip (?) var, hem de başka kocaman bir mod board karşıma çıktı:

Tanımlayamadığım boardın yakın çekimi:

RF shield'ı söktükten sonra:

Mod chip olduğunu düşündüğüm şey sağda görünüyor. Board acaba mesela MPEG decoder gibi bir şey olabilir mi (örneğin VCD için) Ayrıca boardın altında da yalıtım olsun diye bir Sony garanti belgesi (Türkçe) yapıştırılmış, o da tuhafıma gitti..  son resimde, ana kartın üst kısmında boarddan gelen kabloların siyah epksi ile güçlendirilmedi de ilginç, ben Türkiye'de hiç bu tip yapıştırıcı görmedim bugüne dek.

Sizce bu PlayStation'ın hikayesi nedir?  Teşekkürler...

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2014, 01:20:06 ÖÖ »

http://en.m.wikipedia.org/wiki/C-Cube
Film seyretmek için sanırım. Çip markasını aradım Google'da.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2014, 01:42:13 ÖÖ »

bu kart mpg decoder, hatta cd32 fmw kartındada C-cube un çip kullanıldı

http://www.bboah.com/download_photos/cd32fmv_3_big.jpg

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2014, 01:48:05 ÖÖ »

Benim psx'lerden birinde fazladan birde paralel port var. Paralel port ne işe yarar ve niye diğerinde yok.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2014, 10:19:40 ÖÖ »

mesela gamars bağlayıp vcd izlersin, cd dinlersin 
http://www.trhonline.com/obscure/psxvcd/psxback.jpg

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2014, 12:20:19 ÖS »

VCD izlemek için, bende de vardı bir ara ama bir türlü VCD çalıştıracak tuş kombinasyonunu bulamamıştım.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 10, 2014, 13:32:46 ÖS »

Benim psx'lerden birinde fazladan birde paralel port var. Paralel port ne işe yarar ve niye diğerinde yok.

Sony genelde ilk konsol çıkardığında, cihazda yer alan bir çok port ve özelliği ilerki sürümlerde kırpmaktadır. Aşağıdaki resim bunu anlaşılır bir şekilde gösterecektir.. En alttaki ilk Playstation serisi (100x), üzerinde direkt video ve ses çıkışlarıyla, Paralel Port var... Sonrakiler kırpılıp kırpılıp kuşa çevrilmiş... Playstation 2'de ilk seride PCMCIA portu var (ozkano doğrulasın), ama biz hiç göremedik...Playstation 3'ün kırpılma hikayesini biliyorsunuzdur...

* playstation.jpg (61.81 KB, 779x600 - Görüntüleme: 1457 kez.)

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2014, 15:24:44 ÖS »

Evet ps2 ilk serilerde pcmcia var, görünce çok şaşırmıştım

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: