Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: OkBaby kabin restorasyon  (Okunma Sayısı 279249 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yolcunet
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Nisan 25, 2015, 23:58:41 ÖS »

eger çözemezsen şaseyibana yolla tamireder dener yollarım
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Nisan 26, 2015, 00:16:08 ÖÖ »

eger çözemezsen şaseyibana yolla tamireder dener yollarım

tamam üstat şu tda yı diğer şaseden bir söküp deneyim olmadı şaseyi gönderirim sana
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Nisan 26, 2015, 00:32:37 ÖÖ »

yavuz hocam bu ara sizin kabin de ok baby mi?

evet. seninkisinden biraz farklı bir model gördüğüm kadarıyla. kontrol panelin üzerinde jeton koymak için (veya sigara ) metal oluklar var bir de hoparlör ızgaraları plastik.

Buton deliklerinin genişliği 28mm olduğundan elimdeki sanwa butonları kullanamadım, şimdilik happ'larla bir şeyler uydurdum...

Bunun dışında, yaşına göre gayet temiz bir kabin. herhangi bir restorasyon girişiminde bulunacağımı sanmıyorum (belki kontrol panele bir overlay, bir de yeşil/pembe set birer takım buton ve joystik kafası). içini dışını detaylı temizledim ki o yeter.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Nisan 26, 2015, 17:46:47 ÖS »

Tam senlik kabindi Yavuz abi. UMK3 atarken odayı cigarala. İyi gider. Bakıyorumda keyifler yerinde. Kahkaha

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Nisan 27, 2015, 11:43:26 ÖÖ »

yavuz hocam bu ara sizin kabin de ok baby mi?

evet. seninkisinden biraz farklı bir model gördüğüm kadarıyla. kontrol panelin üzerinde jeton koymak için (veya sigara ) metal oluklar var bir de hoparlör ızgaraları plastik.

Buton deliklerinin genişliği 28mm olduğundan elimdeki sanwa butonları kullanamadım, şimdilik happ'larla bir şeyler uydurdum...

Bunun dışında, yaşına göre gayet temiz bir kabin. herhangi bir restorasyon girişiminde bulunacağımı sanmıyorum (belki kontrol panele bir overlay, bir de yeşil/pembe set birer takım buton ve joystik kafası). içini dışını detaylı temizledim ki o yeter.

yavuz hocam hayırlı olsun tekrar
evet kabin çok temiz görünüyor, dışında sararma falan da yok galiba resimde görünürde sararma yok gibi
evet bendeki kabin ile çok çok benzer çok az farklar var nette araştırma yaparken görmüştüm bu kabinin resimlerini de
benim kabinin üzerinde eksik olan parçalar için birkaç ölçü ve detay resim isteyebilirim sizden, yardımcı olursanız çok sevinirim
başlıkta daha sonra paylaşacağım
kabinin orjinali sanwa buttonlu ama ben o tarz butonları pek sevmiyorum o yünden benim kabinde hap buttonlardan olacak
ben kabini restore ediyorum ama orjinaline sağdık bir restorasyon değil aslında yapmak istediğim
kendi sevkime göre bazı değişikliklerde yapıyorum ufak tefek
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Nisan 27, 2015, 11:54:37 ÖÖ »

ölçü konusunda yardımcı olurum elbette.

Aslında kabin muhtemel amerika/avrupa piyasası için üretilmiş, benim kontrol paneldeki deliklere ne sanwa ne seimitsu butonlar sığmıyor. Delik genişliği 28 mm. Ben de senin gibi happ butonlarla doldurdum kontrol paneli. Delikleri genişletmeyi bir ara düşünsem de vazgeçtim, böyle iyi...

Bugün kick-harness için gereken soketleri almaya gidiyorum Konya sokağa. Kabin'in kontrol panel kablolaması orijinal ve 1,2,3 butonları aşağı tarafta normal JAMMA soketine girerken 4,5,6 butonları için ayrı bir soket yapmışlar. Bu da 4,5,6 butonlara ihtiyaç duyacak kartları bağlamak için oldukça rahat bir çözüm sunuyor. Bu soketleri kesip biçmek yerine karşılıklarını alacağım...

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Nisan 27, 2015, 12:12:06 ÖS »

ölçü konusunda yardımcı olurum elbette.

Aslında kabin muhtemel amerika/avrupa piyasası için üretilmiş, benim kontrol paneldeki deliklere ne sanwa ne seimitsu butonlar sığmıyor. Delik genişliği 28 mm. Ben de senin gibi happ butonlarla doldurdum kontrol paneli. Delikleri genişletmeyi bir ara düşünsem de vazgeçtim, böyle iyi...

Bugün kick-harness için gereken soketleri almaya gidiyorum Konya sokağa. Kabin'in kontrol panel kablolaması orijinal ve 1,2,3 butonları aşağı tarafta normal JAMMA soketine girerken 4,5,6 butonları için ayrı bir soket yapmışlar. Bu da 4,5,6 butonlara ihtiyaç duyacak kartları bağlamak için oldukça rahat bir çözüm sunuyor. Bu soketleri kesip biçmek yerine karşılıklarını alacağım...

evet jamma yı incelerken bende farkettim güzel bir sistem yapmışlar
1,2,3 butonlar direk jamma da 4,5 butonlarda jammada sonlanıyor fakat 6. buton jamma ya gitmiyordu sokete karşı uç ayarlayıp 4,5,6 butonlar kickharnel ile direk board a taşınabilir
ben bu soketlerden Adana da bulamamıştım (gerçi oto elektrikçilerine henüz bakmadım) eğer bulabilirseniz nerden aldığınızı yazarsanız bende aynı yerden temin edebilirim
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Nisan 27, 2015, 12:14:56 ÖS »

Yavuz hocam güle güle kullanın .bunlar bakkalda satılmıyorlar bizde aynısında alalım hemen harika çok şık gözüküyo tam ev tarzı ,Yavuz hocam nerden elinize geçti ,fıyat hakkındada bilgi verirseniz çok sevınırım banada tamda bu tarz kabın lazım gerçi aynısına yakın ahşap tarzı var.ama bu çok şık hayırlı olsun tekrar..
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Nisan 27, 2015, 12:22:07 ÖS »

monitörde en son sadece yatay çizgi çıkıyordu
entegrelerden biri çok ısınmıştı bende sorunun ondan kaynaklandığını düşündüm nette de datasheet e baktım aynı zamanda

elimde ki yedek şase den entegreyi söküp karta taktım ve sorun çözüldü
(başa döndük desem daha doğru)  

şuan görüntü alabiliyorum
ayar potları ile oynayarak netlik alabildim gerçekten çok hassas pota nerdeyse dokunmuyor gibi çeviriyorum ama ekranda değişim oluyor
bu kadar hassas olması normal bir durum mu?

sync bağlı olmadan da görüntü geliyor fakat bağlayınca önceki ayardan farklı ayar yapmak gerekiyor sync sinyalinin şaseye gittiğini düşünüyorum bu durumdan dolayı

sorun monitörün görüntüyü ekrana oturtamıyor olması normalde tv de av a sinyali veriyoruz tv görüntüyü ekrana oturtuyor sync bağlı olmasa da sonrasında sync girince ekranda düzgün görüntü oluyor
elimde başka arcade monitör olmadığı için mantığıda çözemedim normalde monitörün gelen sinyali ekrana oturtması gerekmiyor mu?

ince ayarlar sonrası en düzgün alabildiğim görüntü bu şekilde
resimi oluşturmada sorun yok sorun görüntünün ekrana oturamaması

« Son Düzenleme: Şubat 13, 2024, 13:13:32 ÖS Gönderen: evreno » Logged
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Nisan 27, 2015, 12:48:01 ÖS »

nette araştırıyorum
şu chip den şüphelendim, suçlu bu mu acaba

ftp://ftp.elektroda.net/pub/Karty%20katalogowe/LA7851.pdf
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Nisan 27, 2015, 14:45:26 ÖS »

kaymanın çok yavaş ve az olmasından sanki kondansatörleri ve pot'ları yenilesen düzelecekmiş gibi duruyor ama tabii texrübeli gözler daha iyi yorum yapabilirler. benimkisi sadece spekülasyon...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Nisan 27, 2015, 14:47:17 ÖS »

... Yavuz hocam nerden elinize geçti.

@scorpion, sitedeki satış ilanlarını daha yakından takip etmelisin

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9413.msg98588#msg98588

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Nisan 27, 2015, 14:50:14 ÖS »

kaymanın çok yavaş ve az olmasından sanki kondansatörleri ve pot'ları yenilesen düzelecekmiş gibi duruyor ama tabii texrübeli gözler daha iyi yorum yapabilirler. benimkisi sadece spekülasyon...

@yolcunet hocam yardımlarınıza ihtiyacım var
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Nisan 27, 2015, 15:04:37 ÖS »

Yavuz hocam kaçırmışım  :(güle gülle kullanın bundan sonra dahada yakından takip edeceğim .hayırlı olsun ..Allah kaza bela vermesin Kahkaha
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Nisan 29, 2015, 00:24:07 ÖÖ »

yavuz hocam geçende bahsettiğim kabin için bazı ölçüler lazım demiştim
rica etsem yardımcı olabilirmisin

ön kapak ve arka kapak bende yok onların yeniden yapılması gerekecek
kapakların en ve yüksekliği kalınlıkları kapaklarda tırnaklar var sanırım onların ne kadar geriye uzandığı gibi bazı bilgiler lazım ve detaylı fotolar olursa çok makbule geçer

jeton kapısına da delik açmışlar jeton geri verme kapısı konum olarak nereye denk geliyor bilemiyorum onun yerinin tespiti için yuvanın x,y konumu ve genişlik yüksekliğini öğrenebilirmiyim
jeton geri verme kısmının kapak detayları ve arkasındaki metal kısmın detayları da olursa sevinirim

jeton atılan kısımdan aşağa uzanan l oluk haricinde mekanizmanın kalanından eser yok elindeki kabinde eğer mevcut ise jeton kasası ve kasaya bağlı mekanizmanın detaylı fotoğraflarını verebilirmisin
hiç fikrim olmadığı için bir şey de soramıyorum

mekanizma için bulduğum bir iki foto var fakat bana daha detaylı çok açıdan çekilmiş birkaç foto olursa işim kolaylaşır

bulduğum fotolar

şimdiden çok teşekkürler
« Son Düzenleme: Şubat 13, 2024, 13:14:34 ÖS Gönderen: evreno » Logged
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: