Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir kabin projesi de benden...  (Okunma Sayısı 85017 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ekim 12, 2015, 09:06:41 ÖÖ »

Artık benim odayı bu anlamda gözden çıkarmış durumdalar uzunca zamandır. Halının üzerine kazara lehim falan da düştüğü olur aralarda
Yer sıkıntısı çektiğim için genelde çoğu işi yerde yapmak zorunda kalıyorum.

Kardeşime de sürpriz amacıyla söylememiştim böyle bir projeye giriştiğimi. Tabi dün odada kocaman TV'yi görünce artık saklayamadım ve anlattım mecburen Kahkaha Bakalım onun da hoşuna gitti.

Dün akşam TV'nin yıkama yağlama işlerini bitirdikten sonra VGA-SCART devresi için çalışmalara başladım. Aslında kullanmış olduğum radeon ekran kartı composite sync desteklediği için hiçbir devre kurmadan, sadece scart'ın gerekli mod değiştirme pinlerine (TV-AV ve CVBS-RGB) gerekli voltajları sağlayarak doğrudan bağlantı yapma şansım vardı. Ancak ileride başka ekran kartlarıyla da kullanma ihtiyacı olabileceğini, devrenin basitliğini ve devrede 15 kHz üzeri sinyal gelmesi durumunda SYNC sinyalini kesen bir devrenin de bulunduğunu dikkate alınca devreyi yapmaya karar verdim. Devre şeması şu sitede:

http://members.optusnet.com.au/eviltim/scart.htm
Sayfada alternatif şemalar var, kullanmış olduğum sync birleştirme devresi 74HC86 entegresinin kullanıldığı, sync kesme devresi de 74HC123 entegresinin bulunduğu devre.

TV bağlantısı yapabilmek için 6 RCA-SCART kablosunun RCA kablolarının lehimlerini söktüm ve R,G,B,CSYNC,AV-MODE (TV-AV),BLANKING (RGB-CVBS) pinlerine göre tekrar lehimledim. Ayrıca erkek HD15 konnektöre bir ucu açık 20-25 cm lik bir VGA kablosu yaptım. Saat 23:30 civarı tüm kablo ve lehim işleri bitti. Devreyi delikli pertinaksa kurduğum için basit olsa dahi komponentlerin yerleştirilmesi ve lehim işi zaman alıyor. Ayrıca hata yapmamak için sürekli kontrol etmek gerekiyor. Birden fazla yapmak gerekirse en basit yöntemle de olsa PCB yapmak daha iyi olur.

Saat 24:00 e doğru gelirken ilk görüntüyü vermek için Pentium-4 bilgisayarı masanın üzerine kuruyorum. Tüm bağlantıları yaptıktan sonra AV modda görüntüyü alıyorum. Bu arada düşük çözünürlüklerde windows'u kullanmak gayet zor, 640x480i modda çözünürlük iyi ama interlacing den dolayı yazılar zor okunuyor. Bu sebeple "teamviewer" (ekran ayarlarına ve çözünürlüklere müdahale edilecekse bu programı öneririm, çünkü o an ekran hangi moddaysa yaptığınız tüm değişiklik teamviewer ekranına da geçiyor ve ayarları değiştirebiliyorsunuz) ve "windows remote desktop" (windows terminal services üzerinden bağlandığı için monitör ve ekran kartını dikkate almıyor, bağlandığınız bilgisayarda hangi monitör varsa onun çözünürlüğünde görüntü geliyor. Tabi aynı sebeple ekran ile ilgili herhangi bir ayar yapamıyoruz, ancak windows, mame v.s. ayarlamaları için rahat çalışma ortamı sunuyor) üzerinden ayarlamaları yapıyor ve ilk görüntümüzü alıyoruz. İlk aşamada yatayda görüntü fena değil, çok az overscan var, birkaç mm. Ancak dikeyde üstten bir sıra ikon ve alttan komple taskbar'ı gömecek kadar fazla overscan var. Hemen servis menüsüne giriyorum (TV stand-by'da iken hızlıca ( +), 5, Vol+ ve ( ) tuşlarına basıyoruz, servis menüsü açılıyor) ancak gel gör ki hiçbir geometri ayarını değiştiremiyorum. sonra servis kılavuzunu okuyarak geometri ayarlarının değişmesi için PAL sinyal gelmesi gerektiğini gösteren bir yazıyla evde scart çıkışı olan herhangi bir PAL cihaz da olmadığını düşünüyor ve RF'ten iyi kötü bir sinyal yakalamak dışında bir çözüm olmadığına kanaat getirerek anten girişine emaneten 1-2 metrelik düz bir kablo sokuşturuyorum Kahkaha Karlı ve renksiz de olsa STAR TV'nin sinyali geliyor. Bu durumda vertical size ayarını değiştiriyor ve tekrar AV moda geçerek kontrol ediyorum. Bir iki deneme yanılmayla görüntü kabul edilebilir seviyede oturuyor. Horizontal için bir ayar bulamadım, şase üzerinde trimpotla yapılıyor olabilir. Gerçi sadece birkaç mm overscan var yatayda, bu şekilde de devam etmekte sıkıntı yok açıkçası.

Saatin geç olması sebebiyle uyku bastırması ve ertesi gün işe gidecek olmam nedeniyle 5-10 dakika Cadillacs and Dinosaurs çevirdikten sonra sistemi kapattım ve sistemin ilk denemede çalışmasının sevinciyle yatağın yolunu tuttum.

NOT-1: Fotoğraflar evdeki bilgisayarda kaldığı için akşam yükleyeceğim.

NOT-2: LCD monitör görüntüsüne göre inanılmaz fark var. Atari salonundaki görüntünün birebir aynısını alıyorsunuz. Ancak HLSL/GLSL shader modları ile de(özellikle oldukça popüler olan Lottes GLSL shader'ı ile düzgün bir ayar sonrası) oldukça tatminkar ve CRT ekrana yakın görüntü alınıyor. Bunu da açıkça söylemek istiyorum. LCD ekran kullanmak zorunda olanlar da ekran kartı güçlü bir bilgisayarla (bahsettiğim ekran kartları ikinci elde 100TL civarına alınabiliyor) hemen hemen benzer bir görüntüyü daha az zahmetle alabilirler. 19-20" 4:3 (bu kısım önemli, 16:9 LCD de oran bozulacak, ya da kenarlarda sürekli bant kalacak) bir monitörle de arcade keyfi gayet tatminkar bir şekilde sürülebilir. Kabin işi sonrası yazmayı planladığım MAME ayarları konusunda fotoğraflı ve karşılaştırmalı olarak hepsine değineceğim.

Commodore64 - Amiga - Arcade Systems - MAME - IBM - CRT - Repair&Restoration
pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ekim 15, 2015, 13:36:11 ÖS »

Birkaç gündür televizyon ve ayarları ile uğraştığım (ve hala da tam olarak çözemediğim) için konuya yazamadım. Sorunun ana kaynağı arcade dünyasında standart bir çözünürlük ve ekran yenileme hızı olayının olmaması(standardı geçtim üç-beş farklı çözünürlük olsa yine iyi, onlarca farklı çözünürlük ve yenileme hızları kombinasyonları var). Durum böyle olunca televizyona bir kez ayar yapıp tüm oyunları ekrana tam oturtabilme işinin zorluğu veya ne kadar başarılı olup olmadığı ise tamamen kullandığınız televizyonda bitiyor(muş) ne yazık ki.
Bu konu ile ilgili yabancı forumlarda bilgiler var, ancak onların deneyip önerdikleri modelleri bulmanın zorluğu bir yana çoğu ülkemize hiç giriş yapmamış modeller. Benzer şasiye sahip modeller bulunabilir, ancak bunun için de alacağınız TV'nin model numarasından şasi kodunu bulmak gibi bir sürü uğraştırıcı iş çıkıyor (hele ki ikinci el TV satanlara model numarasını sorduğunuzda çoğundan doğru düzgün yanıt alamadığınızı düşününce.) Forumlarda genelde analog şasiye sahip olan TV'ler öneriliyor (geometri ayarları potansiyometrelerle yapılan) böylece çözünürlük değiştiğinde genelde ayar isteyen resim yüksekliği (V-size) ve dikey merkezleme (V-center)ayarları oynanan oyuna göre hızlıca hafifçe düzeltilerek görüntü ekrana sığdırılıyor. Hatta çoğu kişi bu potansiyometreleri kablo ile uzatıp kolayca erişilebilecek bir noktaya almış. Ancak gel gör ki Türkiye'de analog şasiye sahip temiz TV bulmak, hele ki Scart'ı olan bir TV bulmak çok kolay değil. O yıllarda çoğu evde tek TV olduğu ve sürekli bu TV'ler kullanıldığı için tüpleri iyi durumda olana denk gelmek zor. Scart'da yine ülkemize geç adapte olan bir teknoloji. Hal böyle olunca bizim için işler iyice zorlaşıyor.

Eğer tek çözünürlük veren bir sisteme bağlantı yapılacaksa (gerçek bir arcade kart, veya birileri MAME'de sadece Capcom CPS oyunlarını oynayacağım, gerisiyle işim olmaz da diyebilir Kahkaha )o zaman geometri bir kez ayarlanır ve sorun çözülür. Burada TV'nin 50Hz ve 4:3 olması dışında pek bir özel gereksinimi yok.

Bakalım grooveMAME ve ayarlanması ile ilgili farklı yöntemleri deniyorum, sonuç alınca burada yazarım. Ancak gerçekten çetrefilli ve uğraştırıcı bir süreç, ve bir noktadan sonra keşke lcd+shader çözümü ile mi devam etseydim demiyorum değil...

MDF işinde de biraz problem yaşadım. Dün akşam MDF kesimi ve gerekli malzemelerin alımı için Bauhaus'a gittik. Ancak burada istediğim renkte MDFLAM bulamadım. Sadece suntalam vardı, onu da oldum olası sevmem, yanlarına kanal açmak falan sıkıntı. Durum böyle olunca internetten bulduğum birkaç fason kesim firması ile konuştum. 2.1mx2.8 boyunda MDFLAM plakanın 145TL olduğunu ve 12 TL kesim ücreti olduğunu belirttiler. Benim parçaların tamamı bu ebatta bir plakaya sığıyordu (alta düşündüğüm dolabın rafları hariç, onları sonra hallederim bir şekilde) Ancak oraya gittiğimde de istediğim renkte MDFLAM çıkmadı. Ham MDF fiyatını sordum, 110TL dediler, ben de ham MDF'den kestirmeye karar verdim. Üzerini sonra folyo ile kaplamayı düşünüyorum. Gerçi piyasada hep 45cm eninde folyolar var, ek yapmadan parçaları bununla kaplamak mümkün değil, o yüzden 90cm olanlardan araştıracağım, nereden bulurum bilmiyorum. Boya alternatifi her zaman var, ancak koku ve uğraştırıcılığından dolayı şu an için daha sonraya bırakılmak üzere son çare...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ekim 15, 2015, 23:27:43 ÖS »

MAME'de "Native" çözünürlükte bir ortak payda bulman zor. Ben 4 tane orijinal arcade kartını aynı kabinde arcade monitörde bir "ortak ayarda" çalıştırmak için saatlerce uğraştım ve onda bile 100% bir başarı sağladığım söylenemez.

Bu arada folyoyu tek renk mi alacaksın yoksa baskı mı yaptıracaksın? Tek renk folyo alacaksan ivedik OSB'de herhangi bir "dış mekan" çalışan reklamcıya gidebilirsin. Solvent baskı (solmayan) yaptıracaksan Rengarenk diye bir yer ivedik'de ben orada bastırdım pacman ve galaxian'ı.

Bu arada benim kabinleri kapladığım folyolar 1 metre genişliğindeydi sanırım. Baskı yaptırdığım yer genelde dış mekan çalıştığı için geniş ebatlı folyo kullanıyordu.

Yanlız folyo da ucuz bir malzeme değil. Kalitelisinin m2'si 20 TL civarında (suntadan pahalı yani ). Tabi bu "sana bana" perakende fiyatı...

Bir kabine de 4-5 m2 folyo gider kabaca...

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ekim 16, 2015, 00:17:26 ÖÖ »

Pcdata76 fotoğraf yok mu? Merak ettim. Alıştık görüntülere

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Ekim 16, 2015, 13:28:25 ÖS »

Dün VMMmAker ve groovymame'in ayarlarını kurcalayarak daha iyi sonuçlar elde ettim. Her çözünürlükte kusursuz sonuç almak zaten zor, bazıları hafif underscan, bazıları da hafif overscan olsun sıkıntı olmaz.

Folyoyu NEO-GEO turuncusuna en yakın renk olacak şekilde tek renk alacağım, daha sonra NEOGEO,MVS,SNK yazıları bastırır yapıştırırım. O yüzden ilk aşamada 4-5 m2 düz folyo temin etmem yeterli.

Bu akşam kabinin montajına girişmeden önce TV ve düzenek resimlerini atarım. Sonra da milimetrik kestirdiğim ve bu sebeple ekstra kesim gerektirmeyen kabinin alt kısmının montajını yapacağım. Üst kısımda yanlarda ölçme ve kesme işleri olacak, haftasonu (umarım) ancak biter.

Joystickler de Ankara PİM'e gelmiş. En geç haftaya salı elimdeler. Önümüzdeki hafta jetonları atmaya başlarız Kahkaha

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ekim 16, 2015, 14:58:42 ÖS »

hayırlısıyla sen bitirde pcdata haftaya jetonlarımla geliyorum  Kahkaha Kahkaha banaada beklerim Street fhgt atarız..
« Son Düzenleme: Ekim 16, 2015, 15:00:38 ÖS Gönderen: Heroman » Logged
pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ekim 16, 2015, 21:47:42 ÖS »

Fotoğraflar geldi
-Televizyonun temizlendikten sonraki hali.

-Scart kablonun uçlarını düzenleme ve vga-scart dönüştürücü
VGA kablosunu yaparken her bir renk sinyali için ayrı ayrı blendajlı kablo kullandım. Aslında düşük çözünürlüklerde RGB hattından taşınan sinyalin bant genişliği oldukça düşük olduğu için gürültü, crosstalk olayı blendajsız kablo kullanılsa da gözle görülür biçimde olmuyor, ancak hazır elimde varken kullanayım dedim. Kabloların blendajlarını da en küçüğünden ısıyla daralan makarondan geçirdim, böylece izoleli kablo gibi oldu ve lehim yapması kolaylaştı.Sağa-sola değip kısadevre yaptırma riski de ortadan kalktı. Ayrıca yine olası kısadevreleri engellemek için zaten sıkışık olan HD15 VGA konnektörünün işimize yaramayan tüm pinlerini kargaburun ile çekerek söktüm Kahkaha

* tv-1.JPG (207.56 KB, 1165x892 - Görüntüleme: 1527 kez.)

* tv-2.JPG (128.5 KB, 1002x897 - Görüntüleme: 1279 kez.)

* vga.JPG (48.91 KB, 654x838 - Görüntüleme: 1677 kez.)

* scart-1.JPG (95.6 KB, 998x900 - Görüntüleme: 1662 kez.)

* scart-2.JPG (129.06 KB, 1209x863 - Görüntüleme: 1429 kez.)

* scart-3.JPG (143.75 KB, 1204x915 - Görüntüleme: 1930 kez.)

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ekim 16, 2015, 22:22:36 ÖS »

Şimdi de son TV servis menüsü ve groovyMAME ayarlarından sonra birkaç oyundan alınan ekran görüntüleri.

Son ayarlardan sonra:
1- 224p, 464i satıra sahip oyunlarda (Oyunların büyük bir çoğunluğu bu satır sayısına sahip, CAPCOM,NEO-GEO oyunları gibi) altta ve üstte 1.5cm kadar boşuk kalıyor, çok sorun değil. Yanlarda sıkıntı yok. (NEO-GEO'larda orijinal kartlarda da olan görüntüdeki sağda ve solda 1 cm kadar boşluk kalma durumu emülasyonda da mevcut)
2- 240p, 480i satıra sahip oyunlar neredeyse sıfır hata ile ekrana tam olarak oturuyor.
3- 254p/256p sahip oyunlarda üst ve alttan overscan oluyor. Yanlarda sıkıntı yok. Bu oyunlarda ekrana görüntü tam oturtulmak istenirse servis menüsünden Vsize'ı 0'a çekmek gerekiyor. Ancak bu durumda da 224 satırlık oyunlarda altta ve üstte boşluk fazla oluyor ve görüntü en-boy oranı daha çok bozuluyor. Bu sebeple optimizasyonu 240 satıra göre yapıp 224 lerde biraz underscan'e, 256'larda da biraz overscan'e razı olmak en güzeli gibi, zırt pırt servis menüsüyle uğraşmamak için. Eğer televizyonun Vsize ayarı potansiyometreli olsaydı kolayca erişilebilir bir yere konulup oynana oyuna göre hızlıca ayar yapmak mümkün olurdu. Ne yazık ki şasede sadece Vcenter ayarı potansiyometreden, geri kalanların tamamı servis menüsü üzerinden.

4-PAL (54Hz ve altı yenileme hızına sahip oyunlar) çözünürlüklerde (288p,576i) üstte ve altta ciddi oranda boşluk kalıyor, ancak bu moda sahip oyun sayısı oldukça az. Bilinen oyunlardan denk getiremedim.

Bu durumlar illa oyunları gerçek çözünürlük ve yenileme hızlarında oynanmak istenirse geçerli. Eğer oyunun yenileme hızı ile ekranın yenileme hızını tam olarak eşleştirmekten vazgeçilirse oyuna özgü çözünürlük ayarı yapılarak oyun çözünürlüğüne yakın ve ekrana tam oturan bir çözünürlük seçilerek görüntü ekrana oturtulabilir.

NOT: Görüntülerde ekranın üstündekı kırmızı çizgi (geri dönüş çizgisi/retrace line) televizyon ile ilgili bir durum. Vsize ayarı orijinal konumdayken yani ciddi bir overscan varken o çizgi görünmüyordu. Şu an için herhangi bir arızadan dolayı mı oluyor tam olarak emin olamadım, bu yüzden fazla rahatsız etmediği için şimdilik kurcalamıyorum (Screen ile oynadım, değişen birşey olmadı çizgide. Sanırım blanking devresi ile ilgili bir durum var)

* chase-test.JPG (589.19 KB, 2080x1560 - Görüntüleme: 1719 kez.)

* chase.JPG (467.68 KB, 2080x1560 - Görüntüleme: 1601 kez.)

* chase2.JPG (748.79 KB, 2080x1560 - Görüntüleme: 1639 kez.)

* cad_test.JPG (631.46 KB, 2080x1560 - Görüntüleme: 1141 kez.)

* cad.JPG (760.32 KB, 2080x1560 - Görüntüleme: 1486 kez.)

* cad2.JPG (590.23 KB, 2080x1560 - Görüntüleme: 1508 kez.)

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ekim 16, 2015, 22:26:15 ÖS »

Bunlar da 640x480i ve 240p modlarda Windows masaüstü görüntüleri. 480i anlaşılacağı üzere interlaced olduğu için görüntü titreşimli ve yazılar sor okunuyor. Ancak daha geniş bir çalışma alanı sunduğu için ayarları v.s. yaparken bu mod en uygunu.

240p'de titreşim daha düşük, yazılar da kolay okunuyor ancak çalışabilmek pek mümkün değil

* win480i.jpg (796.37 KB, 2080x1560 - Görüntüleme: 1254 kez.)

* win240p.jpg (339.75 KB, 2080x1560 - Görüntüleme: 1736 kez.)

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Ekim 16, 2015, 22:31:28 ÖS »

Ve bilgisayarımız... Dell GX270 - P4 2.26, 2GB RAM, ATI Radeon 9000, 20GB HDD konfigürasyona sahip. İşletim sistemi Windows XP. Oynadığım oyunlarda performans olarak bir sıkıntısı olmadı şu ana kadar.

* bilgisayar.JPG (213.02 KB, 1234x917 - Görüntüleme: 1728 kez.)

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ekim 16, 2015, 22:47:47 ÖS »

Ekran görüntüleri muhteşem! O kırmızı çizgi gerçekten rahatsız edici umarım bulursun sebebini...

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Ekim 16, 2015, 23:12:54 ÖS »

Umarım. Öncelikle şu kabin işini bitireyim o çizgiye de el atarım kesin, rahat durmam onun dışında televizyonda gördüğüm önemli bir sorun yok gibi. Netlik ve renkler güzel. Sadece sağ üst köşede hafif bir convergence sorunu var ama dikkatli bakınca anlaşılıyor sadece. Düzeltmek için uğraşmaya değmez,  hatta daha kötü yapmak da olası daha önce 14" bir crt monitörde halkalarla oynayarak yapmıştım ama saatler sürüyor ve çok sinir bozucu bir iş.  Aşırı olmadıktan sonra dokunmamak en güzeli.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Ekim 16, 2015, 23:45:14 ÖS »

Sadece sağ üst köşede hafif bir convergence sorunu var ama dikkatli bakınca anlaşılıyor sadece. 

TV'leri fabrikada overscan ayarladıklarından üretim hattı sonundaki eleman "..tir et" demiştir Kahkaha

Gerçi vertical size/position'dan dolayı köşelerde üzerine kıvrılmaya başlıyor  da olabilir. Zarasızca v-size ile biraz oynayarak gizleyebilirsin belki...

Neyse, bunlar en son uğraşılacak detaylar.

Kolay gelsin...

Bu arada, folyo rengi için NeoGeo turuncusu demişsin ama dikkat, internetteki bazı fotolar turuncu gibi gözükse de NeoGeo kabinler turuncumtrak kırmızı Gerçi tabi renkler ve zevkler meselesi...

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Kasım 11, 2015, 21:27:41 ÖS »

Kabin projesi geçen hafta tamamlanmıştır Bu süre içerisinde olan boş zamanlarımın çoğunu kabin montajı/konfigürasyon ve arada çıkan (ve halen bir kısmını çözemediğim) tamir işlerine kullandığım için sitede adım adım paylaşma fırsatı pek bulamadım açıkçası. Ancak tüm aşamaları fotoğrafladığım için şu andan itibaren yapım sırasına göre tüm işlemleri anlatacağım.

Öncelikle işlemlerin ne kadar zaman aldığından biraz bahsedeyim. Biliyorsunuz kabini iki parça olarak tasarladım ve parçaların çoğu önceden tam ebatında kesilmiş prizmatik plakalardan oluşuyor. Bu sebeple kabin montaj işlemleri çok uzun sürmedi. Malzemeleri aldığım günün ertesi haftasonu (17-18 Ekim) kardeşimle birlikte çalışarak kabinin ana iskeletinin montajını tamamladık ve kabini ayağa diktik. Haftaiçleri işten geldikten sonra kalan birkaç saatte de gürültü çıkarmayan ufak tefek ayrıntılar üzerinde çalıştım genelde (bu işte baş gürültü kaynağı dremel. Yanında çalışırken birkaç dakika içinde bile kendi kulağınızı çınlatmaya yeten bir sesi var) O nedenle kesim işlemlerinde olabildiğince dekupaj testereyi kullanmayı tercih ettim (oldukça sessiz ve çok daha az toz yayıyor ortama. Ayrıca arkasındaki elektrik süpürgesi bağlantı noktasına süpürge bağlanınca çıkan tozu da çekiyor, özellikle uzun ve hızlı kesimlerde oldukça faydalı bir özellik) Özellikle düz kesimlerde jeton kapağı haricinde dremeli hiç kullanmadım.

Sonraki haftasonu da(24-25 ekim) televizyonun ve kontrol panelinin yerleşimini tamamladım. Ayrıca T-moulding için gereken kanalı da bu haftasonu hallettik. Haftasonunu takip eden hafta içerisinde bilgisayar montajı, hoparlörlerin montajı ve marquee bölgesi montajları  tamamlandı. 29 ekim-1 kasım arasında da folyo kaplama ve T-moulding çakma işlemleriyle birlikte projenin montaj kısmı tamamlanmış oldu. O günden bugüne kadar geçen zamanı da ayarlamalar ve arada kardeşimle birlikte attığımız oyunlara harcadım Kahkaha

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Kasım 11, 2015, 21:57:03 ÖS »

Hadı hayırlısı pcdata kolay gelsin
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: