Harika bir emulator. PC'de kullandıklarımdan bile daha iyi. Tabii PC'de vice kullanmaktan keyif almadığım için hakkını yemiş olabilirim.
Bu emulator'ün Özay Turay'ın da bahsettiği gibi smooth scrolling ve minimum gecikme özelliği var. Bu da zaten zor olan C64 oyunlarını oynamak için en önemli özelliklerden birisi benim için.
Görüntü ve ses gecikmesinin düşük olması kadar bir diğer düşük gecikme de kontrolör gecikmesi. Yani tuşa bastığınızda aldığınız tepkinin ne tür bir kontrolörden verildiği burada biraz önemli. USB kablolu/kablosuz klavye veya gamepad ile kullanabilirsiniz fakat gecikmenin en minimum olduğu yöntem raspberry'nin GPIO pinleri üzerinden cihaza bağladığınız gerçek joystick ile oluyor.
Bu da mükemmel bir özellik çünkü gerçek joystick bağlantısı kabul etmesi özellikle 1084 monitöre bağlarsanız emülatörü neredeyse gerçek C64 deneyimi sağlayacak hale getiriyor.Yani raspberry'nin analog çıkışını doğrudan composite olarak CRT monitörde de kullanabiliyorsunuz. Bir chroma luma bağlantısı kadar kusursuz olmuyor ama yine de gerçek c64'ün standart video çıkışından çok daha iyi sonuç alıyorsunuz.
Aynı zamanda gerçek C64 klavyesini arduino pro micro klonu ile USB klavyeye dönüştürüp raspberry pi'a bağlayarak emülatörü gerçek klavye ile de kullanabiliyorsunuz.
Gerçek klavye, gerçek joystick ve analog çıkış bağlanabildiğini görür görmez boş c64 kasalarının bu emülatörle tekrar hayat bulacağı aklıma geldi. Juda'nın iyi niyet gösterip elindeki atıl vaziyette duran C64 kasası ve klavyesini hediye etmesi ile bu kasayı aşağıdaki linkte bu emulatorle tekrar kullanılabilir hale getirdim. Kendisine çok çok teşekkürler.
Şahsen sürekli masasında c64, 1541, datasette ve 1084 kurulu bulunduran ve günde 5dk - 60dk arası oyun oynayan biri olarak gerçek donanımları bir süre dinlenmeye kaldırdım ve 1 aydır bu emulator üzerinden C64 kullanıyorum. Kesinlikle fark çok çok az.
Ayrıca güç tüketimi de düşük olduğu için basit bir telefon pili ile şarjlı hale getirdim ürünü. Aşağı yukarı 4-5 saat gidiyor (İlker Fıçıcılar'a bu fikir için teşekkürler).
https://www.facebook.com/Blockmind/posts/10219944418789499