Şimdi gelelim işin çelişki kısmına...

Dedim ya biraz abarttım galiba

Bu devre benim gibi rahatına düşkünler için olduğuna göre bu kadar lehim fazla dedim ve gamepad portunu NES'in ana devrekartına bağlayan soketin bacaklarına 5 kablo lehimlemek yerine (ki karıştırmak gayet mümkün) üşenmedim gittim Konya sokağa ve NES'in bu soketine uygun soket aramaya.
Ve de hayret bişey, buldum

Bu projenin bir diğer kazanımı da bu olsun; Soketi bir şekilde yanlışlıkla kopartan varsa yedek parçasını yerli piyasadan bulabilirsiniz. "2mm bacak aralıklı 7 pin'li soket" diye arayacaksınız.

Ancak soketin o kadar ince pinleri vardı ki, satıcıya bunları kabloya sıkıştırmak/lehimlemek kabus dediğimde "istersen hazır kablomuz da var" dedi

Hayret bişey, herşeyin mükemmel gittiği bir gün

Bu şekilde soketli olarak hazırladığım devrenin montajı da çok basitleşti.
Adım 1:
Sadece TEK bir lehim yapmanız lazım, o da RESET kablosu'nu anakartta gösterdiğim yerlerden birine...
Adım 2:
Basitçe 1. oyuncu portunun minik soketini kablosundan sıkıca tutup bir sağa bir sola oynatarak yerinden çıkartıyorsunuz...

Sonra soketi mod devremizin girişine takıyorsunuz. Yanlış takmanız mümkün değil, soketlerin çentiği bile birbirine tam oturuyor

Adım 3:
Sonra mod devremizin diğer soketini NES'in anakartı üzerindeki sokete bağlıyorsunuz. Onu da yanlış takmanız mümkün değil zira onun da çentiği var...

Adım 4:
Son olarak kabloları, soketleri kasanın boşluğuna tıkıştırıp...

... mod devremizi de sağlamca bir yere yerleştiriyorsunuz...

Bu kadar!!!
Ben de bu mod devresi yığınını tek tek test etmeye...

ve paketlemeye başlıyorum...

Ancak baya geç olmuş, artık uykum geldi

Bu moddan elimde 15 adet var (hepsini test etmedim daha - umarım sorunlu olan çıkmaz). İsteyen varsa
bu başlığa mesaj atsın. Fiyat olarak malzeme parası + kendi devrelerimi bedavaya getirecek

uygun bir fiyat belirledim => 35 TL (Yuvarlak hesap 10 dolar

)
Dediğim gibi, isteyen varsa 15 adet var. Devreyi kendi yapmak isteyen olursa da şemayı yayınladım. PCB bastırmak isteyen olursa ExpressPCB dosyası için bana özel mesaj atın...
Hepinize iyi geceler (sabahlar)...