Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Genelc128 hakkında teknik bilgi istiyorum
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: c128 hakkında teknik bilgi istiyorum  (Okunma Sayısı 48377 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ocak 31, 2008, 11:54:00 ÖÖ »

Benim yaptığım araştırmalarda nedense c128 c64 ün yanında hiç ilgi görmemiş sanırım veya cihaz cihaz ölü doğmuş yada ben aramayı beceremedim. c64 hakkında bir çok kaynak var bir çok güzel iş çıkarılmış, mevcud kaynaklar sonuna kadar kullanılmış ama ben c128 için pek birşey bulamadım. bu arada sözüm vigoya, kötü söz sahibine aittir. Kendisi kaybeder.

this is amiga speaking.
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : Ocak 31, 2008, 12:11:55 ÖS »

kral çıplak olsa bana ne ya, isterse striptiz yapsın. çok isterse bir ara rulette oynarız, o zaman fistingi kim yapacak görürüz. bu saatten sonra sidik yarışına kendi tarafımdan son veriyorum, çok aptalca görüyorum. anlat anlat dinliyor mikrofon sende.

adam çok tecrübeli orası kesin, büyük topluluk oluşturmak, partilere katılım, camiyanın büyümesini istiyor, ürün yok diye şikayet ediyor, bu sebeple haklı, haksız kızıyor, dışardan bakan ve gelen yeni biri olarak ben çok canayakın gördüm kendisini, bu şekilde geliştirecekse sKene fisting camiasını başarılar diliyorum, başarılıymış ya zaten

birisi bana lütfen suçumu söylesin, ben ne yapmışım, ne söyleşim, neyle muhattap olmuşum? biri yanlış anladı diye ben hatalı çıkmak, hakaret görmek  zorundamıyım, bir adam bir c128 ile sorununu samimi bir şekilde dile getirdi diye bu kadar tantana niye? biz bunu hak etmedik.

bu şekildemi ilgi uyanacak retroya, scene ye. amacı üstündeki samimiyetinden artık süpeliyim. çok saldırgan bir tavırlar gördüm hemde acınacak şekilde, hala küfür, hakaret.

LW3D den forumdaki üzücü olaylardan ötürü şahsım adına özür diliyorum, gerçekten asıl amacımızdan çok uzakta kalmışız, %100 haklı buluyorum.
« Son Düzenleme: Ocak 31, 2008, 12:56:43 ÖS Gönderen: Lazarus » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Ocak 31, 2008, 12:26:32 ÖS »

Son mesajı konu kapansın diye yazmıştım... Uzatmanıza gerek yoktu... Vigo'nun haklılığını, ya da haksızlığını tartışmadım. Tartışılmasınıda istemem... Çünkü bu dünyanın önemli isimlerinden biri. Hepimizden daha çok emek vermiş ve verecek bir arkadaşımız... ve bu tartışmalardan sonra forumdaki üyeliğini (ne yazık ki benim mesajımdan da önce) silmiş birisi. Bu boş, bu gereksiz, bu anlamsız mesajlaşmalar sonunda, vigo üyeliğini sildi...Forum gereksiz bir tartışmadan dolayı gerildi ve kazanan kimse olmadı... Hepimiz kaybettik...

Burası yazılı bir ortam...Yazmadan bir düşünmek ya da Gönder tuşuna basmadan "ne gerek var..hepimiz insanız" demek hiç mi aklınıza gelmiyor? Bu kadar anlamsız, şeyleri tartışarak ne kazanacağınızı düşünüyorsunuz ki? Gerçekten....

Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : Ocak 31, 2008, 13:08:00 ÖS »

sen rahat ol usta. sorun değil. ben beni sildi sandım.beni silse bile kızmazdım. kazanan kaybeden değil, aynen seninde söylediğin gibi bir avuç insanız birliktelik çok önemli. ben vigo dahil kimseye sinirli değilim. şu zamanlarda insanların ruh hali hep iyi olmuyor. tekrar özür dilerim şahsım adına senden ve sitedeki dostlardan. üyeliğimi silmeyi denicem ama, ziyaretçi şekilde nasıl mesaj atılır bilmiyorum. bir deneyeyim.
« Son Düzenleme: Ocak 31, 2008, 13:20:57 ÖS Gönderen: Lazarus » Logged
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Ocak 31, 2008, 14:05:26 ÖS »

Bugun ya bende bir sorun var.. ya da bu başlıkta yazanlar aşırı elektrik yüklü... Sen üyeliğini silince ne kazandık Yani yine kaybettik. Birisi suçlu olmak zorunda mı? Hepimiz hatalı olamazmıyız? ya da farklı açılardan bakınca hepimiz haklı?

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ocak 31, 2008, 14:22:53 ÖS »

arkadaşlar yapmayın lütfen. zaten az bir grubuz bu camiada.

üyeliğimi silmeyi denicem ama, ziyaretçi şekilde nasıl mesaj atılır bilmiyorum. bir deneyeyim.

this is amiga speaking.
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ocak 31, 2008, 17:44:43 ÖS »

Sene 2003 bi sekilde formlardan ordan burda Vigo'ya ulastim ve ICQ'sunu aldim.yapistim yakasina ben programlama ogrenmek istiyorum egit beni diye , Vigo benle biraz sohbet etti biraz bilgimi olctu ve "ohooo programlamanin a b c'sinden basliycaz dedi" .Online derslerimiz biraz daha surdu ve akabinde ben Vigo'ya abi ben senin zamanini calmiyayim benim daha cok sey ogrenmem lazim senin annattiklarini anlayabildigim zaman geri doneyim yada belki bu konu icin hic donmiyeyim dedim.
Sonra baktim olcak gibi deil benden programci olmas ole bole derken tek basima bi grup kurdum takiliorum , baya da bi karamsar postlar atiyorum tr-demoscene formuna.Vigo bigun beni payladi agliyacagina founderlik yap vb vb die.Ben baya icerledim tabi hatta az biseyde cikistim felan.
Sonra noldu ben catlattim kendimi ; yardimlar sayesinde de , urunleriyle olmasa da grup ruhuyla cogu insanin begenisini kazanan bir gruba sahip oldum(Oxzy,Chao ve Drey binlerce kez tesekkurler).
Burdan nereye varicam :
1.Vigo bu ise sadece yillarini degil kendini vermis bi adamdir bazen degisik seylere sinirlenir ve sinirlendiginde biraz agresif olur ama asla sizin kotulugunuzu istemez.
2.Lazarus daha cok yeni oldugu icin bazi kisileri cok tanimiyor , Vigo'nun bazi tutumlarini anlamiyor ve gereksiz uzatiyor.Halbuki hepimiz ayni seyi seviyoruz ne die birbirimize giriyoruz?
3.Emrez sorunun tutumunla alakali benim baslangicta yaptigim hata gibi "biri bana C128 anlatsin" nesini anlatalim nerden baslayalim c128 ile ne yapmak istiyosun ?  Disardan baktigin zaman o kadar hazirci ve genel bir soru ki insan ister istemez seklinde kalio...

Dip Toplam : Arizali insalar olmasak burda isimiz ne ama birbirimize agriza cikartmayalim
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ocak 31, 2008, 18:07:57 ÖS »

c128 satılmamasının sebebi amiga 500 dür hehehehehe
aslında c128 süper alettir bilene maliyeti pahallı olduğu için
direkt a500 üretilmiştir a500 le c128 arasında fark yoktur biri basic10la çalışmaktadır....biride javanın değişik hali ile bu bilgiye
para almıyoz gellelim c128 d modelleri pahallı olduğundan
o zaman çok satılmıştır.ama direkt a500 için oyun üretilmiştir...

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ocak 31, 2008, 18:09:27 ÖS »

128 D çelik kasa olan, plasteikten daha iyi bence

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Ocak 31, 2008, 18:17:36 ÖS »

eklicek olayımda vardım yav adımız çöpçü olmuş dolancırcı olmuş olmuş ta olmuş mesele bunlar değil....makinelerden önce dostluk insanlık gelir neyi paylaşamıyoz..allaha havalelei olarak canım dostum olan para uğruna comozoru kaybettim adımız çıkmaz beşe inmez 4 e
daireler dolusu makinem var servetimde var... yapmayın yahu koca
koca adamlarsınız hadi kız olsa neyse çocuklaşmayalım...
her şey boş....emrez sana sesleniyom dd disket için pm attım....
c128 kız bile tavlarsınız....ama türkiyeye az girdi ....
bu arada banada girdi gibi kavga edilmesin....birlikte beraber olalım...
dediysek fikirlerimiz uyuşmasada geçmişe sünger çekelim......
gereksiz konular bunlar dallama yazarsam tepki alırım ama arkadaşlar
amigacılığın bide comodorculuğun bi şerefi var ...1990 cenerasyonu diyoz ....gerçi çağın gerisinde biri olarak silah verelim birbirimi
zi indirelim....olay bitsin....not :allaha havaleli biri olarak herkesi çok seviyorum...dostluk kurmak yıllar alır ama 1 dakkada bozulur....

kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ocak 31, 2008, 18:20:24 ÖS »

bu arada lost dizisinin tüm 3 sezonunu istiyorum. insaniyetlik namına göndersin...çok önemli comodor amiga camiası bulur dedim arkadaşa ....
hadi bajkalım bi el atın parası neyse veririz beleşçi değiliz...
tabu plastikjte süper bide ısınmasa ama tabiki metal buz gibi artı metaldede kartuş seçici özellik bulunmaktadır ama orjinaldir harbiden....
acele cevap kestane kebab tabu..

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Ocak 31, 2008, 18:26:42 ÖS »

Bu başlık süper oldu... Aman bozmayın, nazarlık olarak saklayalım...

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Ocak 31, 2008, 20:54:27 ÖS »

lost dizisi benden sana feda olsun.  Hemen dvd yazıp yolluyorum.

bu arada lost dizisinin tüm 3 sezonunu istiyorum. insaniyetlik namına göndersin...çok önemli comodor amiga camiası bulur dedim arkadaşa ....
hadi bajkalım bi el atın parası neyse veririz beleşçi değiliz...
tabu plastikjte süper bide ısınmasa ama tabiki metal buz gibi artı metaldede kartuş seçici özellik bulunmaktadır ama orjinaldir harbiden....
acele cevap kestane kebab tabu..

« Son Düzenleme: Şubat 01, 2008, 10:05:27 ÖÖ Gönderen: EMREZ » Logged

this is amiga speaking.
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Ocak 31, 2008, 21:54:21 ÖS »

emrez saoll allah razı olsun....tüm amiga camiamızı ve commodore tabiki
allah sağlık mutluluk versin..

comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Ocak 31, 2008, 23:01:20 ÖS »

Sen üyeliğini silince ne kazandık Yani yine kaybettik. Birisi suçlu olmak zorunda mı? Hepimiz hatalı olamazmıyız? ya da farklı açılardan bakınca hepimiz haklı?

Kesinlikle katılıyorum. Olgunluk böyle birşey olsa gerek.

MICRODOT-ZAMZARA
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: