Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir serinin KAYIP çocuğu  (Okunma Sayısı 4318 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 07, 2014, 14:45:48 ÖS »

MOS 7501 1.6 mhz
64 KB ram

« Son Düzenleme: Kasım 07, 2014, 14:51:24 ÖS Gönderen: izmirmaster » Logged

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2014, 15:15:00 ÖS »

Tramiel ayrıldıktan sonra çöpe giden projelerden biri. 264 ailesinin üretim bandına girmeyi başarabilen üyeleri de Tramiel'in istediği fiyata satılmadığı için başarılı olamadılar. Hesapta Sinclar'in makinelerindan ucuz olacaktı bunlar.

ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2014, 16:47:33 ÖS »

Daha dün, Plus/4'ümü onarmak için yeniden ele havyayı almıştım. RAM'lardan ikisinin tepesine yeni 4164'ler koyup alttakilerin 8. bacaklarını +5V'tan ayırdım. Tipini sevmediğim kapasitörleri değiştirdim. Kimi lehimleri yeniledim. Ama tık yok. TED yerine tam oturmuyor gerçi. Geriye neredeyse bir tek bozuk soket olasılığı kaldı. Bu arada TED, CPU ve Kernal da yanıktı, değiştirdim... Bir anakartta bu kadar sorun düşündürücü. Klavye, kapasitörleri eziyor zaten. Sanıyorum, ucuzlatalım derken berbat etmişler.

Bu arada, bunlara Lightpen takmak istiyorum. Bilen var mı, NMI mı kullanacağız? TED register'larında Raster X Y bilgisi var ama Lightpen'e özgü bir IRQ göremedim kılavuzlarda.

Bu arada joystick uyarlayıcı arabirim yaparken, GND hattı değil Select kullanılıyor. Bu da böyle bir bilgi.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2014, 18:23:48 ÖS »

bozuk mos 7501 yerine mos 6502 kullanılabilir mi acaba   
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: