Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Arcade kabin buldum ne dersiniz ?  (Okunma Sayısı 44221 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Deaththroes
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 06, 2015, 18:11:04 ÖS »

Bugun bir eski tv vs satan dukkanda şans eseri bi kabin buldum. Oradayken elektrikler kesik oldugundan deneme sansim olmadi ancak eleman hergun oynadigini sorunsuz oldugunu soyledi. Kafama takilan kabinin goruntu sistemi. Yani ekran alt tarafta ve yukari dogru goruntu veriyor,ustte bulunan aynaya yansiyarak goruntuyu aliyoruz. Bu sekilde bi kabini en son cocukken gormustum. Sizce alinir mi ne dersiniz ? Kabin icin 300TL istedi(nakliye haric) icerisinde tek oyun varmis. Kabin konusunda yeterli bilgim olmadigindan gorusleriniz benim icin onemli.
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2015, 18:47:41 ÖS »

Arcade oyun salonlarına çok gittim ama aynalısına (upright diyorlar sanırım) hiç denk gelmedim.

Muhtemelen görüntüyü yatayda ters çevirmiş bir ters monitör kullanıyordur. Düzelterek aynasız da kullanabilirsin. Yada orjinal kalsın da diyebilirsin.

Peki hangi oyun varmış? [EDİT (6 tuş olduğuna göre SF olma ihtimali yüksek)]
« Son Düzenleme: Aralık 06, 2015, 18:49:37 ÖS Gönderen: gergozen » Logged
Deaththroes
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2015, 19:02:37 ÖS »

Arcade oyun salonlarına çok gittim ama aynalısına (upright diyorlar sanırım) hiç denk gelmedim.

Muhtemelen görüntüyü yatayda ters çevirmiş bir ters monitör kullanıyordur. Düzelterek aynasız da kullanabilirsin. Yada orjinal kalsın da diyebilirsin.

Peki hangi oyun varmış? [EDİT (6 tuş olduğuna göre SF olma ihtimali yüksek)]

Muhtemelen sf abi elektrik yoktu deneyemedim ama cocuk dovus oyunu dedi. Aynen bahsettigin gibi ekran ters sekilde yansiyor aynadan ben daha ilkokul zamanimda gormustum direk hatirladim gorunce.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2015, 20:44:54 ÖS »

Evet...
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2016, 13:52:07 ÖS Gönderen: Samurai » Logged
Deaththroes
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2015, 21:32:13 ÖS »

Hocam ver 200 tl bitir isi kabini al eve gotur hic dusunme sen onu guzel modifiye yaparsin guzelce bakimini yapar temizlersin sonra bundan Street Fighter 2 kabini yap stickerlarla suslersin mukemmel olur

Bak ben anca oyuncagini buldum minik minik icinde sekerler var Kahkaha Sen kocaman kabin bulmussun hemen al kenardan kenardan caktirmadan hemen eve gotur Kahkaha

Bende kendimi zor tutuyorum zaten haklisin hocam Sadece su goruntu meselesi kafami kurcaladi o da artik duzeltilir guzel goruntu vermezse Bu arada 200u denedim adam Suriyeli cikti anlasamadik yani dediklerimi anlamadi Kahkaha 300den asagi vermiyor kabin icin bence uygun bi rakam.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2015, 21:41:53 ÖS »

baya bi elden geçmesi gerekecek. parasından zityade vakit ayıramayacaksan hiç girme o işe. tipini de çok beğenmedim ama sen beğendiysen ve vakit ayırabileceksen al derim. kontrol panelin eğimine dikkat!

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Deaththroes
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 06, 2015, 21:49:59 ÖS »

baya bi elden geçmesi gerekecek. parasından zityade vakit ayıramayacaksan hiç girme o işe. tipini de çok beğenmedim ama sen beğendiysen ve vakit ayırabileceksen al derim. kontrol panelin eğimine dikkat!

Evet eğim konusu vahim. Tipini duzeltiriz gerci ama dedigin gibi cok zaman ayirmam gerekecek ki ayiririm yeter ki adam olsun. Tabi coklu oyun icin kartus da almak gerekecek.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Aralık 06, 2015, 22:07:22 ÖS »

Evet...

« Son Düzenleme: Nisan 09, 2016, 13:52:26 ÖS Gönderen: Samurai » Logged
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2015, 22:08:00 ÖS »

Bence tipinde çok sorun yok (biraz kirli ve bakım gerekiyor elbette).

Ama asıl sorun içeride olabilir. Bunlar (bu tip makineler) genelde sokak arası salonlarda bulunurdu ve genelde bakımları kasap tabir ettiğimiz tipte adamlar tarafından yapılırdı. Yani içi de önemli. Yoksa komple kasayı yeniden ve istediğin gibi  yaptırırsın en kötü ihtimal.

Tüccarın "ben her gün oynuyorum" lafına da pek güven olmaz. Adamın işi satış

Kasa hariç kalanı için değecekse almalısın bence. Yoksa başına bela almış olursun.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2015, 22:40:37 ÖS »

Aynalı kabinler ekranın uzak gözükmesi için yapılmışlardır. Bunun da yegane sebebi; Silah oyunları

O kabin modeli aslında silah oyunu kabini tarzı. Nedense kontrol paneline kol ve buton koyulmuş halde burada da gördüm onlardan (@yolcunet'te var). Silahlı MAME kabin yapmak isteyenler için ideal.

Ancak normal oyun için biraz "uzakta" seyrediyormuş havası verir. Yine de kabinin arkasını daraltmak için bu modelde kabinler normal kabin gibi kullanılmış bizde, sanırım atari salonunda biraz daha yer açılsın diye (LCD ö dönem daha yok ya piyasada)

Aynayı devre dışı bırakıp monitörü normal monte etmeye çalışabilirsin ancak o kabinleri biliyorum, tüpün arkası sığmayabilir zira biraz darlar.

Genel olarak elden geçmesi gereken şeyler azsa ve uğraşabileceğine, zaman ayırabileceğine inanıyorsan al tabii ama MUTLAKA çalışır vaziyette teslim al kabini.

Yok elimden pek iş gelmez, çok da uğraşamam diyorsan daha temiz bir kabin aramaya çalış derim...

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 06, 2015, 22:49:20 ÖS »

Emre, eğer kabin çalışıyorsa ve uğraşırım diyorsan al derim.Tüpü normal şekilde monte etmek istersen kabin Yavuz Abi'nin de dediği gibi dar gelebilir.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Aralık 06, 2015, 22:53:49 ÖS »

O zaman Yavuz abinin de dediğine göre bundan güzel bir silahlı kabin olur çokda mükemmel olur

Deaththores
Hocam sen güzelce orada dene herşeyine bak 200 e bitir hemen al en kötü 250 ver daha sonra sakin kafayla bir proje düşünürsün bizlerede bol bol resim çekersin.
Deaththroes
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 06, 2015, 23:03:37 ÖS »

Cok tesekkur ederim yorumlar icin kafamda simdi belirdi biseyler. Ozellikle ayna olayi Yavuz abi demese neden diye dusunup duracaktim Yarin tekrar gormeye gidicem tum kontrolleri yaptiktan sonra alirsam guzel bi bakim yapip yeni halini paylasirim burada.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 06, 2015, 23:17:10 ÖS »

Cok tesekkur ederim yorumlar icin kafamda simdi belirdi biseyler. Ozellikle ayna olayi Yavuz abi demese neden diye dusunup duracaktim Yarin tekrar gormeye gidicem tum kontrolleri yaptiktan sonra alirsam guzel bi bakim yapip yeni halini paylasirim burada.

Bakman gereken ince detaylara değineyim istersen;

1) İçindeki oyuna bak. Oyun orijinalse en azından ebay'de para eder (Örneğin içinden orijinal Sunset Riders çıksa kabin bedavaya geldiği gibi kara da geçersin Kahkaha)
2) Güneş ışı vurmayan yerde test edilsin ki monitör'Ün parlaklığı (veya solukluğu) ortaya çıksın.
3) Görüntüde neye dikkat edeceğim dersen temel prensip şudur; gözüne güzel ve canlı gelmiyorsa alma o kabini zira monitör ve şase ile uğraşmak istemezsin. "Bunlarda görüntü zaten böyle" falan gibi söylemleri de yutma! Hiç de bile, iyi bir şase ve monitörde görüntü "cam" gibi net ve "cıvıl cıvıl" renkli olur
4) Ekranın sağında solunda kayma varsa veya bulanıklık varsa en azından ayarlattır, ayar tutmuyorsa alma. Şasenin kondansatörlerini yenilemek lazım diyebilirler. Eğer yenilerim dersen evet görüntü canlanır ancak bulanıklık sorunu flyback trafodan ayarla çözülemiyorsa flyback gitmiş olabilir. Yani şase çöp demektir.
5) Kontrolleri (joystick/buton) zaten değiştirmek istersin ilerde dolayısıyla çalışmaları yeterli, kozmetik olarak kafana takma zira işin en ucuz kısmı orası
6) Kabinin eteklerinde kabarma dökülmelere bak. Su yürümemiş ve oralar koftileşmemiş olması tercih sebebi.

Temelde özetle dikkat edilmesi gereken en önemli yer monitör tüpü ve şase. Çünkü bir arcade kabinin gerçekten para eden kısmı orasıdır. Bozuldukları zaman da değiştirilmesi/bulunması lojistik olarak en sıkıntılı kısımları da onlardır.
« Son Düzenleme: Aralık 06, 2015, 23:19:37 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

Deaththroes
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 06, 2015, 23:41:26 ÖS »

Bakman gereken ince detaylara değineyim istersen;

1) İçindeki oyuna bak. Oyun orijinalse en azından ebay'de para eder (Örneğin içinden orijinal Sunset Riders çıksa kabin bedavaya geldiği gibi kara da geçersin Kahkaha)
2) Güneş ışı vurmayan yerde test edilsin ki monitör'Ün parlaklığı (veya solukluğu) ortaya çıksın.
3) Görüntüde neye dikkat edeceğim dersen temel prensip şudur; gözüne güzel ve canlı gelmiyorsa alma o kabini zira monitör ve şase ile uğraşmak istemezsin. "Bunlarda görüntü zaten böyle" falan gibi söylemleri de yutma! Hiç de bile, iyi bir şase ve monitörde görüntü "cam" gibi net ve "cıvıl cıvıl" renkli olur
4) Ekranın sağında solunda kayma varsa veya bulanıklık varsa en azından ayarlattır, ayar tutmuyorsa alma. Şasenin kondansatörlerini yenilemek lazım diyebilirler. Eğer yenilerim dersen evet görüntü canlanır ancak bulanıklık sorunu flyback trafodan ayarla çözülemiyorsa flyback gitmiş olabilir. Yani şase çöp demektir.
5) Kontrolleri (joystick/buton) zaten değiştirmek istersin ilerde dolayısıyla çalışmaları yeterli, kozmetik olarak kafana takma zira işin en ucuz kısmı orası
6) Kabinin eteklerinde kabarma dökülmelere bak. Su yürümemiş ve oralar koftileşmemiş olması tercih sebebi.

Temelde özetle dikkat edilmesi gereken en önemli yer monitör tüpü ve şase. Çünkü bir arcade kabinin gerçekten para eden kısmı orasıdır. Bozuldukları zaman da değiştirilmesi/bulunması lojistik olarak en sıkıntılı kısımları da onlardır.

Bu bilgiler super oldu üstad cok sağol Bunlara ozellikle dikkat edicem yarin.
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: