Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSahibinden.com'da yaşadığım tuhaf olay
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sahibinden.com'da yaşadığım tuhaf olay  (Okunma Sayısı 19164 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Semih Yener
Ziyaretçi
« : Ağustos 17, 2017, 10:49:05 ÖÖ »

Bu senenin Şubat ayıydı. Kahvemi yudumluyorum aynı zamanda da sahibinden.com'da pc ilanlarına göz gezdiriyorum. İstediğim bir markanın ultra seviye olan versiyonuna denk geliyorum. Ürünün fiyatı 2. el olmasına rağmen makul ve ürün fotoğraflarda tertemiz görünüyor. Temsili fotoğraf yok ilanda ürünün bizzat kendi fotoğrafları ev ortamında çekilmiş. Keyifleniyorum. İlan sahibini aramadan önce yakıyorum bir sigara ve arama işlemine start veriyorum. Telefon açılıyor. Durumu iza ediyorum. Adamın konuşması tane tane ve anlaşılır akıcı seviyede ve ürün hakkında bilgisi var çünkü bu pc'yi daha önceden kullandım, biliyorum neyin ne olduğunu. Adam evime 30 dakikalık mesafede. Ürününü deneyerek almak istediğimi belirtip buluşma günü ayarlıyoruz bu yüzden bana konum bilgisi yollamasını rica ediyorum. Tamam diyor ve telefonu kapatıyorum. Konum bilgisi gelmeyince şüpheleniyorum herhalde satmaktan vazgeçti diye ve düşüncemin doğruluğunu ertesi günü sahibinden.com'a girince teyid ediyorum. İlan yayından kalkmış. Küfürü basıyorum bulunduğum ortamda anabacı düz gittim kimse ayıplamasın haklıyım.

5 ay sonra Temmuz ayındayız. Yine pc ilanlarını gezerken ne göreyim yukarıda bahsi geçen pc ilanı yine karşımda. Fiyat aynı, satan kişi aynı, açıklama aynı. Neyse inadım inat g.... iki kanat diyip tekrardan arıyorum bu dengesiz şahsı. Aynı durumu yaşayacağımı bile bile arıyorum buraya dikkat çekmek istiyorum. 5 ay önceki olaya hiç değinmeden tekrardan aynı konuşmaları yapıyoruz. Gidişat aynı işliyor hiçbir fark yok. Ertesi gün oluyor bu sefer ilan komple uçmuş yayından kaldırıldı yazısını bile göremiyorum. O kadar sene alışveriş yapyorum böylesine ilk defa denk geldim.

Olasılıklar:

- Herif ilanına alıcı çıktığını anladığında kararını son gez gözden geçirip ürünü satmaktan vazgeçiyor
- Herifin elinde aslında bu ürün yok diyeceğim ama ürün hakkında bilgisi var (dengesizlik göstergesi)
- Bu dengesiz şahsiyet bi şekilde keriz avına çıkmış, dolandıramayacağını anladığında geri vitese takıyor
- Ürünü elden alırım desem kabul edecek belki ama ben aptal değilim, bakmadan, denemeden almam (Media Markt)
- Bu dengesiz kafasına ağır darbe almış, sağlıklı düşünemiyor. Düzgün kişiliği altında ruhsal sorunları var vs...

5 ay sonra görüşmek üzere....

Yorum sizin....
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2017, 10:58:56 ÖÖ »

hocam bence bu işte bir iş var. Çok fazla kurcalama bir şekilde alırsın sonra bozuk çıkar bişeyi çıkar uğraştırır.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2017, 11:14:59 ÖÖ »

enterasan bir durum Kahkaha ama çok takılma karşına her model insan çıkabilir.
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 17, 2017, 11:15:12 ÖÖ »

Ben aynı şekilde aynı bilgisayarı değişik illerden satmaya çalışan bu tarz bir dolandırıcıyla muhatap olmuştum. Elemanla temas kurup almak istedigini söylüyorsun, sonra sana hesap no gönderecegini söylüyor, sen gelip elden alıcam deyince buluşma ayarlanıyor, ama o telefon bir daha açılmıyor.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 17, 2017, 11:20:15 ÖÖ »

Ben olay başıma ilk geldiği anda sahibinden.com'a rapor ederdim...5 ay sonra aynı adamı aynı ilanla görünce, sahibinden.com'u bu sefer şikayet ederdim...sikayetvar.com'dan başlayarak...

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 17, 2017, 11:24:15 ÖÖ »

ben doğal karşılıyorum. bu kadar dolandırıcı , bu kadar psikolojisi yerinde olmayan insan varken böyle şeylere alışmalıyız artık bence

C64 ve A500 gerisi teferruat
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2017, 11:28:00 ÖÖ »

Bence üçüncü ihtimal daha kuvvetli

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2017, 11:51:43 ÖÖ »

Elden almak istediğiniz için tornistan yapıp vazgeçiyor ürün tahminen arızalı veya yok, şehir dışı veya kargo ile önden EFT karşılığı satabileceği birini arıyor diye düşünüyorum.

Birşey gerçek olamayacak kadar iyiyse genelde gerçek değildir..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ağustos 17, 2017, 14:03:26 ÖS »

Birşey gerçek olamayacak kadar iyiyse genelde gerçek değildir.. Kahkaha Bu iyimiş. Hak veriyorum bu cümleye. Genelde güzel şeyleri uygun fiyata bulmak zor. Ben makina da bir sorun olduğunu düşündüm direk. Bu tarz olaylar yüzünden gittigidiyorum tercih ediyorum biraz pahalı ama en azından daha garanti.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 17, 2017, 14:21:08 ÖS »

Dolandırıcı satıcı da şoka girmiştir muhtemelen, aynı ilanı tekrar yayına sokuyor ve dakikalar mertebesinde 5 ay önce onu deşifre eden alıcı anında karşısına dikiliyor! Muhtemelen telefon numaranı kaydetmiştir de sana çaktırmamıştır son konuşmada
Semih Yener
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ağustos 17, 2017, 17:57:29 ÖS »

GittiGidiyor'u kullanmıyorum nedeni; durduk yere hesabımı silmeleri yüzünden. 4-5 ürün aldım olumsuz yorum yapmadığım halde hesabı siliyorlar ise kendileri bilir. Yorum bile yapma gereği duymam.

Bilemem numaramı kaydetti mi kaydetmedi mi ama denemeden toplu iğne bile almam.

Bir defasında da 14-15 yaşlarında çocuk retro bir cihaz için dolandırma teşebbüsünde bulundu en sonda küfürü bastım telde. Anlatayım o anımıda.

Veled-i zina küçükçekmecede. Oraya gitmem trafik varsa 1.5 saat. Sanki Tekirdağ'a köfte yemeye gidiyoruz. Neyse. Tel açtım size yakınım dedim ürünü elden deneyerek alabilirim dedim kabul etti. O zaman yarın gelicem dedim ok diyor. Yarın aradım kargo yapabileceğini siz eft yapın adresinize yollarım saçmalığına girdi. Benim bu sırada şalteri geçtim kofra hafiften kıvılcım saçmaya başladı belli etmiyorum. Dedim bana güvenmiyorsanız yanınızda babanız olsun öyle geleyim veya aile byüklerinizden biride olur. Veled-i zinanın verdiği cevap şaka gibi: ''Parayı yatırırsınız ürünü yollamazsam polise şikayet edebilirsiniz'' Ulan o..... c........ sen kimi kandırıyorsun diyip s..... çektim telefonda....

Ürünü almış kadar rahatladımki sormayın.

Bir başka anıya gelecek olursak:

1500 TL'lik oyuncu direksiyonu sattım sattığım fiyat 1000 lira. Ürünü satmadan önce denedim sıkıntısız çalışıyor. Adamla buluştuk kutuyu bile açmadan güvendi parayı verdi. Ben ısrar ediyorum bilader kutuyu aç bak direksiyonu gör ondan sonra kutudan başka birşey çıktı diyip başımı ağrıtma. Yok dedi güveniyorum size. İyi dedim son olarakta ekledim. Direksiyonun üzerinde 220-240v etiketi var fakat cihaz usa çıkışlı 110v çevirici ile kullanman lazım bunada dikkat et dedim. Tamam dedi. Akşam eve geliyorum cepte mesaj bu ürün bozuk diyor. Vermeden önce denediğimi belirtiyorum adama sıkıntı yok dememe rağmen bozuk muhabbeti yaptı. Kusura bakma geri alamam dedim ve rahatsız eder diye adamı tüm ulaşabileceği yerlerden engelledim. Aslında böyle kötü niyetli kanı bozuk insanlara direksiyon diye salatalığı vericeksin kutuda eve gidince yanına sarımsak ekleyip cacık yapacak afiyetle yiyecek. Hırboya bak uyardım 220-240v yazmasına rağmen 110v çevirici ile bağla cihazı diye. Muhtemelen umursamadı direk verdi elektriği cihaz perte çıktı sonrasında da çamura yatıp sağlam teslim ettiğim cihazı bozuk şekilde geri vermeye çalışıyor.
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 17, 2017, 22:53:56 ÖS »

vay canina arkadas, ben de benim basima acayip adamlar geliyor saniyordum demek ki tek ben degilim!!

senin adamlar en azindan iletisim kurabildigin adamlarmis, ya ben ne yapayim, buyrun sakladigim bir mesajlasma hic editlenmemis orjinal hali. Telefonum yada adim falan yazmiyor profilimde ggolem yaziyor sadece.

Benim arcade kabinini yapmadan 1-2 yil once, tasarim asamasinda, tuplu TV bakarken oldu bu, sahibindende gordugum bir ilana mesaj attim, mesajlar disinda en ufak bir aktivitem de olmamistir. Adamin 3. mesajindan sonra ben zaten mod degistiriyorum... Mesajlar arasi 1-2 gun.

sahibinden.com ilani:
BEKO TÜPLÜ TV 60 EKRAN HİÇ ARIZASI YOK
80TL
Ankara / Keçiören / Etlik Mah.
--------------------------------

ggolem:
merhaba, bu televizyon hala duruyor mu acaba? bana TV kasasinin distan disa boyutlari gerekli, ve arkaya dogru olan uzunlugu gerekli. Bir kutunun icerisine yerlestirmek icin dusunuyorum da. Olcmeniz mumkun mu acaba? Ayrica Tuplu TVlerde zaman icinde olan, goruntu ve renk kalitesinde dusme durumu nedir? hala canli ve net goruntu var mi?

emre_taha:
alacakmısınz televizyonu verdim 75tl tamam

ggolem:
Sorular sormustum ben?

emre_taha:
televizyon kaliteli sizn işinize lazım olur sorularınızı okudum sorduğunuz gibi yarar işinize

ggolem:
kardesim, ben televizyon kaliteli mi diye mi soruyorum? isime yarar diye mi soruyorum? birak da isime yarayip yaramayacagina ben karar vereyim. Sana olcusunu soruyorum sen bana al al isine yarar diyorsun. hayret birsey yahu almiyorum kardesim, ilgilenmiyorum, baska yerden bulurum.

emre_taha:
evet işinize yarar

emre_taha:
kargo ücreti 30 tl ama 10 lirasıda benden sana düştü 20 tl ödeme

ggolem:
peki televizyon kalitelimidir? isime yarar mi?

emre_taha:
evet kaliteli işinize yarar eğer lcd veya smarttv ye çok para vermeyim diyorsanız ideal!! ilk sahibiyim kaliteli 2001 model

ggolem:
isime yaramaz diye cok korkuyorum ne yapmam lazim?

emre_taha:
bozulursa bir tamirciye verirsin o halleder tamam verdim işte 80 tl ydi 75tl e verdim 30tl kargo 10 lirası benden aras kargo sen 20tl kapıda öde sen bana adresini ver bi göndercem oraya ankaradan mı alıon tamam ben getirebilirim kapına kadar belki kargoya gerek yok ozaman yarın saat17:00-20:00 arası sizi arıyıcam ödeme işlemi için

Ggolem:
Acaba isime lazim gelir mi

Emre_taha
bilgisayarıma virus bulastirmissiniz sizi savcılıga vercem niye işi uzattiginzi anladim ankaradasın görkem bey demi

Emre_taha
mynetteki hesabımada el koymussunuz sizi savcılıga vercem işte facebooku ma sakin dokunmayin

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 17, 2017, 23:00:03 ÖS »

fıkra gibi Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 17, 2017, 23:13:23 ÖS »

Tam şizofren işi  ruh hastasi dolu piyasa
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ağustos 17, 2017, 23:45:45 ÖS »

Belki göreniniz olmuştur, Sahibinden de bir kaç hafta önceye kadar, 50 TL ye, C64 Adaptör, Dataset ve 1 Joystick satılıyordu.

Satıcı ile anlaştık ve ertesi gün kendisi beni aradı, gayet kibar sakin konuşuyordu. satıcı ile görüştüm paketin hazır olduğunu ve ödeme yaptığım takdirde kargolayacağı 3 paketi ile birlikte  hemen PTT ye vereceğini söyledi. Ben de havalesini çıkarttım. 10 Dakika sonra PTT de takip numarası da geldi.

Ama yine de ben pek güvenemedim, çünkü, sahibinden.com daki kullanıcı adı, banka hesap adı ve satıcının telefonu bambaşka isimlere kayıtlıydı.

Tahminimde yanılmadım, Fakat 2 gün sonra kutudan çıkan şey alakasız bir şeydi. Lensi bozuk pislik içinde hurda bir Psone ve 1 adet kullanılamaz durumda ps1 joypad. Bir daha hiç bir şekilde de ulaşamadım kendisine zaten. Kargo da bambaşka bir isimden ve adresten geldi.

Eğer ki gerçekten 3 kargo yolladıysa aynı anda, bir ihtimal paketleri karıştırdı başkasının adresi ile ama ben öyle olduğunu sanmıyorum. Eleman muhtemelen aynı ürünleri başka kişilere de sattı ve başka başka şeyler gönderdi. Çünkü ürün bir kaç gün daha kaldı listelemede.

Şanslıyım ki, elimde fazladan 1 adet psone adaptörü ve rca kablosu vardı. psone'in lensini ve joypadi kolayca onardım. Hiç yoktan bir psone set oldu.

Aslında şu sıralar tatil modunda olmasam, ben o adamla 50TL'lik eğlenirdim, çok da keyifli olurdu ama bu kez pas geçtim.
« Son Düzenleme: Ağustos 17, 2017, 23:50:21 ÖS Gönderen: Voltron » Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: