Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 64 & Maxımus arcade  (Okunma Sayısı 20166 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 11, 2018, 17:24:27 ÖS »

Arkadaşlar selam,maxımus arcade de commodore 64 oyunlarını oynamak için WinVICE

kullanıyorum,bazı oyunlarda sorun yok,fakat bazı oyunlarda örneğin Wİzard ofwor  oyunu ve bir çoğu oyun başlatmak için sorular soruluyo yaa yes no dıye cevap vermek lazım

bazılarındada başlatma yerine gelmek için capslock enter v.s tuşlara basmamımız lazım,tabiiki bende arcade kabin olunca onunuzde sadece joystıck ve duğmeler oluyor bunlarla oyunu başlatmak nerdeyse adamın canını alıyor..

bunlarda hazır program varmı oyunları otomatik başlatmak için bır ayar vs.varmı yada kabinin yanına küçük bir klavye koyarak konuyu kapatalımmı oda çok çırken bir görüntü olcak ...

ateskd
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2018, 18:06:58 ÖS »

Maximus Arcade'de snapshot yüklemek mümkün mü bilmiyorum belki işine yarayabilir. Winvice'da save snapshot diye bir özellik olması gerekli. Onunla oyunun giriş ekranında kaydedip, daha sonra snapshot'u yükleyebilirsin.
« Son Düzenleme: Nisan 11, 2018, 18:13:00 ÖS Gönderen: ateskd » Logged
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2018, 20:35:59 ÖS »

C64 oyunlarının bir çoğunda, oyunu başlatmak için joystickten ateş tuşuna, klavyeden return tuşuna, break tuşuna...vs gibi basmanızı ister. Bir çok crackerda trainer eklediği için bi ton soru sorar. Sonsuz hak olsun mu?, Hangi leveldan başlasın? Gibi. Bunlar gerçek Commodore'da da aynıdır. Klavyeli bir alete göre yapıldığı için illaki tuşlara ihtiyaç var.

Arcade için farklı bir program ya da emu var mı bilemiyorum. Ama, bu durumda klavye şart oluyor. Daha iyi bilen bir usta yazar belki

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2018, 21:18:38 ÖS »

Maximus Arcade'de snapshot yüklemek mümkün mü bilmiyorum ki işine yarayabilir. Winvice'da save snapshot diye bir özellik olması gerekli. Onunla oyunun giriş ekranında kaydedip, daha sonra snapshot'u yükleyebilirsin.
Maximus arcade fronted te snapshot yok diye biliyorum ama emin değilim screen shot movie  v.s var  tekrar kontrol etmem lazim, dedigin gibisiyse gercekten çok işe yarar. ...
Eskilerde commodor 64 un wizard of voru vardi arcade kabin olarak jetonu attigimiz zaman direk başlıyordu. .hey gidi gunler adamlar yapmis..
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2018, 22:11:51 ÖS »

C64 oyunlarının bir çoğunda, oyunu başlatmak için joystickten ateş tuşuna, klavyeden return tuşuna, break tuşuna...vs gibi basmanızı ister. Bir çok crackerda trainer eklediği için bi ton soru sorar. Sonsuz hak olsun mu?, Hangi leveldan başlasın? Gibi. Bunlar gerçek Commodore'da da aynıdır. Klavyeli bir alete göre yapıldığı için illaki tuşlara ihtiyaç var.

Arcade için farklı bir program ya da emu var mı bilemiyorum. Ama, bu durumda klavye şart oluyor. Daha iyi bilen bir usta yazar belki
Aynen agony zaten bu sorularla başım dertte , illaki bi yolu vardır sanırım. ..
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2018, 22:49:23 ÖS »

Biraz çetrefilli olacak. Ama şöyle bir yöntem işinize yarar mı ?

Bilgisayardaki vice ye Action replay, final vb. gibi kartuş takıp.
Oyunlarda oyunun başlangıcına gelip kartuş ile kırıp farklı bir diske yeniden kaydedebilirsiniz.

Tabi her oyun için uğraşmak gerekecek. Yada netten traniersız versiyonunu bulmak da bir çözüm olabilir.

Ekte WOF traniersiz sürümü var

* WIZARD_OF_WOR.zip (13.13 KB - Yükleme: 181 kez.)

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2018, 22:59:44 ÖS »

Biraz çetrefilli olacak. Ama şöyle bir yöntem işinize yarar mı ?

Bilgisayardaki vice ye Action replay, final vb. gibi kartuş takıp.
Oyunlarda oyunun başlangıcına gelip kartuş ile kırıp farklı bir diske yeniden kaydedebilirsiniz.

Tabi her oyun için uğraşmak gerekecek. Yada netten traniersız versiyonunu bulmak da bir çözüm olabilir.

cdemir teşekkür ederim,  netten Trainersiz versiyonunu bulmak cok mantıklı geldi bunları netten araştırip indirecem
ilk dediginizi  karistirabilrim  Kahkaha 
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 11, 2018, 23:09:32 ÖS »

Rica ederim. Oyun isimlerini yazarsanız netten bulma yada başlangıç ekranlarına gelip yeniden kaydetme konusunda da yardımcı olabilirim

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 11, 2018, 23:16:51 ÖS »

Cdemir size bir liste atarim o zaman    trainersizler zaten başlangıç ekranin dan basliyor deyilmi  ...
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2018, 23:38:35 ÖS »

Cdemir size bir liste atarim o zaman    trainersizler zaten başlangıç ekranin dan basliyor deyilmi  ...

Bazılarının başlangıçlarında da intro vb. olabiliyor. Gerçi onların çoğu ateş tuşu ile geçilebiliyor.
Siz listeyi atın. Bir şekilde oyunların hepsini, düzgün açılabilecek şekilde buluruz/düzenleriz

Bazı oyunlarda bomba vb. atmak için boşluk tuşu kullanılıyor. (Örn. Commando, Cabal) bu tür oyunlar için maximus-vice de herhangi bir çözüm var mı ?
Şunun için soruyorum. Kabinde ateş tuşu haricindekilere, oyun başlangıçlarında çıkabilecek bazı klavye tuşlarını atayıp, her oyunda olmasa da, bazı oyunlardaki sorunları çözebilirsiniz.

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 12, 2018, 00:01:18 ÖÖ »

Maximusda bazi tuşları tabiiki atayabiliyoruz joystick paneline, o özellik var allahtan.sadece capslock yes no space intro  v.s  bunlar zorluk çıkarıyor. ..çok teşekkür ederim cdemir...
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Nisan 12, 2018, 11:02:28 ÖÖ »

ustad on numara oldu ,cdemir çok teşekkür ediyorum ...Frontede yukledım direk açiliş ekranına geldi,sadece joystıck ateş tuşuna basmam yeterli oldu anında oyun karşımda beliriverdi Kahkaha Kahkaha..Bu aralar bakıyordum nete  bu konuyla ilgili bı ton sayfa doğru düzgün
bişey bulamamiştım...Kaliteyi uzaklarda aramışım Kahkaha Kahkaha ...Bizim forum diyorum başka da yok diyorum.. Cdemir listeyi attım eliniz dert görmesin..
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Nisan 12, 2018, 11:21:51 ÖÖ »

Rica ederim. İnşallah akşama listedekileri de düzenleriz

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Nisan 13, 2018, 09:09:49 ÖÖ »

Cdemir çok teşekkür ediyorum emeğine sağlık. ...
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Nisan 13, 2018, 09:20:01 ÖÖ »

Rica ederim

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: