Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: OkBaby kabin restorasyon  (Okunma Sayısı 279250 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #90 : Haziran 13, 2015, 16:29:37 ÖS »

@wizofwor+1
bende son halini bekliyorum. Scartcadin çıkışına koymak için. teşekkürler paylaşımın için.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #91 : Haziran 13, 2015, 16:45:43 ÖS »

@wizofwor+1
bende son halini bekliyorum. Scartcadin çıkışına koymak için. teşekkürler paylaşımın için.

rica ederim gelişmeleri aktaracağım ilerleyen günlerde
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #92 : Haziran 13, 2015, 16:56:12 ÖS »

Alıntı sahibi:
[quote author=

[/quote

kimler kabinlerinde pc kullanıyor ve pc yi jammaya bağlamak istiyorlar

ilk sıraya benı yazabilirsin evreno Kahkaha
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #93 : Haziran 13, 2015, 17:18:45 ÖS »

aslında pc den jamma işini bir proje haline de getirebiliriz
kaç kişinin böyle bir ihtiyacı var onu tespit edip ona göre
güzel bir proje çıkarılabilir

kimler kabinlerinde pc kullanıyor ve pc yi jammaya bağlamak istiyorlar
başlığa talepleri alırsak gerekirse yeni bir başlık altında bir proje oluşturalım ve birlikte kafa yorup geliştirelim

Olur bana uyar, zaten uğraşacağım bir konu. Ana yüklenicisi olamam muhtemelen ancak yardımlarım olur. Dur dedim elemanın örnek devreyi yapayım ancak elimde ne 100 ohm'dan küçük direnç var ne de 3.6v zener diyot. iki tane 200 ohm'u paralel bağlayıp 100 ohm hallederiz de diyotlar sıkıntı. Diyotların yerine de belki dijital çıkışları 5v'tan 3.3v logic'e çevirmek işe yarayabilir.

Bugün bir ara uğraşayım bununla.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #94 : Haziran 13, 2015, 17:23:43 ÖS »

ben de kullanıyorum derli toplu bir projeye açığım.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #95 : Haziran 13, 2015, 18:15:37 ÖS »

kafamda ki sistem şu şekilde

ses için kabin üzerinde amfisi olanlar olabilir benim kabin de de amfi var
olmayan kabinler için amfi şart
pc den ses çıkışını paralel alıp bir ucunu subwoofer lı ses sistemine vermeyi düşünmüştüm ben bas sesleri daha iyi alabilmek için
bunun test edip yorumlarımı yazarım gereksiz bir şey ise bilgi vermiş olurum
ses normalde jamma da mono, amfi den mono çıkış almak lazım
fakat streo da olabilir belki henüz araştırmadım bu konuyu
bilgisi olan arkadaşlar varsa aydınlatabilirler belki bizi

RGB amfi benim test ettiğim devre olabilir
(diğer şase de de test etmem lazım
şaseden şaseye fark olup olmadığını gözlemlemek gerekiyor)

SYNC birleştirme için yavuz üstadın scartcade de kullandığı 74HC86 kullanılabilir (test için aldım zaten kontrol edip bilgi veririm)

geriye butonların pc ye aktarımı kalıyor ben bu noktada keyboard encoder kullanmayı planlıyordum fakat bu iş eğer bir proje haline gelecekse kesinlikle
işlemci üzerine yazılmış kodla pc ye usb joystick olarak göstermenin iyi olacağını düşünüyorum
bu konuyu biraz araştırdım fakat çok detaylı araştırmadım
çok basit bir iş olmayabilir fakat konu için bilgisi olanlar varsa hızlı bir ilerleme yapılabilir

pc -> jamma taleplerin durumuna göre projeye çevirebiliriz
benim de çok vaktim olmuyor ama eğer proje olacaksa ve iş paylaşımı yapabilirsek sıkıntı olmaz.

« Son Düzenleme: Şubat 13, 2024, 13:34:18 ÖS Gönderen: evreno » Logged
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #96 : Haziran 13, 2015, 23:12:14 ÖS »

Kontrol kısmı benden olsun o zaman. Bu arada aklıma geldi, mcu ile yapılırsa makro kaydetme / oynatma gibi özellikleri de olabilir bu nanenin.

Örn. Mortal kombat'ta finish him dediği noktada daha önceden kaydedilmiş makroyu oynatıp cheat yapabiliriz.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #97 : Haziran 14, 2015, 11:34:43 ÖÖ »

Örn. Mortal kombat'ta finish him dediği noktada daha önceden kaydedilmiş makroyu oynatıp cheat yapabiliriz.
süper olur..
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #98 : Haziran 14, 2015, 11:48:39 ÖÖ »

Mcu kullanılırsa birçok şey yapılabilir tabi
Çok fazla ilgi olmadı ama proje için
Forumda arcade makinesi olan fazla kişi yok sanırım ben çalışmalara devam ediyorum
Keybord kısmına gelince tekrar duruma bakalım
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #99 : Haziran 14, 2015, 11:59:48 ÖÖ »

evrenom sana öle geliyodur tek tek çıkacaktır arcadeciler evreno,hızını hevesini kaybetme,yapacağın proje emin olki çok çok işe yaracaktır
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #100 : Haziran 14, 2015, 12:10:09 ÖS »

evrenom sana öle geliyodur tek tek çıkacaktır arcadeciler evreno,hızını hevesini kaybetme,yapacağın proje emin olki çok çok işe yaracaktır

Scorpion heves değil
Keybord tarafını eski klavye ile hallederim diye düşündüm fakat o durumda ortaya çıkan şey bir proje olmaz çünkü aynı chipler bulunamaz
O kısmı mcu ile yapmak uğraştırır biraz
Fazla ihtiyaç yoksa boşa uğraşmayalım diye yazdım
Yoksa yapılacak işlerin diğer kısımları aynı ve bunların çalışmalarını her halükarda yapıp paylaşacağım
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #101 : Haziran 16, 2015, 00:27:31 ÖÖ »

arkadaşlar nette sararan plastiklerin eski haline getirilmesi için bazı videolar izledim araştırma yaparken forumda da uygulayanlar olduğunu gördüm

okbaby nin bir parçasını denemek istedim eğer iyi bir sonuç çıkarsa boya yaptırmayabilirim diye

bayan kuaförlerinin boya yapmak için kullandıkları şampuan benzeri bir kimyasal uyguladığım içerisinde yine saç boyama da açıcı olarak kullandıkları toz şeklinde bir kimyasal var ondan da karıştırdım
sabah sürdüm streç film ile kapattım ve akşama kadar güneşte bıraktım

sonuç gerçekten şaşırtıcı plastik orijinal rengine döndü

fakat bazı yerler hafif leke gibi görünüyor bu lekeleri kaldırmak için ne yapmak lazım?
tekrar mı uygulamak gerekiyor işlemi
streç film kapatmadan mı yapmak lazım acaba bu işi?
tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim.
« Son Düzenleme: Şubat 13, 2024, 13:35:26 ÖS Gönderen: evreno » Logged
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #102 : Haziran 16, 2015, 08:14:19 ÖÖ »

fakat bazı yerler hafif leke gibi görünüyor bu lekeleri kaldırmak için ne yapmak lazım?

Sanırım karışımın her tarafa eşit sürülmemesinden kaynaklı olabilir Fakat yine de sonuç çok başarılı.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #103 : Haziran 16, 2015, 09:53:53 ÖÖ »

Mcu kullanılırsa birçok şey yapılabilir tabi
Forumda arcade makinesi olan fazla kişi yok sanırım ben çalışmalara devam ediyorum
Keybord kısmına gelince tekrar duruma bakalım

Evreno, evet arcade işinin Türkiye'de amatör olarak takipçisi lojistik ve finansal sebeplerden ötürü çok yok.  hele ki evinde kabini olan kişi bırak forumu tüm Türkiye'de pek fazla yoktur. Forumda da belki 10 kişide vardır.

Bu sebeple, yapmaya çalıştığın projenin ilk etapta pek de ilgi görmemiş olması beklenen bir durum. Ancak başarılı bir çalışma yaptığın taktirde ortaya çıkan ürünü yabancı forumlarda ve/veya ebay'de emeğinin karşılığını alacak şekilde değerlendirebilirsin.

Ve yine bu sebepledir ki piyasada "hazır" olarak satılan ürünler "pahalı" olarak nitelendiriliyor zira sürümü olan şeyler değil. Örnek vermek gerekirse bu camiada meşhur olan darksoft bile tasarlayıp ortaya çıkardığı inanılmaz projelerini bile (Sega STV multicart, Capcom CPS2 multicart v.s.) ancak 50'lik veya 100'lük partiler halinde üretip satıyor ki projelerine "dünya çapında" ancak 1-2 parti üretebilecek kadar ilgi var.

Kısaca, sadece kendi kullanımın için bile yapsan projen bence üzerinde çalışmaya değer. Katettiğin aşamaları da burada paylaştıkça ortaya güzel bir bilgi birikimi çıkar ki bence en önemlisi de bu.

Bir iki de teknik yorumum olacak;

1) "keyboard hack" dediğim yola hiç girme (ki zaten yapmayacaksın anladığım). Mevcut ucuz keyboardlardaki matris yapısı, buffer/delay ve ghost key gibi sorunlar arcade için uygun değil.

2) Bu işi sıfırdan kotaracağım ancak bir şeyleri de "hack"lemeden yapacağım diyorsan MCU ile (veya arduino ile) yapmalısın. Başka yolu yok.

3) MCU/Arduino konularına ayıracak çok vakit bulamayabilirim ve hazır da bir şeyler kullanmak istemiyorum diyorsan da tavsiyem "joypad hack".

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #104 : Haziran 16, 2015, 10:20:11 ÖÖ »

Karışımı tekrar sürüp bir gün daha bekletirsen homojen bir renk elde edersin diye düşünüyorum.

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: