Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: C64 Kasetten kasete kopyalama  (Okunma Sayısı 22702 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gyucatur
Ziyaretçi
« : Mart 13, 2008, 20:34:45 ÖS »

C64 de kasetten kasete ara yuklemeli bir oyun kopyalanabilirmi? Yani mesela last ninja oyununu bos bir kasete orijinalinden kopyalamak icin ne lazim? Orijinal kaseti saklayip kopyayi kullanabilmek acisindan soruyorum.
usagi
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2008, 10:18:51 ÖÖ »

Copyboard adında basit devreden oluşan (74LS14) bir cihaz vardı.3 bağlantı noktası vardı.Bir uca c64 bir uca orjinal kaset ünitesi diğer uca ikinci kaset ünitesi bağlanıyordu.Orjinal kaset ünitesinden ikinci kaset ünitesine kopyalama yapılabiliyordu. 

A500+ A501 (1536 KiB Chip)/LG HDReady 24"/Altec Lansing 2+1 -> Demo Machine
"Amiga" değil."COMMODORE Amiga"
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2008, 10:26:07 ÖÖ »

PC ile herhangi bir tape ünitesi arasında veri alışverişi yapmak mümkün. C64'ün birçok oyunuda PC'lerde .tap dosyası olarak bulunabiliyor. Yapılması gereken C64 oyunlarını Wav yani ses dosyasını çevirip, PC'nin ses çıkışını, bir müzik seti yada teybin ses girişine takmak. PC'den dosya çalarken, teypten kayıt yapmak. Aynı mantıkla terside mümkün. Yani elinizdeki C64 kasetini tape'de çalıp, teyp'in ses çıkışını PC ses girişine bağlayıp PC'de kayıt etmek. Bu konuda forumda mesajlar var.

usaginin bahsettiği copy board'un konusuda geçti. hatta Alcofribas yanlış hatırlamıyorsam çözümü bile foruma yollamıştı.

Çift kaset çalarlı bir tape'de kaseti çoğaltmayıda deneyebilirsin..

Ama sorun benim aklıma başka bir soruda getirdi. Belki diğer arkadaşlardan bilen vardır.. Acaba "Ara yüklemeli oyunları tek tape ve C64 ile kopyalamayı sağlayan bir yazılım" varmıydı?

atiflz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2008, 11:30:56 ÖÖ »

Bizim kasetten kasede kayit yapan muzik seti vardi. 1 numaraya oyun kasetini 2 numaraya bos kaseti koyup kayit yapardik. Ciyk ciyk kulak tirmalayan sesler cikarirdi.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 14, 2008, 11:35:47 ÖÖ »

atiflz'in yöntemini ben de kullanırdım. Fakat müzik setinin (ve yapılan kaydın) kalitesizliğinden olsa gerek, kafa ayarı problemleri çıkardı. Biraz uğraştırırdı ama çalışırdı.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 14, 2008, 11:42:51 ÖÖ »

O sorunun sebebi müzik seti kafalarının stereo, komodor teybinin ise mono kafaya sahip oluşundan kaynaklanmakta, dolayısıyla tek kanal kaydı çift kanal gibi kopyaladığımızdan sinyal değişimleri oluşmakta.

usagi
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 14, 2008, 11:44:36 ÖÖ »

Bende başlangıçta çift kaset çalarlı setle kopyalama yapıyordum.Sonradan öğrendim ki bu yöntemde kafa ayar problemi oluyor.Daha sonra kafa ayar devresi takdığım iki c64 datasetiyle copyboardu kullanmaya başlamıştım.Hey gidi günler heyyyy.

A500+ A501 (1536 KiB Chip)/LG HDReady 24"/Altec Lansing 2+1 -> Demo Machine
"Amiga" değil."COMMODORE Amiga"
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 14, 2008, 12:38:40 ÖS »

Pek randımanlı olmamasının 1 nedenide dataset in TTL seviyede faz ı çevrilmiş tiz sesleri anlıyor olması, kasetçalarda bööle bi özellik yok...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 14, 2008, 16:50:11 ÖS »

Peki ekolayzır vb. kullanıp tiz olayını ayarlarsak başarım artabilir mi?

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 15, 2008, 03:35:05 ÖÖ »

ben sinclair kasetlerini cift kasetli teypte kopyalardim hep. hepsi de calisirdi ama anladigim kadariyla c64'un kaset kullanma sekli (sinyal depolama) ile sinclair'in kaset kullanma sekli farkli
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 15, 2008, 04:10:45 ÖÖ »

Tiz ses önemli ama müzik setinde sinyal çevirme diye bişi olmaz onu demek istedim ben Datasetteki 74LS74 bu işi yapıyo diğer çip de op-amp zaten...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
atiflz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 15, 2008, 12:09:51 ÖS »

Benim muzik setinde kopyaladigim kasaetler de gayet guzel calisiyordu ya, sadece her kaset icin kafa ayari yapmak gerek, onu da yapiyorduk zaten.
designer
Üye
**

Kalite Sadelikte Gizlidir

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Haziran 04, 2008, 12:35:41 ÖS »

Evet ben de kasetten kasete kopyalama yapmıştım ve kafa ayarı gerekmeden
 oyunu açabiliyordum ama her zaman açılmıyordu.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Haziran 04, 2008, 13:33:20 ÖS »

herhangi bir teyp ile kasetten kasete kopyalama hep işe yarardı. hatta eğer kopyalama sırasında bir sorun çıkmışsa ve oyun/utility düzgün yüklemezse aynı kasete tekrar kopyalamak %90 sorunu çözerdi. kafa ayarı 6-7 yaşlarında bir çocuğun becerebileceği bir iştir zaten (ben o yaşlardaydım teyp kullandığım sıralarda). unutulmaması gereken tek şey stereo/mono olayının haricinde bir de kopyalamanın analog olmasının doğal etkisi olan kalite kaybıdır. yani kopyaladığınız kaset kayıplara rağmen düzgün çalışabilir ancak ondan kopyalanan, onun kopyalandığından kopyalanan... şeklinde gidecek olursanız bir yerden sonra pek şansınız kalmıyor.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Haziran 04, 2008, 16:24:50 ÖS »

Benim muzik setinde kopyaladigim kasaetler de gayet guzel calisiyordu ya, sadece her kaset icin kafa ayari yapmak gerek, onu da yapiyorduk zaten.

kafa ayarını müzik setinin recorder kısmına da yapabilirsiniz. (kayıt kafasının da aynı kafa ayar vidasına bağlı olduğunu kabul ederek). Yani kopyalanacak teybi kayıtçı hanesine yerleştirip kafa ayarı yapıp seslerin düzgün geldiğini duyduğunuzda kopyalanan sinyalde kasetin orjinal oryantasyonunda olacaktır, dolayısıyla c64 teybine kafa ayarı gerekmeyebilir.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: