Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelCommodore C64 Kutusu ve anılar...
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore C64 Kutusu ve anılar...  (Okunma Sayısı 58536 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 11, 2007, 15:16:49 ÖS »

Ilk C64'ümü aldigimda 9-10 yaslarindaydim. Commodore ve yan ekipmanlari evde öyle daginik duramazdi, cünkü cihaz televizyona baglaniyordu ve TV de evin bas kösesindeydi. O yüzden kullanmadigimiz süre icinde cihaz, joystick ve teyp ünitesi kutularina konup vitrinin üstüne kaldirilirdi. O kutuya o Commodore'u bir tek fabrikada paketleyen isci üretim tezgahinda basariyla yerlestirebilir, o da eminim binlerce kez söverek yapmistir o isi.

C64 kutusu cok nostaljik, cok kült bir kutudur ama bir o kadar da kullanissizdir. Köpüklerin parcalanip etrafi pisletmesi mi, bir milim genis paketin kutunun kenarlarini yirtmasi, yüzlerce kez seloteyple bantlamam mi, hangi birini saymak lazim burada...

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2007, 20:45:05 ÖS »

aaa arkadaslar hangi versiyondan bahsediyorsunuz bilmiyorum ama bendeki c64c kutusu gayet saglam kaldi yillarca. trik adaptoru nasil topladiginz idi. adaptorun iki kablosunu ayri ayri yaklasik 7-8 cm boyunda eliptik helezon seklinde kivirip kablo sarici (su disi plastik icinden tel gecen zimbirtilar var ya) ile sarip adaptore ayrilan bolumd, adaptoru ortalayacaktiniz. daha sonra yukari ve asagisinda kalan bolumlere de bu iki kablo dugumunu tepecektiniz. Icinden ilk acildiginda cikan hali buydu ve ona sadik kalmak gerkiyordu

ben neyse ki 4. yilimda falan odaya bir tane eski siyah beyaz tv aldirmayi basarmis ve c64'umu daimi kurulu vaziyete gecirebilmistim. tabi sonra siyah beyaz tvde yapilmis korkunc renkli logolar ve introlar donemi basladi ama o baska bir hikaye
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2007, 23:58:45 ÖS »

nightlord, sanirim iki versiyonun da kutu boyutlari ayni, biri mavi, biri beyaz kutu, oyle degil mi?

Adaptörü her defasinda öyle toplamak delirtiyordu malesef, haklisin

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2007, 11:06:12 ÖÖ »

C64 denilince aklıma gelen ve beni derinden etkileyen kutu budur (5-6 sene önce nete görüp, gözlerimin dolmasına ve commodore/Amiga ve diğer bilgisayarlarla yeniden ilgilenmeme sebep olan kutu) Kutuya adaptorun girmesi büyük sıkıntıydı. özellikle kalın kablosu sebebiyle...

Bu arada dikkat ettiniz mi bilmem Satılık ilanında C64 ve kutu sohbeti yapıyoruz Bu başlığı bölmek gerekecek sanırım

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2007, 13:34:44 ÖS »

Iyi yapmissin, biz de Bakkada'yla kaptirip gitmistik...

Ben de C64C modeliyle tanistigim icin benim kutu beyazdi. Kutunun yan kisminda Commodore'un ofislerinin adresleri vardi, onlari bile ezberlemistim...

Iste bir Kuzey Amerika kutusu:

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 12, 2007, 14:05:38 ÖS »

Ben yolladığım kutuyla C64'le tanıştım.

Memur çocuğuyum..Bu tür bir cihazı alacak durumumuz yok ama o kadar ağladım, sızladım ki (1-2 yıl), ailem sonunda dayanamayarak, ne olur ne olmaz diye kenara ayırdıkları altınları bozdurarak almışlardı. Benim için değerinin dışında, aileme getirdiğim yükte fazlaydı ... O nedenle C64 aynen belirttiğiniz gibi kutulanır, kaldırılır, açılırdı Taa ki sonraları 67 ekran siyah beyaz TV'ye UHF girişi taktırana kadar çok küçük bir odam vardı. O odaya C64 kurulunca, kutuyu kaldırıp saklamıştım. İşte o odada yıllarca gece yarılarına kadar C64 ile haşır neşir oldum. Şimdi kutusunu görünce bu nedenle çok heycanlanırım...

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 12, 2007, 16:39:40 ÖS »

Senin kutudan bende hala mevcut bu arada. Eski kasa bir C64 seti ile birlikte.

Bu VHF - UHF konusu biraz ilginc. Esasinda UHF'deki frekanslari daha kalitesiz oluyor (bu hafta icinde 2600Jr. ve MSX ile denedim), VHF'den de yayin yapmiyor muydu C64?

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 12, 2007, 16:47:00 ÖS »

Cihazın yayın yaptığı yer önemli.. C64 UHF üzerinden çıkıyordu..VHF'de çıkışı yoktu.

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 12, 2007, 17:53:58 ÖS »

default uhf 36. kanal. fakat modulatorden bir nuveli bobin araciligi ile degistirebiliyorsunuz. Nitekim bizim ev en ust kattaydi ve trt-2 ile c64 ust uste gelir goruntu bozulurdu.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 12, 2007, 18:13:05 ÖS »

Ben yolladığım kutuyla C64'le tanıştım.

Memur çocuğuyum..Bu tür bir cihazı alacak durumumuz yok ama o kadar ağladım, sızladım ki (1-2 yıl), ailem sonunda dayanamayarak, ne olur ne olmaz diye kenara ayırdıkları altınları bozdurarak almışlardı. Benim için değerinin dışında, aileme getirdiğim yükte fazlaydı ... O nedenle C64 aynen belirttiğiniz gibi kutulanır, kaldırılır, açılırdı Taa ki sonraları 67 ekran siyah beyaz TV'ye UHF girişi taktırana kadar çok küçük bir odam vardı. O odaya C64 kurulunca, kutuyu kaldırıp saklamıştım. İşte o odada yıllarca gece yarılarına kadar C64 ile haşır neşir oldum. Şimdi kutusunu görünce bu nedenle çok heycanlanırım...

Ben de şanssız gruptandım yaw. Elimizdeki siyah beyaz TV'nin UHF desteği olmadığından dolayı 1 yıl boyunca bizimkilerin başının etini yeyip bir renkli TV aldırmıştım bunun için. Bu bir yıl boyunca da yemeyip içmeyip para biriktirmiş, ev ahalisinden tırtıkladığım tüm parayı bir kenara atmıştım. Bu 1 yıllık süreçte aklıma estikçe gidip vitrinlerde C64, C128, Amstrad CPC464, Atari 800XL, Sinclair Spectrum 48K modellerini hayran hayran izliyordum (aç bir sokak çocuğunun kızarmış piliçleri izlemesinden farksız bir şekilde). Bekleme sürecinde artık 'makine kodu' yazar hale gelmiştim (hex olarak, mnemonicsiz, $C000 A9 80 20 3A falan gibi). O zamanlar Beyazıt Sahaflar Çarşısı'nda Your Computer, Ahoy!, Commodore User dergilerinin eski sayıları bulunabiliyordu, zırt pırt bunları takip ediyordum. Zamanına göre oldukça kalın olan Your Computer (multiplatform bir dergi) ile diğer 8bit mimarilerine de aşina oluyordu insan. Tabi ki her yere 'tabanvay' ile giderek. Yabancı dilim Fransızca olmasına rağmen bir elimde sözlük, tercüme etmeye çalışıyordum. Sonunda o an geldi ve TV alındıktan bir hafta sonra C64 yerine C128'ime (teypsiz, disket sürücüsüz!) kavuştum. Kutusunda en ufak bir deformasyon oluşturmadan muhafaza ettiğim o aleti sattığım andaki hüznü ve A500 aldığımda hissettiğim coşkuyu tarif etmem imkansız.
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2007, 18:10:46 ÖS »

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 14, 2007, 10:23:12 ÖÖ »

Güzel günlerdi o günler
ruzgar
Üye
**

Crusaders

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 14, 2007, 15:40:59 ÖS »

Bende ilk bilgisayarım olan kahverengi Commodore bilgisayarımı hala özlemle anarım, televizyonumuz görüntü vermediği için bir süre commodore 64'üm odamda durmuş 37 ekran renkli televizyon almaları için bende uzun süre beklemiştim.C64'ümünde ilk oynadığım oyun olan Last Ninja'dan aldığım keyfi bana veren başka oyun hiç olmamıştır. Ben hala  Commodore 64 gördüğüm zaman içimi tarif edilmez bir mutluluk kaplar ve o ufacık dükkanlarda oyun çeken bilgisayarcılar ve onların o klasörlerdeki oyun listeleri hep aklıma gelir nedense.
kraldır
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 14, 2007, 23:54:54 ÖS »

vahbe hakketten ne günlerdi o günler demekki bir çok kişi bir birimizi tanımadan bile aynı kaderi yaşamışız bu mücizevi adet sayesinde evde bir tek  tv  aman boşa çıksada c64 dümü taksam diye beklerdim ortalama öğlen vakitleri tv boşa çıkardı kutusundan özenle çıkarır kurardım hemen sonra  gelsin  load  terimi ve kaset başlasın sarmaya ha bu arada kafa ayarı denilen olayı çözene kadar ilk zamanlarda az kalsın ben kendi kafamı sıyırıyordum sonra kurdu olduk tabii birçok kişinin hayatında ayrı bir anlam ve önemi olmuş bir alettir c64. bize bir çok şeyi kademeli yerinde ve zaman ilerledikce oda ilerleyen modellerini geliştiren bir makina olmuştur yerini laikiyle amiga500 ze bırakmıştır ve oda bambaşka bir adetti sanki dünyanın en değerli eseriydi bizim için hele o street fıghter yokmuydu C64 ten sonra o grafikleri 500de  görünce  varyaaaa . neyse söylenecek bir çok şey anlatılacak pek çok anı var içlerinden en güzel ve en az anıları seçsek bile kalbimizde her zaman en güzel yere sahip olacaklar bu mücivezi adetleri yaşamak ve yaşatmak adına müze açan çaba ve emak veren uğrunda cebinden para harcayan zaman harcayan hatta bizleri burada buluşturan çok değerli abimiz  LW3D  hepimiz adına teşekkürü bir borç bilirim bizler anılarımızda yaşatıyoruz kalbimizde yaşatıyoruz yarın çocuklarımız olsa büyüse belki anlatsak anlamaıyıcak oda neydi iyicek iste bizde o zaman tutup kolundan gel bakalım seni bizim dönemin bilgisyarlarının dünyasına götürücem diyebileceğimiz bir müze arşıvı !
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 15, 2007, 11:43:49 ÖÖ »

Klasorlerden oyun begenmek ve kasete cektirmek,64ler dergilerinden oyun aciklamalariyla oyunlari bitirmek,televizyon bosa cikincaya kadar beklemek ve sonrasinda C64le ugrasmak zaman icinde ikinci televizyona sahip olmak,ilk disket surucusunun verdigi heyecan.
O oyun kasede olmaz cumlelerinin verdigi uzuntu ne guzel gunlerdi onlar...cocuklugumu ozledim...
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: