Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Taito Type X2 -Ücretsiz Multigame Kurulum.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Taito Type X2 -Ücretsiz Multigame Kurulum.  (Okunma Sayısı 15723 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 03, 2016, 10:47:16 ÖÖ »

Günaydın forum ahalisi.
Fazla vaktim olmadığı için forumda pek aktif olamıyorum sadece paylaşımlara bakıyorum. Bu aralar boşa çıktığım için arşivimdeki bazı parçaları forumda paylaşmaya karar verdim. İlk olarak Type X2 ücretsiz çoklu oyun ile başlayacağım. İlerleyen günlerde Sega Naomi Raspberry Pi üzerinden, cep telefonu ile tek tık ile nasıl oyun yüklenir vs. gibi paylaşımlarda yapmayı düşünüyorum.
Forumda bilen çoktur mutlaka ama benimkisi can sıkıntısı  Kahkaha

Öncelikle Gereki olanları yazalım

1- Taito Type X2.
Bu cihaz aslında bildiğimiz PC. Tek farkı üzerindeki işletim sistemi özel olarak bu iş için tasarlanmış. Büyük firmalar win7 ya da winxp gibi işletim sistemlerini lisans satın alarak kendi istedikleri doğrultusunda düzenliyorlar. Taito da buna benzer bir şey yaparak win XP işletim sisteminin tüm fazlalıklarını çıkartmış ve sadece oyunlar için gereken altyapıyı bırakmış. Cihazı istediğiniz kadar aç kapa yapın WinXP asla mavi ekrana düşmüyor çok ilginç  Kahkaha

Type X2 cihazını ilk olarak 4 yıl önce almıştım. üzerinde orjinal olarak 3.5'' HDD yüklü Chase H.Q oyunu ile birlikte gelmişti. Bayağı bir süre, içindeki işletim sistemini normal kendi toplayacağımız bir pc de çalıştırmak için uğraşsamda ne yazık ki başarılı olamadım. Dünyada yapan da yokmuş zaten. Ayrıca sistemi kopyalasanız bile cihazın içinde bir tane Jamma / JVS sinyallerini göndermek için ufak bir pcb devre bulunuyor.

İlerleyen zamanlarda Typex2 hacklenince oyunların bir çoğu net üzerinde bulunur hale geldi. Kendi pcnizde bir kaç hack ayarı ile tüm oyunları oynayabilirsiniz. Fakat hala oyunların bir çoğunda ufak tefek grafik hataları vs. bulunmakta.
Bir kaç aklı evvel arkadaş multigame adı altında HDD ye tüm oyunları yerleştirip yıllarca satışını yaptılar. Zamanında ben de almıştım bir adet

Şimdi ise arcade forumundan Niko nickli bir arkadaş Free ( bedava ) Multigame sistemi yayınladı. Yani eğer bir Type X2 cihazınız var ise HDD imajını indirip 64gb (minimum) bir HDD ye yazarak bütün oyunları orjinal hardware üzerinden oynayabilirsiniz.
Sürekli update olması da cabası.

Bu arada forumlarda hala  tartışılan bir konu var. Bu oyunların hemen hemen hepsi PC üzerinden oynanabilmekte ( ufak tefek sorunları olsa da ). Hatta bazıları direk steam üzerinde PC için baştan yapılmış oyunlar. Neden Taito Type X2 cihazı ile uğraşalım diye soranlara ise ben de dahil şu cevap veriliyor. '' İnsert Coin yazısı hoşumuza gidiyor. Arcade olayı başka bir zevktir ''

2- i/o board.
Son dönem çıkmış sistemlerin hemen hemen hepsi JVS ( jamma2 ) desteklediği için, bu cihaz içinde bir adet i/o board ihtiyacımız var. Ben Capcom i/o board sahibi olduğum için onu kullanıyorum. Sega JVS type 3 i/o board da var fakat onu test etmedim.
Capcom board kullanırken multigame sistem ile bir sıkıntı yaşamadım, fakat forumlarda yazılana göre farklı board kullanan insanların farklı problemler yaşadığını gördüm. Ama yukarda belirttiğim gibi forum üzerinden yazdığınızda en kısa sürede update dosyasına ekliyorlar.

3- Arcade kabin ya da Supergun.
Ben denemeyi Sega Boardmaster Supergun ile yaptım. Direk LCD TV ye DVi-HDMi kablo ile bağladım. Bu arcade board normalde HDTV lerde kullanılıyor. Fakat multigame kurduğumuzda oyunların üstüne gelip ''B'' tuşuna basınca karşımıza çıkan ekranda ''CRT'' özelliğini seçip o şekilde de kullanabilirsiniz.

Şimdi gelelim kurulum olayına. Ki çok basit olduğunu düşünüyorum

Öncelikle aşağıdaki linkten imaj dosyasını indiriyoruz.

https://mega.nz/#!TJFTVDiZ!z4juWe-s4xznaSi1oBbf4b8ICduxPYP44MpTuWwE4fI

Daha sonra gerekli olan imaj yazma programı HDD raw Copy tool programını indiriyoruz

https://mega.nz/#!6NNlGCAI!Vg-Qsk3zdU646gwztXe6yf0Q-Fsw9MzlGGKe0MBX8c8

Alternatif link:
http://hddguru.com/software/HDD-Raw-Copy-Tool/

*HDD mizi pc ye bağlıyoruz.
*İndirdiğimiz imaj dosyasını rar dan çıkartıyoruz. Burda dikkat etmeniz gereken husus ana hdd nizde min 64gb boş yer olması lazım. Çünkü sıkıştırılmış hali 250mb olan dosya extract edilince 60 küsür GB oluyor.
*Programı administrator olarak çalıştırıyoruz
*Karşımıza gelen pencerede Agree tıklıyoruz.
* Open file sekmesine tıklıyoruz ve indirdiğimiz "TTX2Multi[V1_2][60GB].img" imajını seçiyoruz
*Listeye ekli olarak göreceğimiz "TTX2Multi[V1_2][60GB].img" seçerek aşağıda bulunan '' Continue ' tuşuna basıp ilerliyoruz
*Kopyalamak istediğimiz HDD yi de seçtikten sonra Start tuşuna basıp yazmasını bekliyoruz.

İşlemler bittikten sonra programı kapatıp HDD yi çıkartıp baştan taktığınızda HDD 3 farklı parça halinde açılacaktır. Bu parçalardan sadece bir tanesi ile işimiz bulunmaktadır.

"TTX2Multi[Games]" yazan bölüm. Bu bölüme oyunları atıyoruz. Oyun kopyalam işlemimiz bittiğinde ise cihaza elektrik verip çalıştırdığımızda direk multigame menüsü karşımıza geliyor. Bu kadar basit 

Şimdi diyeceksiniz ki, eee oyunlar nerde  Kahkaha

Net üzerinde oyunların hemen hemen hepsi var fakat bir sıkıntı var ki, oyunların bir çoğu hack yapılmış dosyaları değişmiş şekilde bulunuyor. RAW yani ham halinde oyunlar olmaz ise multigame ne yazık ki çalışmaz. Oyunların linkini buraya vermiyorum fakat özel mesaj atan arkadaşlara direk FTP serveri üzerinden tüm oyunları indirebilecekleri bir adres göndereceğim.

İyi oyunlar dilerim....

7dk lık video çektim buyrun efem 

Edit: Sistem üzerinde çalışan oyunların listesi aşağıdadır. Bu oyunlar haricinde de bazı oyunlar dump edildi fakat özel hardware istediği için ne yazık ki multi game üzerinde çalışmamaktadır.

Type X:

Chaos Breaker
GigaWing Generations
Homura
King of Fighters 98 Ultimate Match
King of Fighters SkyStage
Power Instinct 5
Raiden 3
Raiden 4
Shikigami no Shiro 3
Spica Adventure
Trouble Witches AC

Type X2:

Battle Fantasia
BlazBlue Calamity Trigger
BlazBlue Continuum Shift
BlazBlue Continuum Shift II
King of Fighters Maximum Impact Regulation A
King of Fighters XII
King of Fighters XIII
SamuraiSpirits Sen
Senko no Ronde Duo
Street Fighter 4
Street Fighter 4 Arcade Edition
Street Fighter 4 Arcade Edition Export
Super Street Fighter 4 Arcade Edition 2012

Examu ex-Board games:
Arcana Heart 2
Arcana Heart 3
Daemon Bride
Suggoi! Arcana Heart 2.6

Other:
Crimzon Clover
Deathsmiles II
Otomedius
« Son Düzenleme: Ekim 03, 2016, 11:12:22 ÖÖ Gönderen: Hurşit » Logged
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2016, 10:56:14 ÖÖ »

Eline sağlık. Güzel çalışma olmuş.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2016, 10:59:55 ÖÖ »

Uzun ve detaylı anlatım için teşekkürler Yunus..

Sega Boardmaster Supergun'ı Japonyadan aldın sanırım. Nasıl memnunmusun ?

Naomi konusunu merak ettim... Yeni sistem sayesinde Naomi'nin hangi parçalarına sahip olmak gerekiyor. Hiç anlamayan bir adam neleri almalı? Bunları da yazarsan bir ara memnun oluruz...

Not: Hem oynamak, hem video çekmek çok zor Belli oluyor..

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2016, 11:03:05 ÖÖ »

Eline sağlık çok bilgilendirici paylaşım olmuş. Geçenlerde bayağı uğraşıp, başaramayınca bırakmıştım

Anladığım kadarıyla bu işlemleri yapabilmemiz için, Taito Type X2 olması gerekiyor.
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2016, 11:06:15 ÖÖ »

Uzun ve detaylı anlatım için teşekkürler Yunus..

Sega Boardmaster Supergun'ı Japonyadan aldın sanırım. Nasıl memnunmusun ?

Naomi konusunu merak ettim... Yeni sistem sayesinde Naomi'nin hangi parçalarına sahip olmak gerekiyor. Hiç anlamayan bir adam neleri almalı? Bunları da yazarsan bir ara memnun oluruz...

Not: Hem oynamak, hem video çekmek çok zor Belli oluyor..

Evet Supergun'ı Japonyadan almıştım. Gayet memnunum süper bir ürün. Birazcık fazla pahalı

Naomi için detaylı paylaşımı bu akşam yapmayı düşünüyorum tüm detayları yazacağım. supergun içinde ayrıca bir başlık açıp detaylı iç resimler vs. paylaşım yapacağım.
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2016, 11:07:46 ÖÖ »

Eline sağlık çok bilgilendirici paylaşım olmuş. Geçenlerde bayağı uğraşıp, başaramayınca bırakmıştım

Anladığım kadarıyla bu işlemleri yapabilmemiz için, Taito Type X2 olması gerekiyor.

Evet hocam sadece Type X2 orjinal hardware üzerinde çalışan bir sistem bu. PC üzerinde yazıda da belirttiğim gibi farklı şekilde oyunları tek tek açabilirsiniz. Ya da herhangi bir frontend sayesinde.

Bu forumda ve başka bir kaç forumda da insanlar bunu normal pc için zannedip bayağı uğraştılar.
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ekim 03, 2016, 11:22:17 ÖÖ »

Hiç görmediğim bir cihaz, anlatım için teşekkürler, bu alet ev kullanımından ziyade arcade makinada kullanmak için yapılmış değil mi, bir de resimler arasında şu beni rahatsız etti, komple sistem gidebilir. Enerji varken harddiskin arkası metal yüzeye gelmiş.

Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 03, 2016, 11:23:58 ÖÖ »

Cihaz sadece arcade kullanımı için evet. HDD nin arkasında da kauçuk var
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 03, 2016, 14:07:15 ÖS »

@hurşit, güzel ve açıklayıcı paylaşım.

Taito TypeX konusundaki tecrübe ve bilgilerine dayanarak, Type X2 board modelleri arasındaki farkı gösteren bir liste falan var mı elinde.

Yani örneğin Model 205'de çalışmayan oyunlar var diyelim.

Soru:

- Bu modeli örneğin sendeki modele (212) "upgrade" edebilmek için donanımsal bir upgrade'den mi bahsediyoruz? (İşlemci, Grafik kartı, RAM v.s.)
- Yoksa bu "Model 2xx" olayında sadece HDD'deki "resmi" yazılım mı kastediliyor?

Ya da kısaca "abi ***tir et o model olayını, bu HDD imajını çaktın mı tüm oyunlar tüm modellerde çalışıyor" mu dersin

Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 03, 2016, 16:29:09 ÖS »

Yavuz hocam iyi bir konuya parmak bastın teşekkürler.
Öncelikle şunu belirteyim. Benim aldığım cihaz en iyi donanımlı olanı idi. Fakat üstünde yazana göre öyle. Ama ben satın aldıktan sonra fark ettim ki üstündeki ekran kartı ile takılı olan ekran kartı aynı değil. Neyse ki yazılı olanda olsaydı eğer tüm oyunları açmayacaktı. Daha düşük bir kart takıp yollamış bana japon kardeş 

Cihazda tüm oyunları oynayabilmek için yazılımsal değil aynı zamanda donanımsal da değişiklikler yapmak lazım. dip Switch ayarlarından bazılarını değiştirince system kendini update etmek için online server'a bağlanıyor. Ben makineyi nete bağlayıp denedim. Server'a bağlandı fakat ;son version yüklü update gereksiz diye uyarı verdi. Belli ki zamanında Taito net üzerinden sürekli olarak işletim sistemi için update hazırlamış.

Bu cihaz zaman içinde çeşitli updateler görmüş.

REV.00B
Pentium 4 3.4GHz
512MB PC2-5300U DDR Memory
GeForce 7900GS

1. Model bu. Fakat bu modelde kendisi içinde ayrılıyor. Ram olarak 256mb ve 512mb olanı mevcut.

REV.01B
Pentium Core 2 Duo 2.13GHz
2GB PC2-5300U DDR Memory
GeForce 9800GT SP

2. model yani bendekinde ise görüldüğü üzere işlemci ve ekran kartı değiştirilmiş durumda. Ram ise 2GB ye çıkartılmış.

Fakat daha sonra işin rengi değişiyor. King Of Fighters XII , STreet Fighter 4 Arcade edition, Blazblue gibi oyunlar bu karlar ile de çalışmayınca başka bir kart takmışlar.

Geforce- 7900 GS

Bu kart ile multigamedeki bütün oyunları oynayabilirsiniz. Ben de zamanında bu kartı alıp takmıştım.

Fakat şöyle bir sıkıntı var. Bu kartın Japonya karşılığı biraz farklı yani onlarda bu isimde geçmiyor ve de donanıma uyumlu olması için flash atılması lazım baştan. Kartın adı ise Elsa Gladiac 979GS. Aynı kart fakat chipseti biraz farklı. Bu konuyu da müsait bir zamanda forumda anlatacağım. Yani kartı aldım taktım oynadım yok. Baştan flash atmak lazım biosa. Ben öyle yapmıştım.

Son olarak bendeki ram 2GB fakat sistem 4GB ye kadar destekliyor. Ayrıca işlemci de Q6600 olarak update edilirse performans artışı oluyormuş. Yabancı forumlarda yapan var.
Özellikle multigame sistemine MAME emulator dahil edenler tavsiye ediyorlar. En kısa sürede bende update etmeyi üşünüyorum

NOT: Bu arada en iyi kart 9800GT fakat bu kartı flashlamak için gerekli bilgiye ulaşamadım hiç bir şekilde. O yüzden 7900GS şimdilik idare ediyor. Cyber Diver ve de 5-6 cihaz birbirine bağlanmış sistemler için daha güçlü olsun diye bu kartı kullanmışlar.
Flash dosyasını ve gerekli bilgiyi bulsam kartı değiştireceğim ama şimdilik böyle bir bilgiye ulaşamadım

NOT 2: 9800 kartı taksak bile maalesef multigame sistem ile çalışmıyormuş. Sadece 7900GS ile çalışıyor.
« Son Düzenleme: Ekim 04, 2016, 01:20:52 ÖÖ Gönderen: Hurşit » Logged
Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 03, 2016, 21:55:27 ÖS »

Eline sağlık Yunus.Güzel çalışma olmuş.
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 04, 2016, 22:58:56 ÖS »

Rica ederim ne demek.
Gerçi TR de cihaza sahip başka kimseyi görmedim ama ilerde alan olursa işine yaraması benim için yeterli olur.
Arcader Rapper
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Şubat 28, 2019, 14:12:44 ÖS »

ŞİMDİ BİLE İNDİRİLİP HUNHARCA OYNANIR MAME EMUSUNU YILLARCA OYNADIK
Arcader Rapper
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 02, 2019, 00:48:04 ÖÖ »

Hurşit HALA CEVAP GELMEDİ?
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 02, 2019, 08:52:09 ÖÖ »

Ne yazık ki oyunların Torrent dosyası artık bulunmuyor internet ortamında. Daha önce FTP üzerinden paylaşmışlardı fakat artık FTP kapalı durumda
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: