Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Şimdi hatırladım..  (Okunma Sayısı 7702 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MAG-2
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 04, 2008, 03:50:30 ÖÖ »

Çok eskiden yıl 1980 küsür... Masum
Commodore 64 ü keşfetme yolunda ilerlerken ilk donanıma müdahale işlemine girişmiştim
Bizim tv nin sesi çok iyidi ve aklıma birden dahiyane bir fikir geldi .Neden c 64 le müzik dinneyemiyorumki ( teyp kasetlerindeki müzikleri)..
Uğraştım uğraştım olmadı...
Sonra c64 ün içindeki sid cipini keşfettim. Bunun mutlaka bir ses girişi vardır diye düşündüm ve kurcalıyarak buldum sonra walkman in ses çıkışına bi kablo yaparak bağladım.
Commodore dan poke ile sesi kontrol edebiliyordum ve ses tv den geliyordu . hemen basicte ufak bi program yazdım sesi tuşlarla kontrol etmek için...
Şimdi hatırladımda paylaşmak istedim...
11 yaşında falandım

be.net/ozzy_
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2008, 09:42:33 ÖÖ »

Dostum düşündükçe o günleri daha çok özlüyor insan
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2008, 10:53:59 ÖÖ »

Güzel bir girişimmiz seninki... 11 yaşındaki bir çocuk içinde bayağ teknik bir konu. Ben C64'ümü açmayı bırakın, bulunduğu odada çay içilmesine (nem sebebiyle) izin vermezdim

comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2008, 11:31:04 ÖÖ »

Ben de 89'da dedim ki normal müzik kasetlerini datasette dinleyez miyiz? Hemen hazırlık Hoparlör falan dışarıdan yanlış hatırlamıyorsam 5V'luk bir elektrik kaynağı... (güya bilgisayara bağlı oladan)Herşey hazır da elektriği yanlış verince yakmıştık dataseti. Teleteknik'e göndermiştik. 3 ay boyunca istediğimiz bir şey olursa oturup programını yapar öyle kullanırdık. Saatlerce de kapatmazdık kullanmasak da. Kapattığımız anda gidiyordu.

MICRODOT-ZAMZARA
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2008, 13:41:03 ÖS »

Bazen yükleme sırasında hata olurdu tv hoparlöründen yüklenen kasedin cıv cıv sesleri gelirdi. bende normal bir müzik kasedi takar sesleri parça buçuk dinlerdim.

this is amiga speaking.
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2008, 17:49:04 ÖS »

Mesela C64'ün yanına bir CD-Rom koyup onun Audio Out çıkışını da bahsi geçen SID'e verip sesi TV'den ya da monitörden almaca he mi..

Enterasaann

Biri çıkıp az kasmayla CD'ye track bile atlattırırım derse şimdi bu sefer olur Fantastiiikk Kahkaha

MAG-2
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2008, 00:57:50 ÖÖ »

Aynen öyle MeG kardeş...
Kassakmı acep¿

be.net/ozzy_
atiflz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2008, 17:49:29 ÖS »

SID'in analog girisi mi vardi ya. Ilginc. Yillar sonra neler ogreniyoruz.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: