Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Merhaba  (Okunma Sayısı 8606 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 25, 2006, 22:55:42 ÖS »

Selamlar

Site herkese hayırlı olsun(daha doğrusu ben yeni gördüm).

Hemen bilgi paylaşımına geçeyim:)Ben XE1541(C64),1541emu(C64) ve SİO2Pc(Atari800Xl) kablolarını yaptım ve bununla ilgili sorularım olacak.

Xe1541 kablom gayet iyi çalışıyor ve transferi gerçekleştiriyorum.
1541emu ise program kabloyu görüyor ama transfer gerçekleşmiyor.Burada 2 çip kullandım,74LS86N ve 7406N.Zaten istenilen çipler bular.
Sebebini anlayamadım ama sanırım programın LPT PCI port kart istemesi.
Bende ise P4 2400 mhz onboard bir lpt olması diye düşünüyorum.
2.soruum ise SİO2PC ile ilgili,ondada transfer gerçekleşmiyor onun sebebide
 MC189AN kullanmam.Burda ise kullanmam gereken çip MC75C189AN idi.Acaba bundan dolayımı transfer gerçekleşmiyor bilemirum ama programı ilk kurduğumda şöyle bir ikaz veriyor.
'APE is detect com 1 but no control activity.'
Yani bir data alış verişi var ama sağlıklı değil.Sanırım yine çipten dolayı.Yine sanırım Türkiye'de bu kabloları ilk yapan benim o yüzden nette hiç bilgi bulamadım.Bu konularla ilgili bilgi paylaşımında olanlar olursa mükemmel olur,çünkü çok önemliler.Herkese teşekkürler...

Commodore'suz kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.
Amiga ölmez,vatan bölünmez.
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2006, 00:35:30 ÖÖ »

hardware'ci olmamakla beraber, bu tip c64<->pc olaylarında, pc'nin databus hızı ile c64'ün hızı arasındaki fark sorun yaratıyor. keza, işletim sistemi de sorun. "gerçek" bir LPT: port'un olmalı. transferi yaparkan starcommander mı kullanıyorsun?. bu tip transferler en iyi pentium 1 133 gibi makinelerle yapılıyor. ama en kolay ve kesin çözüm mmc64... eğer c64'ün varsa, mmc64 + SD card ile süper rahatlarsın.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2006, 09:18:59 ÖÖ »

1541'im vardı,geçenlerde bozuldu onunla birlikte Star Commanderi kullanıyordum.Bende 1541'in üzerindeki çipleri sökerek 1541emu kablosunu yaptım.Şu anda XE1541 ile 64HDD programını kullanarak data transferi yapıyorum.Ama XE1541 ile yapılan transferlerde fastloader'lar çalışmıyor.O yüzden 1541emu ile uğraşmaya başladım.
MMC64 almak istiyorum ama nerden alınır bilmiyorum.Sanırım MMC64 ile de fastloader'lar çalışmıyormuş.Ama dediğin gibi büyük rahatlık var işin ucunda.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2006, 22:52:49 ÖS »

XE1541 kablosunu zamanında bende yapmıştım. Ama WinXP'de sorun yaşıyordum. çalışmıyordu. Bunun üzerine XM1541'e döndüm. sadece iki ucu farklı bağlamak yeterli oluyor. Şimdi WinXP'de sorunsuz 1541-II'ye yazabiliyorum. Tavsiyem XM1541'dir..

Sio2PC'ye gelince bunu hep yapmak istedim olmadı.. Ama eğer winXP kullanıyorsanız sorun işletim sisteminden kaynaklanabilir..

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 27, 2006, 07:25:23 ÖÖ »

Bende 3 işletim sistemi kurulu.
XP
98
Freedos
O yüzden herhangibir kabloyu rahatlıkla çalıştırabiliyorum ama hız konusunda bişey yapamıyorum.
Xe1541'i direkt c64'te 64hdd yardımıyla kullanıyorum.Tabi pc'nin hddsinde dev gibi bir tosec arşivim var.
1541emu ise hızlı bir lpt port kart istiyor onboard lpt çıkışları yeterli olmuyor.SİO2PC'nin piyasa birçok çeşit yapılışı var.Benim yaptığım tek çip versiyonu ama en stabili MAX232 ile yapılacak olanı.

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2006, 02:18:10 ÖÖ »

nedense bu topici gorup cevaplamak da gecikmisim halbuki butun c64 iliskili topicleri tarayip cevaplamaya calisiyordum.

@AmigAmigA: Fastloader support icin tek sansin 1541emu. yani onu istemekle dogru yoldasin. baska turlu c64 demosu veya cok parcali oyun calistiramazsin. oncelikle bilgin olsun 74ls86 ve 74ls06 gibi 74 serisi cipler elektronikcilerde cok kolay bulunan cipler (74xxYYY seklinde olup xx= ls veya hc veya hct veya bosluk(7406da oldugu gibi) bunlari cogu zaman birbirinin yerine kullanabilirsin. yani 74ls86 yerine 7486 veya 74hc86 vs). Yani kasip 1541'den sokmene gerek yokmus ama yine de boyle bi ise kalkisacak kadar dirayetli oldugun icin seni tebrik ediyorum. Bunlar genelde dayanikli ciplerdir ama bozuk olabilirler. kablon bu yuzden tam calismiyor olabilir.

Ikinci bi nokta kendi sitesinde bahsettigi gibi bi tane lpt port plug'in icine sigdirmak isin cipleri ust uste koyup bacaklari kivirarak falan yaptiysan oralarda bir yerde bir kelek olabilir.

Deneyebilecegein bir diger sey anakart biosundan girip paralel portu spp (standard) moda getirmen.

1541 emuyu kesin olarak dosta kullanman lazim.

ve evet agzinla kus tutsan yine de anakartin veya paralel portun kablo ile uyumsuz olabilir.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2006, 07:14:10 ÖÖ »

selam
çiplerde ve bağlantılarda hiçbir sorun yok çünkü 1541emu programı kabloyu hemen görüyor(type 1 cable).Ama artık bi tane daha 1541 aldım(kaplan135 hocam sağolsun)
Şimdi asıl amacım ilk göz ağrım olan Atari800XL'yi ayağa kaldırabilmek.Bunun için Max232 çipini bulmam lazım,peki bu çip heryerde bulunabilir mi?Yada bana bu çipi yollayabilecek bi arkadaş mevcutmudur?

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: