Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Indivision AGA mk2cr  (Okunma Sayısı 1891 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaMania
Deneyimli

Guru Meditation

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 05, 2020, 14:20:47 ÖS »

Bir süredir değiştirdiğim monitörle sorunlar yaşı,yordum. Mevcut hazır config dosyalarıyla 1440x900 çözünürlükte ekranda titremeler ve parazit alıyordum. Baya uğraştıktan sonra çözümünü buldum. Benzer sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olur diye bir nevi mini rehber olsun yazdıklarım.

Indivision Config Tool programını çalıştırınca sağ tuşla açılan menüden VGA moda giriyorsunuz. Listeden monitörünüzün desteklediği uygun çözünürlüğü seçiyorsunuz. Copy deyip çözünürlüğü manuel olarak değer girebilecek pozisyona getiriyorsunuz. Monitörünüzün kullanma kılavuzunda (Yoksa internetten indirebilirsiniz) monitörünüzün desteklediği çözünürlük ayarları ve H-Synch, V-Synch değerleri ile Clock değerlerini elle girdikten sonra test diyerek kontrolünü yaptıktan sonra save edip çıkıyorsunuz. Ben bu şekilde çözdüm. Ben çok uğraşmış ve yeterli kaynak bulamamıştım. Umarım birilerine faydası dokunur. Daha detaylı bilgi isteyen olursa bu konu altında sorabilir. Herkese iyi forumlar.

C= Commodore Amiga 4000D/060 RTG
C= Commodore A1200/060
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: