Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetİstanbul'un trafik çilesi...
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İstanbul'un trafik çilesi...  (Okunma Sayısı 9488 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Semih Yener
Ziyaretçi
« : Eylül 29, 2017, 19:35:56 ÖS »

2-3 Dakikalık mesafe 10 dakika sürüyor. Şaka gibi....

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2017, 19:41:54 ÖS »

Bursa çok güzel

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Semih Yener
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2017, 19:45:30 ÖS »

İstanbul'da güzelde bursa plaka kadın sürücü görünce küfür basıyorum ne yalan söyleyeyim. Ya telefonla oynuyorlar ya yavaş sürüyorlar. Tel ile oynama sebebini anlıyorum bursalı olunca.
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2017, 22:19:43 ÖS »

bitmez bu çile
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2017, 23:27:44 ÖS »

Bursa çok güzel

Geçen ay bir iş için İzmir'e gittik, dönüşte de şu meşhur İskenderci'ye gidelim dedik, pek de az bir trafik yoktu valla O gün maç da vardı galiba Bursa'nın ama bayağı bekledik trafikte.
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2017, 00:34:46 ÖÖ »

merkezinde öyle ne kadar az kapital o kadar happy

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 30, 2017, 08:10:30 ÖÖ »

Kaçıyorum ben. Az kaldı!

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 30, 2017, 10:15:42 ÖÖ »

Benim şaştığım zoraki şeyler haricinde keyif gezmesi için bile bu çileyi çeken tipler var.

Haftasonu bisiklet ile Ortaköy / Bebek sahil gezerim, adamlar sabahın köründe kavaltı yapacaklar diye kilit trafiğin içinde alt altta üst üstte mücadele veriyorlar. İnsanlar sadece keyif gezmesi için araba kullanmayı bıraksa ne bu vergiler kalır nede kol gibi benzin fiyatları.

Ben 1 sene Levent / Ataköy trafiğini çektim ruh sağlıyım çok sağlam darbe yedi, artık sadece toplu taşıma, scooter ve bisiklet. Özellikle bisikleti tavsiye ederim.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Eylül 30, 2017, 10:20:42 ÖÖ »

2006 model aracım 60000km de.. düşünün artık nasıl kullanmadığımı şehir içinde zorunlu haller dışında yakın mesafede şehir dışına git gel için kullanıyorum. 20 km yolu 4 saatte aldığım o günden sonra İstanbul da araç kullanmayı bıraktım.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 30, 2017, 10:39:40 ÖÖ »

1) Sabah erken çıkılır; 06:30 civarı yani, İstanbul'un en kefiyli zamanları sabahlarıdır; 30km'yi yaklaşık 25dk'da alıyordum bu şekilde.

2) Akşamdan kaçış yok;
  - Radyo programlarının müdavimi olunur,
  - Gündüzden ertelediğiniz ya da hal hatırını sormak istediğiniz kişilerle telefon görüşmeleriniz sırayla yapılır
  - Depoladığınız kaliteli yeni müzik albümleri ya da sizi nostaljiye sürükleyecek müzikler dinlenir
  - Güzel bir kafede, kahvenizi yudumlayarak 1.5-2 saat bilgisayar işleriniz halledilir halledilir, günün yorgunluğu atılır, trafik rahatladığında basıp gidersiniz.

Bu şekilde insanı disiplinli olmaya zorlar İstanbul, zaman zaman akşam trafiğinde zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum bile bir bakmışsın evdesin o 1.5-2 saatin sonunda!
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 30, 2017, 11:05:28 ÖÖ »

iç anadoludan iş veya gezmek için 3-5 günlüğüne kendi aracımla geliyorum istanbula, bunlar için bile gelinmez olmuş. uçakla geliyorsun ayrı bir rezalet.araç kiralasan yine aynı rezalet. Taksiye para ver in bin, metrosu,metrobüsü,kalabalık, kim neci belli değil...istanbul bitmiş arkadaşlar sadece 600 bin suriyeli var düşünün

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Eylül 30, 2017, 13:46:50 ÖS »

... ve tüm bu rezilliğin sorumlusu kusura bakmayın ama yine aramızda olan, çok iyi araç kullanan, her seferinde kurallara çok uygduğunu söyleyen ama uymayan, fırsatçı, ahlaksız tipler... Yollar muhakkak yetersiz.. Ama araç kullananların ahlaksızlığı, fırsatçılığı ve hatta yüzsüzlüğü işi daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor... Ülke zaten saldım çayıra mevlam kayıra stilinde yönetildiğinden, bu tiplere en ufak ceza, mühediye gelmiyor... Emniyet şeritlerini kullananlar mı dersin, park yapılmayacak yere pak edip gitmiş insanlar mı dersin...ne ararsan var... Uzun süredir çok bariz ve basit bir örnek veriyorum...Burda da paylaşayım... Galata Köprüsü istanbulun ortasında, çok bilindik bir köprü... Bu köprü üzerinde her 2 direkten birinde durma/duraklama yapılmaz tabelası var... Bugüne kadar köprü üzerinde park yapılmayan 1 gün görmedim... Ne zaman geçerseniz bir bakın... Aynı şekilde taksim'e giriş ve çıkışlar... Yüzlerce defa şikayet ettim, videolar çekip youtube'a yükledim... Derdimi anlatamadım...Pes ettim... Şimdi tek hayalim var (savagery yapmış sanırım)...İstanbul'dan bir an önce uzaklaşmak... Çünkü bunun daha iyi günler olduğunu düşünüyorum... Daha da yaşanmaz hale gelecek..

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 30, 2017, 13:54:09 ÖS »

4-5 sene kadar önce iş icabı Kadıköy'e gidip geliyordum. Kaldığım otelden, Altunizade'ye gitmem sürekli işkence olurdu. Bir gün sabah yağmura takıldım. Sabah 7 sularında trafik kitlendi. Arkadaş delirmemek elde değil. Sokaklar çok dar ama buna rağmen gidiş-geliş var. Birde dörtlüyü yakıp parkeden insanlarda girince işin içine, iyice tıkanıyor.

Bu tip sorunlar diğer büyük şehirlerde de var. Ankara'dada iş çıkış saatleri ana caddeler, işlek yerler kitleniyor. Zaman zaman İstanbul gibi duruyor ama gene İstanbul'a göre iyi.

Milletçe afedersiniz, tuvalete bile arabayla gittiğimiz, dar yolları olan sokakları işgal ettiğimiz ve trafik kurallarına uymadığımız sürece bu sorunlar bitmez.

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Eylül 30, 2017, 14:19:41 ÖS »

Kaçıyorum ben. Az kaldı!
Ben nirvanaya erdim tavsiye ederim abi. Tabi beklenti meselesi bazısıda kargaşanın hastası

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 30, 2017, 16:12:45 ÖS »

metrekare ye 10 ila 15 kişinin düştüğü bir ilden bahsediyoruz
kaçış tek kurtuluş
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: