Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBaşka bir forumdan Amiga ve Commodore eleştrileri
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Başka bir forumdan Amiga ve Commodore eleştrileri  (Okunma Sayısı 17542 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 16, 2008, 13:47:45 ÖS »

Merhaba arkadaşlar,

Bir forumda arkadaşımın bulduğum bu sohbeti sizlerle paylaşmak istedim.Ben bazı yerleri gülerek okudum bazı yerlerde gerçekten kızdım.

Sizlerinde görmesini isterim.

Hoşça kalın

http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=4&t=157163&st=0&sk=t&sd=a&start=15

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2008, 14:44:07 ÖS »

amiga one ve gunumuz pc'leri kiyaslamalarinda pek diyecek birsey bulamiyorum. o konuda haklilar. ama asagidaki beyanlar, 'cevap hakki' doguracak cinsten

Alıntı
"Amiga'cilik tarikat gibi bir sey. Bunlarin ozellikle kafayi yemis olanlarini aradan bu kadar yil gecmesine ragmen sistemlerinin demode olduguna inandirmaniz mumkun degil. Tum bilgisayar endustrisinin ve modern islemci teknolojisinin bir komplo olduguna ve ellerindeki 15 yillik Amiga'nin hala bir sekilde dunyanin en iyi bilgisayari olduguna inanirlar. Bilinmeyen bir sebepten dolayi 1986-1992 yillari arasinda takilip kalmislardir, muhtemelen simdi bu satirlari Amiga'larindan okuyor, fonda Modern Talking, Vanilla Ice falan dinliyorlardir."

su an hic dalasacak halim yok ama bos zamanim olup dalasacak bir yerler aradigimda bi hesap yaratip amcamlara bir merhaba diyebilirim

Retro Hincal Uluc
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2008, 14:46:19 ÖS »

Ben de çok kızdım şimdi. Ne Vanilla ice'ı ne Modern Talking'i be !

Duran Duran,Depeche Mode olmalı fonda 

Bir garip COMMODORE fanatiği...
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 16, 2008, 14:55:38 ÖS »

C64 forever ever ever .... daha çok kullanacam c64 ü ömrümün sonuna kadar yetecek stok war...dolapta ** adet (**=51)

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 16, 2008, 14:57:39 ÖS »

ChipArchitect denen dallama çok ileri gitmiş , içinde amiga çipi kalmıştır heralde

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 16, 2008, 15:00:08 ÖS »

Kaplan bir ara da şimdiye kadar mal varlığını yazdığın mesajların sayısını çıkarsan da çıkan sayıya hayretler içinde baksak   Kahkaha

Bir garip COMMODORE fanatiği...
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 16, 2008, 15:16:14 ÖS »

saygılar commodore fan...

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 16, 2008, 15:18:44 ÖS »

Alıntı
Commodore 64 fanatikleri zararsız insanlardır, gelip saatlerce kafa ayarından, TRIAD'ın filanca demosundaki paralaks efektinden falan bahsederler ama hastası oldukları cihazın ölmüş gitmiş bir şey olduğunu da bilirler. Öte yandan, Amiga fanatikleri çoğunlukla gerçeklikten daha kopuk adamlardır, sürekli olarak normal bir PC'nin 3-4 katı paralar harcayarak satın aldıkları, hiç bir şeyle uyumlu olmayan, garip bir takım donanımlardan ve bunların ne kadar üstün, ne kadar esşiz, inanılmaz şeyler olduklarından bahsederler, her zaman filanca firmanın çıkartacağı yeni bir Amiga vardır ve bu Amiga dünyayı şok edecektir falandır filandır... Bulunduğum ortamda "Aaaabi, PowerPC işlemcili Amiga bilmemkaça zübizaretta firmasının genişleme kartını taktığınca..." muhabbeti başladı mı müsade ister kalkarım hemen.  

Amiga'yı hala profesyonel işlerde (Genlock vs.) kullananlar üstlerine alınmasın...

Levent Pekcan 'ın söyledikleri de hoş değil ChipArchitect 'in söyledikleri gibi..

Bunlara hem AmigA hemde Pc ile alakalı cevaplar verilmeli ve sorular sorulmalı..
Söylenebilecek o kadar çok söz var ki...

tabu, sen o forumda olsan inletirdin be abi orayı

MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 16, 2008, 15:29:49 ÖS »

Ölü bizim Allah Rahmet Eylesin..

Şu saatten sonra bizi anlamayan ve tanımayan insanlar için uğraşsak neye yarar..

Bi nesildi.. Bi kuşaktı.. Bizler onun bir parçasıydık.. Bir çok parça koptu gitti bizler kaldık.. Biz öldükden sonra da internetin tozlu byte'larında kalacak aşkımız..

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2008, 15:30:53 ÖS »

Ölünün arkasından kötü konuşulmaz MeG

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2008, 15:33:58 ÖS »

Levent Pekcan (beast), bu forumdaki çoğu kişiden eski commodore/Amigacıdır. Geçen Nightshift'te görüşmüştük. Söylediklerini bir öz eleştiri olarak almakta fayda var.

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2008, 15:36:59 ÖS »

Bence kim olduğunu ve ne kadar eski bir Commodore/AmigA 'cı olduğu önemli değil LW3D .Alaycı tutumu hoş değil.

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 16, 2008, 17:03:13 ÖS »

Bu bir hobi kim ne derse umrumda değil benim için çok kıymetli cihazlar commodore lar. her yıl normal pc mi mutlaka güncellerim geride kalmışta değilim. monitörüme varana kadar güncellerim. harddisk oranım yaklaşım 1,5 terebyte bir okadarda cd ve dvd arşivim var.güncel yazılımlarıda takip ederim. Eskiyen bazı şeylerin değeri dahada artar zamanla bu bir gerçek. bu arada o çok ilerlemiş adamlar (abuk yazıları yazanlar atan tutanlar) acaba pc de oyun oynama ve mns dışında ne yapıyordur acaba ne kadar biliyordur. Ben hepsini cebimden çıkarırım buna eminim.

this is amiga speaking.
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ocak 16, 2008, 17:49:41 ÖS »

Bence cok güzel bir baslik, Levent'in yazdiklari da gayet esprili, "zübizaretta" genisleme kartina koptum ayrica, biz alay etmiyor muyuz Wintel platformuyla? Gülün gecin arkadaslar, ne güzel iste

Ayrica bu insanlar, gercekten bir seyler vaad eden, elle tutulur isletim sistemleri ve donanimlari bizden sonra ilk deneyecek insanlar, bunu da unutmayin
« Son Düzenleme: Ocak 16, 2008, 17:52:03 ÖS Gönderen: Güvenç Kaplan » Logged

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 16, 2008, 20:17:49 ÖS »

Arkadaşlar, genellemek hata olur belki ama gerek Amiga'yı gerek C=64'ü bize sevdiren birşeyler üretebilmenin verdiği haz idi. Birşeyler üretemeyip (genelleme yapmıyorum) sadece oyun makinası olarak gören insanlar elbetteki Amiga'yı küçük göreceklerdir. Hiç unutmuyorum 1996'da Amiga'nın oyunlarını satarak dükkanını gelistiren bir satıcının yanına gittim birşeyler bulmak ümidiyle. Cevap aynen şöyle: ''Artık Bilgisayarla Uğraşıyoruz'' . Bu düşünce tarzındaki insanlara bugün şunu sormak lazım. İnternet olmasa elindeki PC ile ne yapabilirsin? Yani ''Altın çöpe düşse, değerini kaybeder mi? Peki tenekeyi parlatsan çeyrek altın eder mi?

MICRODOT-ZAMZARA
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: