Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hangisi en iyi emulator?  (Okunma Sayısı 30990 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Kasım 22, 2006, 11:15:15 ÖÖ »

Keşke Atari'ciler de katılsa aramıza da şenlensek biraz daha. MSX'çiler ise nedense pek yok ortalarda
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Kasım 24, 2006, 17:29:41 ÖS »

MSX'çi tanıdığım tek kişi Domino'dur (Alp Yener). Onu da uzun zamandır etrafta göremiyorum. Sanırım askerlik yaptığı bölgede internete girebileceği bir yer yok.

Umarım yakında onu da aramızda görürüz. En azından sitenin MSX köşesini canlandırır

Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Eylül 29, 2008, 15:33:25 ÖS »

msx msx msx )))) bugün ki tüm pc altyapısını kuran cihazdır msx. birtane vestel var elimde çalışıyor 1tane daha olsa gene alırım

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Eylül 29, 2008, 17:47:01 ÖS »

specEmu27 emulatorü kullanıyorum, szx ve z80 uzantılı dosyaları açıyorum ama tap uzantılıları açamıyorum, emulator mü yapamıyor, yoksa ben mi açamıyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

yb
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Eylül 30, 2008, 16:12:39 ÖS »

Options > Options (F8) > Tape > Auto Load Tapes
işaretlersen sürükle bırak yaptığında tap'ları otomatik yükler.

son versionunu çektiğinden emin ol:
http://homepage.ntlworld.com/mark.woodmass/specemu.html

Mark neredeyse gün aşırı update çıkarıyor. Artık ben de takip etmeyi bıraktım Kahkaha Son sürüm 28.09.2008 tarihli.

Hala yükleyemiyorsan şunu dene, tap dosyasını sürükle bırak yaptıktan sonra
J (LOAD) ve Shift+P (") tuşlarını kullanarak LOAD "" yaz ve enter'a bas.

not.
(Ctrl+p de olabilir, sağ ve sol shiftler birbirinden ayrıdır hepsini dene LOAD "" yazana kadar.)
« Son Düzenleme: Eylül 30, 2008, 16:21:53 ÖS Gönderen: Arda » Logged

yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Eylül 30, 2008, 20:46:53 ÖS »

Ardacım çooooook teşekkür ederim, danışman olarak süpersin valla.

yb
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Aralık 27, 2008, 21:42:19 ÖS »

Yine de, "nereye gitti bukadar spectrum kullanıcısı?" diye soruyor insan. Biryerlerde geziyorlar. Bakalım bu forumda birilerine rastlayabilecekmiyiz? Ya da var olanları bulup buraya getirebilecek miyiz?

Bütün spectrumcular buraya!
+1 ben geldim arkadaşlar

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Aralık 27, 2008, 21:51:14 ÖS »

Spectrum coder' ı diyince benim aklıma Derya abi(soyadı yalazkan ya da ateş idi) gelir. Kendisi Kadıköy Efes İşhanında Byte Computer' ın sahibi idi ve coderlığı da vardı. Ciddi spectrum arşivine sahiplerdi. Hayatımda ilk ve tek microdrive ı da orada görmüştüm. Sene 85-89 arası. Hatta Commodore da Keloğlan diye bir oyunda çıkartmışlardı firma olarak. Kendimi yazdı onu hatırlamıyorum.

Derya abiyi bende tanırdım hep ordan oyun alırdım ve alacakaranlık gibi bir anım var orda. Sanırım amiga için Flashback oyununu almıştım. Ve 3 günde bitirdim hemen gidip yeni bir oyun almak istiyordum ve ordaki değişik zx hardware lerini. Ama gidip oyun istediğimde (o kalın kenarlı gözlüklerini hiç unutmam) biz oyun satmıyoruzki dedi  şok oldum ama 3 gün önce aldım dedim hayır bir yanlışın var deyince biraz da tırsarak iyi günler deyip çıktım ve yıllarca ugramadım oraya. Sonra bir gün merakımdan gidip baktığımda dükkan yoktu yerinde. İşte Flashback çıkalı kaç yıl olduysa o kadar zamandır merak ederim nolmuştu acaba şimdi nerdedir Derya abi diye. Bilen tanıyan varmı  ?

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Aralık 27, 2008, 22:14:53 ÖS »

İşte Flashback çıkalı kaç yıl olduysa o kadar zamandır merak ederim nolmuştu acaba şimdi nerdedir Derya abi diye. Bilen tanıyan varmı  ?

97-98 gibi Acıbadem'de mağazada oturuyorum. Birisi vitrindeki bilgisayarlara bakıyordu. Gözlüklerinden tanıdım ve "Derya abi nasılsın" diye zıpladım yanına. Hoşbeşten sonra illa gel "yazdığım programlara bak, satalım bunları" diye ofisine davet etti. Altıyolda yedek parçacıların oradaki ofisine gittik ve VB de yazdığı tır takip ve karakutu analiz programlarını inceledik. Biraz sohbet ettik, bunları nasıl satarız falan diye de konuştuk, hatta nickinin matahari olduğunu yeni hatırladığım(vigo sağolsun) bir ortak dosttan da bahsettik. Tabii bağlantı yine koptu. Ama geçenlerde yine ufak bir bağlantı yakaladım. Hatta Derya abi dışında başka böyle ekol olmuş isimler de var. Ama Derya abi oyun satmanın dışında program üretilmesi için de çaba sarfetmiş bir adamdır. Bu tür konularda(64ler dergisinde makina dili öğrenin falan filan gibisinden 1 sayfa ilanı var) dergi ilanları bile var. Keza Keloğlan işini de kotarmışlardı. Neyse...

O dönemde arasıra birileri Ocean,US Gold, vb firmaların dağıtıcılığını alır sonra da böyle kafa yerleri basarlardı gözdağı vermek için. Hele bir Nezih Tütüncüoğlu meselesi vardı ki epey olay olmuştu. Ha keza Tatkom falan filan da... Belki o baskınlardan birinin ertesine falan denk gelmişindir. Kadıköy ARS'ı da basmışlardı diye hatırlıyorum. Ama Sedat abi asker kökenli olduğu için halletmiştir herhalde Geçen sene gittiğimde hala çalışıyordu. Dedim abi Commodore, Amiga için elinde kartuş,dergi şu bu var mı? Dedi "Ah be keşke geçen hafta gelseydin, eskiciye 1 kutu malzeme verdim"

Falan filan... Bende anı çok, hele Kadıköy... Sürekli fransızca dergi kitap sorduğum için hepsi "mavi montlu fransız çocuk" olarak tanıyorlardı beni Peken hariç hepsi ile muhabbetim vardı... EGSA Selçuk ile çok matrak olaylarım da vardır.
« Son Düzenleme: Aralık 27, 2008, 23:52:56 ÖS Gönderen: Alcofribas » Logged

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: