İşte Flashback çıkalı kaç yıl olduysa o kadar zamandır merak ederim nolmuştu acaba şimdi nerdedir Derya abi diye. Bilen tanıyan varmı ?
97-98 gibi Acıbadem'de mağazada oturuyorum. Birisi vitrindeki bilgisayarlara bakıyordu. Gözlüklerinden tanıdım ve "Derya abi nasılsın" diye zıpladım yanına. Hoşbeşten sonra illa gel "yazdığım programlara bak, satalım bunları" diye ofisine davet etti. Altıyolda yedek parçacıların oradaki ofisine gittik ve VB de yazdığı tır takip ve karakutu analiz programlarını inceledik. Biraz sohbet ettik, bunları nasıl satarız falan diye de konuştuk, hatta nickinin matahari olduğunu yeni hatırladığım(vigo sağolsun) bir ortak dosttan da bahsettik. Tabii bağlantı yine koptu. Ama geçenlerde yine ufak bir bağlantı yakaladım. Hatta Derya abi dışında başka böyle ekol olmuş isimler de var. Ama Derya abi oyun satmanın dışında program üretilmesi için de çaba sarfetmiş bir adamdır. Bu tür konularda(64ler dergisinde makina dili öğrenin falan filan gibisinden 1 sayfa ilanı var) dergi ilanları bile var. Keza Keloğlan işini de kotarmışlardı. Neyse...
O dönemde arasıra birileri Ocean,US Gold, vb firmaların dağıtıcılığını alır sonra da böyle kafa yerleri basarlardı gözdağı vermek için. Hele bir Nezih Tütüncüoğlu meselesi vardı ki epey olay olmuştu. Ha keza Tatkom falan filan da... Belki o baskınlardan birinin ertesine falan denk gelmişindir. Kadıköy ARS'ı da basmışlardı diye hatırlıyorum. Ama Sedat abi asker kökenli olduğu için halletmiştir herhalde
Geçen sene gittiğimde hala çalışıyordu. Dedim abi Commodore, Amiga için elinde kartuş,dergi şu bu var mı? Dedi "Ah be keşke geçen hafta gelseydin, eskiciye 1 kutu malzeme verdim"
Falan filan... Bende anı çok, hele Kadıköy... Sürekli fransızca dergi kitap sorduğum için hepsi "mavi montlu fransız çocuk" olarak tanıyorlardı beni
Peken hariç hepsi ile muhabbetim vardı... EGSA Selçuk ile çok matrak olaylarım da vardır.