Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pandora's Box ve Masaüstü Arcade  (Okunma Sayısı 14778 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Jester
Üye

MAX 330 MEGA       PRO-GEAR SPEC

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 21, 2016, 01:58:16 ÖÖ »

Herkeze merhaba,

Arcade sistemleri araştırmalarım sonucu yolum bu güzide foruma düştü, son zamanlarda epey okudum ama kafamda bir çok soru ve tam çözemediğim durumlar var. Aslında gönlümde yatan odama bir arcade kabin almak ama düzgün ve güzelini bulmak epey zor gibi, 0'dan yapmaksa beni zorlayacak, dolayısıyla Pandora's Box ile güzel bir monitörü birleştirip masaüstü bir set yapmak istiyorum şimdilik. Sorularım ise;

1- Pandora's Box 3 doğru yol mudur yoksa Mame ilede yaparsın gerek yokmu dersiniz, mümkün olduğunca arcade deneyimine yakın performans sorunu olmayan bir sistem olsun istiyorum.
2-PB3 alırsam onu Jamma ile baglamam gerekecek gibi ve bu konuda hazir bir arayuz varmi ?
3-Supergun cikiyor karsima surekli bu cihaz nedir tam olarak ne ise yarar ?
4-Monitor olarak opsiyonlarım PVM serisi bir cihaz yada Sony'nin eski CRT monitoru F520, sizde F520 iyimidir zamanının en ust klas crt monitoru idi. Arkasinda RGB Vh+Hh girisleri var.
5-Hazir cabinlerde ok-baby diye bir model cikmakta her satilik TR de, adina sinir olsamda sizce alinirmi temizi ?
6-PVM monitor alsam ve kabin yapma isine girsem sizce 20" birsey uygun olurmu yoksa illede eski 55 ekran tüplü televizyonmu gerekir.

Cevaplar icin simdiden tesekkurler

"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2016, 02:19:57 ÖÖ »

Çok daha deneyimli arkadaşlar cevap verecektir ama en belli olanlarını yazayım

Panroda ile arcade perfect sonuç almak çok zor işlemcisi oldukça yetersiz bir alet, cps3 oyunlarında dahi frame atlamaları yapabiliyor (street fighter 3, red earth gibi)
Pc kullansanız çok daha rahat edersiniz gibi, usb encoder ile butonları halledersiniz rgb sinyal scartcade mi çıkar biyerlerden, jpac ile de hallolur mu yanıtı bu forumdan çıkar

Supergun arcade oyunları kabin olmadan tv'den konsolmuş gibi oynamanızı sağlayan aparat desem çok kabaca yanlış olmaz (Yani aradığınız şey değil)

Rgb girişi olan herhangi bir monitörü resim kalitesini seviyorsanız kullanmanızca sakınca yok bence, pvm bence ziyan olmuş olur kabinin içinde tamamen kişisel fikrim.

Ok baby, gayet güzel insanların peşinde olduğu bir kabindir, isminden ziyade tipine bakın, tipi sinir ediyorsa sizi diyecek bir şey yok ama kafanıza yatıyorsa araştırmanızı öneririm.

Hoşgeldiniz bu arada
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2016, 02:55:03 ÖÖ »

Selamlar, foruma hoş geldiniz...

Çok özet olarak;

a) amaç arcade oyunları evin salonunda oynamaksa: Wii, xbox v.s. üzerinde emulasyon.
b) amaç arcade "deneyimi" yaşamak ise: Arcade kabin

Cevap (b) ise ve çalışır vaziyette bir arcade kabin aldıysanız, kolaydan zora doğru gidersek;

1) İçine Pandora gibi bir çoklu oyun kartı koyup uzunca bir süre ayar, konfigürasyon vs yapmadan hatırladığınız arcade oyunların %90'ını oynarsınız.
2) NeoGeo MVS slot + 161-in-1 çoklu kartuş ile "gerçek" neo geo deneyimi yaşanabilir.
3) MAME tabanlı bir PC çözümü ile BÜTÜN arcade oyunları oynama şansınız var. Ancak böyle bir sistemi kurmak, konfigürasyonunu yapmak biraz daha zor. Akıcı emulasyon performansı için iyi bir PC ve arcade kabindeki JAMMA kablolamasına o PC'yi bağlamak için J-PAC (PC-to-JAMMA) çevirici de almalısınız.

OK Baby plastik yapılı "Japon tarzı" (Kore yapımı) bir arcade kabindir. Türkiye'ye Fantaziland atari salonu tarafından zamanında 100 tane falan ithal edilmiştir. Sorunsuz temizini bulursanız içine bir Pandora koyarak arcade olayına en kolay girişi yapabilirsiniz.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2016, 07:49:41 ÖÖ »

Foruma hoşgeldiniz;

Pandora's Box 3 yerine neden Pandora's Box 4 düşünmediniz Sanrım 4'de daha fazla sayıda oyun var.

Pandora's Box'da istediğiniz oyunlar yoksa bir süre sonra ister istemez, MAME tabanlı PC işine girebilirsiniz. Bu konuda da daha önce forumdan, pcdata76 arkadaşımızın hazırladığı bu tutorial işinizi görecektir.

Alıntı
6-PVM monitor alsam ve kabin yapma isine girsem sizce 20" birsey uygun olurmu yoksa illede eski 55 ekran tüplü televizyonmu gerekir.

Bildiğim kadar arcade kabinlerin büyük bir çoğunluğunda 63 ekran tv kullanılıyor. Yani kabin yapıp, gerçek arcade deneyimi yaşayayım diyorsanız 55 ekran kesmeyebilir
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2016, 08:52:56 ÖÖ »

Eğer kabin olmayacaksa Pandora almanın parayı çöpe atmaktan pek bir farkı yok. Zira Pandora özünde bir nevi tak çalıştır Mame PC. Tak çalıştır derken Jamma soketine takılıyor. Senin bunu monitöre bağlamak için bir dönüştürücü temin etmen gerekecek. Aynı şekilde joystick bağlantılarını vb. bir araya getirip kendi supergun'ını yapacaksın. Sonuçta elde ettiğin şey Mame PC'den daha kötü bir emulasyon olacak. İlerde oyunları değiştirme şansın da yok.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2016, 09:47:45 ÖÖ »

Supergun ile idare et derim veya UMSA tarzı birşey alıp MAME PC al ona arcade stick bağla takıl.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2016, 14:03:23 ÖS »

Ben de kendi yorumumu yapayım gayet detaylı bu cevaplara ek.

Arcade performansına en yakın deneyimi alman için pandoradan ziyade MAME PC derim. Ama bi şekil pb3 e karar verirsen pb3de VGA çıkış da mevcut.performansını denemedim ama var.

supergunla elindeki orjinal arcade oyunlarını jamma ile TVde oyna diye sana video çıkışı ve güç bazen de kntrolleri sağlar.

Ok baby kabinler bence çok güzel aletlerdir oturarak oynamayı seviyorsan. PC bağlantısı da çok pratiktir.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2016, 14:25:17 ÖS »

ok baby diyorum......
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2016, 15:48:47 ÖS »

Ayakta oynuyorum ben eski arcade ruhu ayakta oynayınca güzel oluyor. Okbaby'lerin altı var zaten ama piyasada küçük kasa olarak bulunuyor.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 21, 2016, 17:22:08 ÖS »

Ayakta oynuyorum ben eski arcade ruhu ayakta oynayınca güzel oluyor. Okbaby'lerin altı var zaten ama piyasada küçük kasa olarak bulunuyor.
aynen iki parça kabinler öyle denk gelirse opsiyonlu olur ama benim ayak bilekleri sıkıntılı, her iksinin de raporu var o sebepten bar taburesi çekiyorum ben yüksek kabine. kısa bi iki el atarken sorun değil ama bi mustafayı bitiremem ayakta.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 21, 2016, 17:51:31 ÖS »

Daha şık duruyo kısa  okbaby ler,tabiki zevk meselesi
Jester
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ocak 22, 2016, 22:35:49 ÖS »

Arkadaşlar detaylı cevaplarınız ve yorumlarınız için çok teşekkürler. Yavuz ustada vakit ayırıp yazmış müteşekkirim

MVS konusu mantıklı geldi özellikle PB3'de arcade perfect bir deneyim alamayacaksam. Araştırmalarım sonucu MV-1FZ en doğru tercih gibi duruyor. MVS yoluna gitmem durumunda JAMMA'dan scart çıkmak, fight stick, audio out vs. için gene bir Supergun'a ihtiyacım olacak gibi duruyor. Acaba en hesaplı derli toplu Supergun nerden temin edilir ?

Öte yandan Ok-Baby'ye ısınmaya başladım isim olarak Masum lakin rengi ve oturarak oynama konuları benide itiyor gibi. Genede satılık 1-2 tane var nette bir gidip bakacam.

Sanırım bu Ok-Baby ler Sega Astro City'nin japon çakması gibi birşeyler. Eğer çok yıpranmamış bir tane bulabilirsem alıp siyaha boyama gibi hayallerim var

Şimdilik durum böyle, okudukça her gün yeni birşeyler öğrenmeye devam ediyorum bakalım sonunda nasıl bir sistem edineceğim burdan bilgilendiriyor olacağım.

Tekrar teşekkürler_

"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 22, 2016, 22:49:03 ÖS »

MVS konusu mantıklı geldi özellikle PB3'de arcade perfect bir deneyim alamayacaksam. Araştırmalarım sonucu MV-1FZ en doğru tercih gibi duruyor.

MV-1F edinirsen (büyük olan) üzerinde stereo ses çıkışı için soket, ayar düğmeleri ve NeoGeo AES/CD fight stick ile uyumlu joystick soketleri de var. Supergun'a ihtiyacın kalmaz (Supergun çok abartılıyor zaten)

Video çıkışı için de şu basit bağlantıyı kendin de yaparsın:

MVS yoluna gitmem durumunda JAMMA'dan scart çıkmak, fight stick, audio out vs. için gene bir Supergun'a ihtiyacım olacak gibi duruyor. Acaba en hesaplı derli toplu Supergun nerden temin edilir ?

Markalı olarak "MAK Strike" oldukça meşhur. Ancak hesaplımı dersen orası senin bütçene kalmış. Aslında Supergun konusu abartılıyor. Bir jamma soketi, biraz kablo, birkaç direnç ve bir scart soketinden ibaret aslında

Öte yandan Ok-Baby'ye ısınmaya başladım isim olarak Masum lakin rengi ve oturarak oynama konuları benide itiyor gibi. Genede satılık 1-2 tane var nette bir gidip bakacam.

Sitemiz üyelerinden @ytezel satıyordu sanırım, hala satılık mı bilmiyorum. kendisinin yorum yapması daha olur...

Sanırım bu Ok-Baby ler Sega Astro City'nin japon çakması gibi birşeyler. Eğer çok yıpranmamış bir tane bulabilirsem alıp siyaha boyama gibi hayallerim var

Zevkine karışmak istemem ama bence boyamasan daha iyi olur. kesinlikle kişisel bir fikir bu, yok sayabilirsin bu arada...
« Son Düzenleme: Ocak 22, 2016, 22:51:17 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

Jester
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Şubat 03, 2016, 00:16:31 ÖÖ »

Arcade maceramda son durum;

Yavuz üstad öncelikle teşekkür edeyim yine ayrıntılı cevapların için, uzun zamandır yazacam yazamıyorum. Arge mode um devam ediyor ama son 1-2 haftada epey bir bilgi edindim.

Pandora's Box için çıktığım yolda sonunda anladımki performans beni asla memnun etmeyecek ve benim eninde sonunda bir kabine ihtiyacım vaar. Ok-baby dende vazgeçtim bundan sonra planlarım kendi kabinimi yaratmak üzerine olacak.

MV-1F bulması kolay piyasada epey varmış ama bu multicart larda beni kesmeyecek onuda anladım o yüzden kabin içine mame kuracam onda kararlıyım. Bu şekilde kesinlikle performans sorunu yaşamayacağım o kesin, en azından retro oyunlarda.

Gel gelelim mame olunca işin içinde, illa ki bir frontend gerekiyor ve Hyperspin'e merak sardım ve halada uğraşmaktayım, sonuçta istediğim sistem bütün sistemleri barındıran bir şey değil ve mame/nintendo/sega oyunlarını adam gibi setup etsem yetecek.

Birde PVM/BVM dünyasına adım attım bir tane 20" PVM edindim (Component-Scart kablom geldi, UMSA bekliyorum) sanırım yakında bir kaç 14" de elime geçecek, kabine koymayacağım ama kenarda durması iyi olacak

Şuanki durumda benim arcade kabin planlarına ihtiyacım var gibi, aslen tasarımcıyım, autocad, illustrator, 3d modelleme kolay ama bana temel alabileceğim blueprintler gerek, acaba bildiginiz güzel bir site/link var mıdır ?

Kafamdaki diğer en büyük soruda güzel bir CRT nereden temin edebilirim, 27/29" büyük bir ekran olsun istiyorum ve eski kabinmi kovalasam sökmek için yada Sony vs. tv ler tonla var nette 2. el doğru model hedefi ile arayıp ordanmı çıkartsam emin olamadım, bu konuda deneyimli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. Şöyle bir site tr de olsa keşke. http://bit.ly/1UHw8mW

Şimdilik durumum böyle gelişmeleri bildiricem Masum

ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 03, 2016, 06:06:56 ÖÖ »

@Jester Sony PVM leri nereden buldunuz? İkinci el sitelerinde az sayıda var ve pahalı...
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: