Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: classic xbox aladdin xt+2 modchip HDD update  (Okunma Sayısı 22106 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ocak 09, 2016, 23:43:47 ÖS »

Hikayenin devamı büyük harddisk bulursam gelecek Kahkaha

CloseOver
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 09, 2016, 04:13:54 ÖÖ »

Merhabalar

Hocam merhabalar bir sorum olacak.Ben Alaaddin modchipli xbox kullanıyorum.İçine 320 gb hdd takmıştım ama 120 gb'nı görüyor anca.Bunu nasıl çözebilirim, bir yöntemi var mı?Yoksa çip mi 120'ye kadar destekliyor acaba?
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 09, 2016, 13:36:40 ÖS »

Sıkıntı yok, tek bölümde 320GB'yi görmez, sanırım 80'lik parçalara böleceksiniz F: G: H: gibi olacak
Ardından "UnleashX has detected a new Harddisk Do you want to format your new drive?" diski biçimlendirme onayı soracak L+R+Start yaparak disk formatlamayı onaylıyoruz, yazının rengi kırmızı olunca bir daha L+R+Start yapıyoruz ve işlem başlıyor.(biraz uzun sürüyor) Sonra partitionlar ile ilgili ekran geliyor. Ben 80GB disk taktım. otomatik olarak F: Partisyonu 64GB olarak seçiliydi, hiçbir şey yapmadan onaylıyoruz (Daha büyük disklerde G: H: ayarlarını yapmanız lazım)

AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 10, 2016, 11:15:30 ÖÖ »

Epeyi uzun zaman geçti ama ben de büyük HDD'li bir Xbox almıştım ve aldığım şahıs HDD'yi düzgün formatlamamıştı ve yanlış hatırlamıyorsam "XBpartitioner 1.1" programı ile F ve G partisyonlarını tekrar formatlamıştım.
F partisyonu (yine yanlış hatırlamıyorsam) en fazla 160 GB kadar olabiliyor, geri kalanı ise G oluyor.
Eğer sıfırdan soft-mod vs. yapmıyorsanız, sadece HDD formatlamak için bu programı kullanmak zaman kazandırır.

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
CloseOver
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 10, 2016, 15:14:14 ÖS »

Cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar, en kısa sürede deneyip yazarım sonucu.
CloseOver
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 18, 2016, 22:22:59 ÖS »

Selam arkadaşlar, 2 gün önce mutlu sona ulaştım.Dediğiniz gibi XBpartitioner programını kullandım ama yine 130 gb'ı geçemedim.Daha sonra interneti araştırdım ve bios'la ilgili bir problem olduğunu anladım, f bölümünü istediğiniz kadar kullanmanızı sağlayan bios'lar var o işlemi yaptım ve bios'u güncelledim.Daha sonra XBpartitioner programı ile harddiski biçimlendirdim, artık tüm harddiski kullanabiliyorum.500 gb yer var, 90 gb'lık coinops 7 emülatörünü gönül rahatlığıyla atabilirim.  Kahkaha
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Mart 18, 2016, 22:41:33 ÖS »

@CloseOver bios güncellemesini nasıl yaptığınızı daha detaylı paylaşma imkanınız var mı acaba aynı sıkıntıyı bir süre önce yaşadım 500 gb hdd yi sadece 176 gb olarak gösterebildim ne yaptıysam olmadı başka bir cihazda 320 gb hdd yi direkt olarak görmüştü ama son cihaz olmadı belki bu şekilde hallolabilir teşekkürler bu arada cihazını Güle güle kullanın
CloseOver
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mart 19, 2016, 00:51:59 ÖÖ »

@CloseOver bios güncellemesini nasıl yaptığınızı daha detaylı paylaşma imkanınız var mı acaba aynı sıkıntıyı bir süre önce yaşadım 500 gb hdd yi sadece 176 gb olarak gösterebildim ne yaptıysam olmadı başka bir cihazda 320 gb hdd yi direkt olarak görmüştü ama son cihaz olmadı belki bu şekilde hallolabilir teşekkürler bu arada cihazını Güle güle kullanın

Hocam merhaba, makinayı yıllardan beri kullanıyorum ben emüler için ama bu hdd yüksek kullanma olayını çözdüm ona sevindim çok.Teşekkür ederim yine de.Sorunuza gelince, iki şeyi bilmeniz gerekiyor makinanın modeli ve içindeki bios numarası.O ikisine göre güncelliyorsunuz.Nasıl öğreneceğim derseniz, xbox bios checker programı var onunla öğrenebilirsiniz.Ben yarın size daha ayrıntılı yazarım.Bakın şu aşağıdaki linkte bir slayers versiyonu var, onu indirin dvd ye yazın, onun içinde kontrlü yapmanızı sağlayan programlar ve güncel biosların hepsi mevcut.

https://drive.google.com/folderview?id=0B-iUrF9YdX_ZLXVaYTdIVkZCSTQ&usp=sharing
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Mart 19, 2016, 01:02:27 ÖÖ »

Teşekkürler o zaman sizin yazınızı bekliyorum
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 19, 2016, 13:30:13 ÖS »

Bu olayı sabırsızlıkla bekliyoruz elimizdeki Xbox Classic'leri canlandıralım üzerlerine ölü toprağı serilmişcesine yatıyorlar mezarlarda huzur içinde... Kahkaha

@kirkoryan... Kahkaha

CloseOver
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 19, 2016, 23:08:15 ÖS »

1 - Linkteki slayerslite3.50 dosyasını indirin, iso'yu çıkarın ve 2x yada 4x hızda dvd ye yazdırın.

https://drive.google.com/folderview?id=0B-iUrF9YdX_ZLXVaYTdIVkZCSTQ&usp=sharing

2 - Dvd'yi takın, menüde ingilizce dili seçin ve TOOLS AND TESTS kısmından XBOX BIOS CHECKER'a girin, alttaki şekilde bir ekran çıkacak.Çip modelinizi ve kullandığınız bios'u gösterecek bunları not edin yada aklınızda tutun,

3 - Daha sonra tekrar TOOLS AND TESTS kısmına gidin ve XBOX VERSION DETECTER'a girin, resimde görüldüğü gibi xbox versiyonunuzu gösterecek,

4 - Ana menüye dönün ve FLASH MODCHIP AND TSOP yazan bölüme girin, aşağıdaki resimdeki gibi seçenekler gelecek.Gördüğünüz üzere burada xbox versiyonunuza göre seçim yapıyorsunuz ve devam ediyorsunuz (1.0 ve 1.5 arası yada 1.6 ve sonrası olmak üzere ikiye ayrılıyor),

5 - Modelinizi de seçtikten sonra aşağıdaki gibi bir menü geliyor ve model ve çip durumunuza göre güncelliyorsunuz bios'u.Güncelleme 5 saniye civarı sürüyor ve işlem bitince alet kendini kapıyor.Açtığınızda biosunuz güncel oluyor.Her çip için 2 model bios var, farkları tam olarak ne bilmiyorum ama sonu 67 ile biten bios'lar ile ben hdd'mi tam kapasite kullanabildim,

6 - Bios güncellemesinden sonra son kısma geldik.Tekrar dvd'mizin ana menüsünden FORMAT XBOX HDD AND RESTORE TO STOCK seçeneğine girin.Oradan FORMAT WITH XBpartitioner 1.3'ü seçin.Aşağıdaki menü gelecektir.Burada gamepad'in A tuşuna basarak istediğimiz kadar alanı kullanabiliyoruz.Ayarınızı yaptıktan sonra start'a basıp programın işleme başlamasını sağlayın ve işlem bitmiştir.Artık tek yapmanız gereken temiz bir format atıp kullanmak,

ÖNEMLİ NOT:Bios işlemi riskli bir işlemdir ve makinanızın çipini bozabilir.Ben bu anlattığım şekilde 2 tane makina bios'u güncelledim, biri aladdin diğeri xecuter çipli makinaydı.İki makinada hdd'leri sorunsuz kullanabildi tüm kapasitesi ile.Ben kesinlikle sorumluluk kabul etmem onu baştan belirteyim.
« Son Düzenleme: Mart 19, 2016, 23:13:28 ÖS Gönderen: CloseOver » Logged
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 20, 2016, 06:26:41 ÖÖ »

Güzel bilgiler deneyelim bakalım...

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Mart 20, 2016, 10:58:00 ÖÖ »

06 ile biten bios'lar ile sadece F sürücüsü, 67 ile bitenlerde ise F ve G sürücüsü oluşturabiliyorsunuz, başka bir farkı yok. XBpartitioner'da partition numaralarına bakarsanız işlem yaptığınız yerdeki ilk iki satırın 6 ve 7 olduğunu görürsünüz, isimlendirme buradan geliyor.

Ek bilgi olarak partition isimleri şu şekilde:

1 -> E (4882.84 MB)
2 -> C  (500.00 MB)
3 -> X  (750.00 MB)
4 -> Y  (750.00 MB)
5 -> Z  (750.00 MB)
6 -> F
7 -> G

D optik sürücü H,I,J,K,L,M,N,O ise joypad'lere takılan MC'lara (4 joypad x 2 slot) ayrılmış durumda.

« Son Düzenleme: Mart 20, 2016, 11:04:42 ÖÖ Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
CloseOver
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mart 20, 2016, 21:45:18 ÖS »

06 ile biten bios'lar ile sadece F sürücüsü, 67 ile bitenlerde ise F ve G sürücüsü oluşturabiliyorsunuz,

Bu bilgi için teşekkürler, öğrenmemiz iyi oldu.
CloseOver
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Haziran 04, 2016, 16:02:45 ÖS »

xbox tayfa ses ver.hiç mi klasik xbox cı yok bu sitede
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: