Selam bilgisayarla müzikle 1990 askerden gelince tanıştım sene. Sanırım 1992 yılları şişhanede aslan işhanı vardı ama. Şimdi otel oluyor. Sanırım muzik standlarının önünde atari st ler ayrıca steinberg midi time piece ve word clock için arabirim mödülü cünkü 16 kanal fostex yada tascam makara yada a-dat için word clock ve smpte time codu senkronize sinyaline ihticacı var yoksa şarkının içinde quantize dedigimiz kalıplar oturmuyor drumlar önden syth sesler ileri geri bir türlü tam olmazdı bırakın 1040 st yi cubase 2000 mark gibi midi time piece'e bir o kadar para harcamak gerekiyordu atari ile müzik yapmak hayal ötesiydi.
Amigaya midi arabirim takıyoruz göğa atariye rakip olacazya

ama midi in out.ve thru Ne senkronize ne program ne doğru dürüst edit tırmalar dururduk
Hep hayal ve yıllar geçti birgün atari st sahibi olursam o sistemi kurucam mutlaka belki çok yavaş olacak cubase ver 1 veya 2 falandır ama dongle'da ihtiyaç var iskender paydaş çok iyi bir aranjör ve klavyecidir. Bu arada ozan doğuluyu yabana atmayalım bilgisayarlı müzikte çok iyidir. Ayrıca suat aydoğan emre moğulkoç süper aranjörler
Cubase Atari son versiyonu 3.1 diye hatirliyorum. Dun eski amiga disketlerimi karistiriken, hangisi saglam Hangisi bozuk diye bakarken, Steinberg Pro-24A ya denk geldim. Arabirimi biraz farkli ve Mros gibi ozellikler o yillarda henuz bulunmasa da temelde Cubase ile ayni ozelliklere sahip 24 Track Midi sequencer. Amiga portu Atari ile ayni. Score,List,Drum, Piano editorleri oldugu gibi cubase’e gecmis.
Cubase’ij hikayesi de su aslinda. Sirasi ile Pro-16 ve Pro-24 cesitli platformlarda (c64,c128, atari, amiga...) piyasaya cikiyor. Steinberg 3. Surume yeni bir isim vermek istiyor Cubit ismini seciyor. Baska bir Cubit markasi ile isim cakismasi olunca adini Cubase olarak belirliyor ve piyasaya suruyor. 1. ve 2. Surumler sadece Atari St uzerinde calisiyor. 3. Surumle, PC dunyasina da Cubasis 1.0 olarak giriyorlar. Ben uzun yillar Cubasis Lite ve Cubasis Audio kullandim Windows 3.1 ve 95 altinda. Cubase for Atari de sona erince, Cubasis yerine, 32 Bitlik surum ile Cubase 3.0 ismi ile devam ediyor. Ayrica Cubasis aldi altinda Cubase’in dongle gerektirmeyen lite surumleri de muzik aletleri ile dagitildi. Cubase Vst 5.0/24’ten sonra Cubase yerini cok daha geliskin Nuendo’nun motorunu kullanan Sx serisine birakiyor ve gunumuze kadar (cubase 10)!geliyor.