Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Arcade Kabini Düşüncem  (Okunma Sayısı 2481 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tengrist
Üye
***
Mesaj Sayısı: 57



Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 26, 2020, 20:49:11 ÖS »

Herkese merhaba. CRT monitör aldığımdan beri Arcade işini hep merak ediyordum. Bu yaz şeytan aklıma girdi, arcade yap diyor . Ben de üniversite tercihlerini bekledim şehir dışı çıkarsa diye, çıkmadı. Şimdi ise bir kabin yapmayı düşünüyorum. Bir bütçem yok, bittiği zaman biter diyorum. Bu konuda fikirlerinizi ve önerilerinizi almak istedim.

Yavuz Abi'nin arcade konularını ve diğer bazı konuları konuları okudum ama konu okumak yetmiyormuş   . Atılan bazı planların linkleri de ölmüş ve diğerleri elimdeki malzemelere uyar mı bilmiyorum. Elimde 18 inç Compaq S900 CRT monitör var, yaklaşık 26 kilo ağırlığında. İçine Raspberry Pi koyacağım, elimde bir tane Pi3 vardı ancak bir elektrik kazasına kurban gittiği için yeniden bir tane alınacak. 2 Tane stick ve basit 2 tane hoparlör koyacağım. Bu özellikler için uygun bir plan gönderebilirseniz memnun olurum.

Asıl sorun kasada benim için. Malzeme ve yer sıkıntısından dolayı kasayı bir marangoza kestirtmeyi, montajı evde yapmayı düşünüyorum. Estetiğe çok önem vermiyorum o yüzden boyaması, decal yapıştırması zor olsa da; daha ucuz olacaksa sunta kullanmayı düşünüyorum.

Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.


* IMG_20190519_162629.jpg (434.72 KB, 2972x2019 - Görüntüleme: 245 kez.)
Logged
yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.841



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2020, 22:08:57 ÖS »

@Tengrist, öncelikle belirteyim şevkini kırmak istemem ama yazdıklarından anladığım kadarıyla "Üniversite tercihleri" ve "bütçem yok" kelimelerinden genç ve parasız olduğunu anlıyorum

Geçende Bauhause'dan bir iş için küçük bir parça 8mm kalınlığında MDF aldım. Kabinlerde kullanılan 18 mm kalınlığında bile değildi. 70 TL para verdim. Sünger rulo fırçanın "tanesi" 15-20 TL olmuş.

Bir arcade kabine en az 8-10 m2 sunta/mdf gider. Birleştirmek için 10-15 m çıta.

Sadece kabinin ahşap malzemesini, eğer toplu almıyorsan, perakende fiyatı 750 TL'yi bulur. En basit astarı, boyası, tineri fırçası, gittisi geldisi daha tornavida oynatmadan 1000-1500 TL'lik olursun.

Ayrıca marangozlar bırak özel tasarımlı bir "şey"i standart bir gardropu bile 2000-3000 TL den aşağı yapmaz (malzeme hariç)... Hele senin evde monte edebileceğin şekilde ölçüm kesim işi yaptırabileceğin bir marangoz bulamazsın, eğer akraban falan yoksa...

Dolayısıyla, senin durumun için naçizane tavsiyem, ya eski gerçek bir arcade kabini alıp tamir/modifiye etmek veya ikinci el sitelerinde satılan yeni kabinlerden  (CRT'li olanları da bulunuyor) ikinci el olanlarından (hevesi geçmiş satıcılardan ) uygun fiyatlı birini almak.

Bu iş maalesef parasız/bütçesiz/zamansız olmaz...

Ayrıca üniversite ilk sene zordur, bu işlere pek vakit ayıramayabilirsin
Logged

Tengrist
Üye
***
Mesaj Sayısı: 57



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2020, 22:29:46 ÖS »

Cevabınız için teşekkürler. Yani maliyet ya da zaman o kadar da dert değil ama eğer dediğiniz gibi sırf kabin için 4 haneli sayılara çıkacaksam bunu (çok ) başka bir zaman için tekrar düşünebilirim. Ya da dediğinize de bakabilirim. Şimdilik bir stick ayarlasam yeter o zaman monitörün önüne koymak için.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: