Selamlar,
Bugün ikinci parti için beklediğim video processor entegreleri elime ulaştı. Seri üretime tekrar başlamadan önce yeni entegreler ile bir adet dizgi yaptım,
zira satıcının biraz geç göndermiş olmasından tedirgin olmuştum, sahte yada arızalı entegre gelmiş olabileceğinden korkuyordum.
Neyse, korktuğum gibi olmadı, dizgi biraz önce bitti ve kart gayet güzel çalışıyor. Sözün özü, bir kaç gün içerisinde ikinci parti dizgiye girişiyorum.
Bu arada biliyorsunuz, LCD ekrandan foto çekerek aldığım görüntülerin gerçeği gibi görünmediğini söylüyordum hep.
Sırf bu yüzden, burada daha doğru görüntüleri paylaşabilmek için entegre siparişleriyle beraber, bir de HDMI görüntü capture kartı da aldım.
Kart istdiğim kadar iyi sonuç vermedi, zira capture ettiği görüntüğü mp4 olarak sıkıştırıyor ve bu esnada biraz kalite kaybı oluyor.
Ayrıca fotoları da çektiğim videodan aldığım için tam istediğim neticeyi vermedi ama en azından telefon ile LCD ekrandan çekmekten daha iyi örnekler alabildim.
Aşağıda bazı örnek ekran görüntülerini paylaşıyorum. Bu görüntüler doğrudan HDMI-520 çıkışında HDMI görüntü capture kartı takılarak alınmıştır.
Scanlines OFF

Scalines MIN

Bu ve sonraki tüm capturelarda Scanlines MED seviyede.
Bu örneği özellikle koydum. HDMI 576p çözünürlüğünde yatayda 720 görünür pixel vardır. Ancak Amiga çıkışı yatayda bu değerin tam katı olmadığı için aliasing dediğimiz bir artifact oluşuyor. Özellikle, yanyana sık nokta yada dikey çizgi olan yerlerde bu farkedilebiliyor. Bu görüntüde, ortadaki mavi kutunun içi sık nokta pattern ile dolu olduğu için bu etki görülüyor.

Ve bir adet interlaced görüntü örneği.

NOT: Görüntüleri yüklediğim hızlıresim servisi malesef resize edip büyütmüş. Ben özellikle hiç oynama yapmadan orjinal 1:1 pixel olarak upload etmiştim. Neyse artık çok üşendim tekrar çekip upload etmeye, sanırım bir fikir vermiştir...
İyi haftasonları