Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bu da mı olacaktı?  (Okunma Sayısı 11790 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 01, 2007, 20:41:44 ÖS »

1084s mönitörüm sizlere ömür  . canavar gibi çalışan monitör açtığımda tiz bir ses veriyor. sesin kaynağı zannediyorum trafo. elektrik geliyor (led yanıyor) ancak görüntü alamıyorum. ekrana hiç elektrik gelmiyor gibi ama yine de pek emin değilim. ne önerirsiniz?

MICRODOT-ZAMZARA
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2007, 21:46:49 ÖS »

kazara basılmıştır belki diye arkadaki cvbs, rgb, analog tuşlarını bir kurcala istersen ama zaten yapmışsındır. tamir ettirmeye kalksan bir sürü para verirsin. tavsiyem bir adet c64'den s video'ya kablo yapıp elinde varsa eğer bir 37 ekran televizyon kullanman. tv'nin s video girişi yoksa şu tost adaptörlerinden bir tanesi ile çevirebilirsin.
http://sta.c64.org/cables.html burada (Commodore monitor cable ve Commodore S-Video converter şeklinde geçiyor)

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2007, 23:34:30 ÖS »

comozor geçmiş olsun...tiz değil cırrrr diye iki ihtimal var içini açıp temizlemek ondan sonra elektron tabancası sağlamsa çalışır değilse borddaki devreler yanmıştır trafo sardırman gerekiyor ıvır zıvır işler
ayrıca 1084 s1 olsa idi 37 ekran tüp bağlaman süper olurdu yani tüp bağlasanda devre sağlamsada çalışır.
ama seninki 1084 s2 ise o zaman tüp bile değiştiremezsin anca yeni bir
monitör bulucan nedenmi s2lerde tüpüniçine lehim var ve normal bozuk 1084 s2 tüpünü ve tabancasını beraber sökeceksin...bunları yaşamış biri olarak söylüyorum saygılarımla....ben denedim bozuk1084 s2 tamir etmeyi elektronikçi bana bozuk devreler parçalar verdi 1 küçük torba kına gecesinde kına koyulan küçük torba gibi bul gel dedi nerde....masrafının 50 ytl geçeceğinide söyledi... baybay dedim....1084s2 çöpe attım ....benim izlenimim budur...çok üzüldüm
saygılar sevgiler....

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2007, 00:18:00 ÖÖ »

tupu besleyen trafo bozulmus saniyorum.
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2007, 00:20:08 ÖÖ »

ve o uzantıdaki bazı devreleri de ekle dicektim...o sırada dizli küçük parçacıklar...gerçekten...

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 02, 2007, 02:10:35 ÖÖ »

Ben TABU derim üstad.Mesajı okuyana kadar bekle 

Bir garip COMMODORE fanatiği...
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 02, 2007, 09:46:28 ÖÖ »

Ben Nightlord diyorum Benim elimdeki iki 1084S'de de aynı durum söz konusu oldu ve sorun besleme trafosumu ne diyorlar EHT sanırım onda çıktı.

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 02, 2007, 13:45:48 ÖS »

Klasik sorun trafo gitmis abi yaptirmaya kalksan en az 30-35YTL (en az o da) para verirsin , onerim piyasadan yeni 1084 bakman
comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 02, 2007, 18:05:00 ÖS »

Hani uzakta olmak da zor. ebay kadar olmasada uygun fiyatlı birşey alıyorsun kargoyla yine aynı fiyata geliyor be abi... de başka çare yok. Alacağız bi tane.

MICRODOT-ZAMZARA
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ekim 02, 2007, 18:15:02 ÖS »

bence bu saatten sonra 1084'e verecegin paraya yazik. Alacagin 1084'te elindekinden daha iyi durumda olmayacaktir. Composite + scart girisli guzel bir ufak televizyon daha az paraya cok daha uzun sure isini gorur.

Retro Hincal Uluc
comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2007, 20:23:16 ÖS »

coze, doğru söylüyorsun ama evde küçük bir televizyonun varlığı ister istemez farklı ortamlarda kullanmayı (malum evin patronu )gerektirecek. Ben 1084'ü aynı zamanda kendi odamda wireless video sender ile televizyon olarak da kullanıyordum. Yani iki işimi birden görüyordu ve hani çok da dikkat çekmiyordu.

MICRODOT-ZAMZARA
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: