Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTürk Mucit Disksiz Bilgisayar İCAT ETMİŞ!
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türk Mucit Disksiz Bilgisayar İCAT ETMİŞ!  (Okunma Sayısı 9514 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hekimoglu78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Temmuz 06, 2017, 09:19:24 ÖÖ »

Bide bu var..

https://www.facebook.com/fikiradasi/videos/173520049853259/

Ne aradığını bilmeyen, ne bulduğunu anlayamaz !
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Temmuz 06, 2017, 09:25:18 ÖÖ »

Fansız sessiz sedasız çalışan cihazlarla bu aleme girdik, Atari 2600, C64, amiga 500.
Ms-dos sistemleride bir nebze fansız sanıyorduk, Power fanından başka fan almazdı kasada. Hangi ara bize yutturdular, nasıl kabul gördü en az üç fanlı sistemler, fanlar da öyle düşük devir değil ha, model uçağa taksan uçurur, 20 senedir işlemciler yaklaşık 16 cm2 lik alan, içindeki transistörler trilyon kat arttı ama fiziksel boyut hala aynı, sonra soğutacam diye koskoca alüminyum soğutucular, koskoca fanlar, bunun mühendislik mantıklı bir izahını yapacak var mı, hadi mobil cihazları geçtim, masaüstü sistemlerin işlemcileri yapsınlar arkadaş şöyle el kadar rahat rahat soğusun.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Temmuz 06, 2017, 09:38:19 ÖÖ »

Kimbilir belki bir gün CPU'suz bir bilgisayar ya da kuantum bilgisayarı da üretir yurdum insanı, gerçi bunun öncesinde yerli otomobil için bir babayiğit bulabilirsek gerisi çorap söküğü gibi gelecek

Fansız sessiz sedasız çalışan cihazlarla bu aleme girdik, Atari 2600, C64, amiga 500.
Ms-dos sistemleride bir nebze fansız sanıyorduk, Power fanından başka fan almazdı kasada. Hangi ara bize yutturdular, nasıl kabul gördü en az üç fanlı sistemler, fanlar da öyle düşük devir değil ha, model uçağa taksan uçurur, 20 senedir işlemciler yaklaşık 16 cm2 lik alan, içindeki transistörler trilyon kat arttı ama fiziksel boyut hala aynı, sonra soğutacam diye koskoca alüminyum soğutucular, koskoca fanlar, bunun mühendislik mantıklı bir izahını yapacak var mı, hadi mobil cihazları geçtim, masaüstü sistemlerin işlemcileri yapsınlar arkadaş şöyle el kadar rahat rahat soğusun.

Desktop'ları artık oyun hastaları kullanıyor ve hepsinde de gaming headset'ler olduğu için geceyarısı bile fan sesi etkilemiyor onları...
Levent
Deneyimli

4'294'967'296

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Temmuz 07, 2017, 17:53:40 ÖS »

TÜRKİYE BİLİMSEL ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU... En son ne zaman araştırdılar ki acaba, 1977de mi?
Tübitak neydi, tübitak iyilikti, dostluktu, tübitak emekti...

█ Commodore 64C + MPS1230 █ Commodore 128D █ 2x Naked Amiga500 █ Apple eMac-700 █ WinXp PC █ Win11 PC █
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: