Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYoutube'a müzik içeren video yüklemek?
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Youtube'a müzik içeren video yüklemek?  (Okunma Sayısı 4625 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« : Mart 16, 2021, 22:34:27 ÖS »

Başlıktan da anlaşılacağı üzere şunu merak ediyorum.

Bir video hazırlasam ve full bir şarkı olsa videoda.

Gerek telif hakları gerek yayın hakları olarak bir şey oluyor mu? Video mu siliniyor? ya da başımız mı belaya giriyor?

Tecrübesi olan?

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2021, 23:04:28 ÖS »

Benim seneler önce koyduğum bir videoma bak istersen...

You tube açıklamasına telifini yazmış. Onun dışında bir ceza yemedim

https://www.youtube.com/watch?v=YkYNMMvnA14

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2021, 23:08:51 ÖS »

Evet benim de upload bitince bilgilendirme çıktı. Tamamen telif sahibi kişinin isteğine kalmış. Misal benimkinde bazı ülkelerde video yasaklıymış. Bir kaç orta doğu ülkesi. Onun haricinde bir sıkıntı yok

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2021, 23:18:19 ÖS »

Ben video kamerami test edeken arka tarafa rastgele buldugum bir jazz muzik koymustum. Ayrica videonun görünürlük özeldi. Ona ragmen videoda AI parçanın sahibini bulup telif hakkı kısmına yazmış. Telif uyarısı yediğiniz takdirde videonuz para kazanmıyor, aksine telif sahibi sizin videonuzdan para kazanıyor

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2021, 23:44:53 ÖS »

Eskiden uyarı geliyor ve videoyu kaldırmanızı ya da müziği değiştirmenizi istiyorlardı. Sonraları, telif hakkı sahibinin para kazanmasını sağladılar. Bu durumda çoğu zaman pek bir sorun olmuyor. Ancak bunun sanırım tek istisnası, canlı yayınlarda telif hakları olan müzik kullanmak. Bu durumda bildiğim kadarıyla direkt yayını sonlandırıyorlar. Hatta ABD'de polislerin bunu kullandıklarıyla ilgili bir haber okumuştum. Polisin müdahale ettiği bir yerde canlı yayın yapılır ve polis görüntülenir sıkıntı olur diyerek, populer müzik çalıyorlarmış. Böylece youtube canlı yayını anında kesiyor.  Canlı spor yayını yapan bir çok yayıncı, stadlardaki müziklerden şikayetçi... Stadda yayınlanması sorun olmayan müzikler, yayıncı dikkatsiz davranırsa, canlı yayının kesilmesine sebep oluyormuş. Bu nedenle çoğu yayıncı, stad ses/müziğini yayına almamaya çalışıyor.

- Örnek: Lukhash'ın müzikleri eskiden sorun oluşturmuyordu. Sonraları yayıncı firmayla anlaşmış. Tüm müziklerine telif ve reklam gelirlerinin yayıncıya gitmesi durumu oluştu. Bir iki videoda zamanında kullanmış, aylarca, hatta yıllarca sorun olmamıştı. Sonradan bir anda uyarı geldi.

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 17, 2021, 01:33:57 ÖÖ »

Lukhash'ın olayına biraz üzüldüm Çok iyi yorumluyor bence. Keşke bir şekilde gelir elde edebilseydi onlardan da. (Youtube kanalından da)

Ama Lukhash zaten kendi albümlerini de yapıyor. Dijital müzik sanatçısı hatta bende de bir albümü mevcut, bandcamp'ta.

Telif haklarının korunması sanatçı açısından çok yararlı bir şey. Birgün belki bizim yayınlarımızda kullandığımız Lukhash müziklerinden de sanatçı para kazanır.

( Yanlız pop müzikli polis müdahalesi de abi şöyle bir kafamda canlandırdım. Baya komik Kahkaha Dup tıs tıss eller havaya Kahkaha yatın raaa rrra rrrararaaa llaa laaa kelepçele kelepçele Kahkaha )
« Son Düzenleme: Mart 17, 2021, 01:35:39 ÖÖ Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
retroexpress
Üye

Hr zmn yşmnz dğştrck br krrl krş krşy klrsnz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2021, 01:55:19 ÖÖ »

Telif sahibi yesin de paylaştıkça abone artsın mantığındayım.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2021, 07:26:02 ÖÖ »

Lukhash'ın olayına biraz üzüldüm Çok iyi yorumluyor bence. Keşke bir şekilde gelir elde edebilseydi onlardan da. (Youtube kanalından da)

Lukhash kazanıyor. Eskiden kazanmıyordu, şimdi bir firmayla anlaşmış ya da firma takip ediyor. İlginç bir durumda, bir süre sonra telif hakları kapsamında uyarı gelmesi. Bazen ilk yükler yüklemez yayınlanmadan uyarı gelir. Aylar sonra uyarı geldiğini gördüm. Kanalımda gelir modeli olmadığından, müziklerden para kazanıyorlar mı? sorusu aklıma geliyor. Bu soruya cevap bulamadım.

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2021, 10:50:55 ÖÖ »

( Yanlız pop müzikli polis müdahalesi de abi şöyle bir kafamda canlandırdım. Baya komik Kahkaha Dup tıs tıss eller havaya Kahkaha yatın raaa rrra rrrararaaa llaa laaa kelepçele kelepçele Kahkaha )

Aynı şeyi ben de gözümde canlandırdım

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2021, 13:14:11 ÖS »

Alıntı
Kanalımda gelir modeli olmadığından, müziklerden para kazanıyorlar mı? sorusu aklıma geliyor. Bu soruya cevap bulamadım.

Aynı şey abi benimde kafamda soru işareti şeklinde kaldı. Belki bizim kanallar ticari olmadığından para kazanmıyordur diye düşünüyorum. Bir gün ticari hale geçerse bu videodan para kazanamazsın bilgisi de olabilir.

@Theoden (Arethrid) Kahkaha

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 17, 2021, 13:28:19 ÖS »

youtube de stüdyoya girince ses kitaplığı diye bir bölüm var 1000 lerce kullanabileceğiniz müzikler efektler vs var yani illa birilerine ait telifli bir ürün kullanmak şart değil bence alternatif telifsiz müziklerde mevcut videoyu düzenlerken telifsiz müzikler tercih edilebilir bu durumda ilerde belki izlenecek videonuzdan parada kazanma şansınızda olabilir.
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mart 17, 2021, 14:16:04 ÖS »

youtube de stüdyoya girince ses kitaplığı diye bir bölüm var 1000 lerce kullanabileceğiniz müzikler efektler vs var yani illa birilerine ait telifli bir ürün kullanmak şart değil bence alternatif telifsiz müziklerde mevcut videoyu düzenlerken telifsiz müzikler tercih edilebilir bu durumda ilerde belki izlenecek videonuzdan parada kazanma şansınızda olabilir.
Peki abi sonradan üzerine ilave edilebiliniyor mu? Yani şimdi bizim videolarda hem ses hem müzik var. Atıyorum tekrar kendi sesimizi ve youtubeden seçtiğimiz lisansız müziği ekleyip editleme imkanı sunuyor mu?

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 17, 2021, 14:22:21 ÖS »

Hazır konusu açılmışken benim de sormak istediğim bir kaç soru var.
Bir oyun videosu çekip yayınladığımda telif hakkına giriyor mu?
Örneğin bir gameplay videosu ya da oyun içi bulmacalar falan, birde oyunun müziği açık olursa hem görüntü hemde müzik için ayrı ayrı telif hakına giriyor mu?

Prpgram tanıtımı, eğtim videosu falan bunlarda teliften sayılıyor mu?

agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Mart 17, 2021, 15:41:19 ÖS »

Hazır konusu açılmışken benim de sormak istediğim bir kaç soru var.
Bir oyun videosu çekip yayınladığımda telif hakkına giriyor mu?
Örneğin bir gameplay videosu ya da oyun içi bulmacalar falan, birde oyunun müziği açık olursa hem görüntü hemde müzik için ayrı ayrı telif hakına giriyor mu?

Prpgram tanıtımı, eğtim videosu falan bunlarda teliften sayılıyor mu?

Giriyor aslında, oyunlar birer telifli üründür. Hak sahibi rahatsız olursa, o çektiğiniz videoyu sildirebilir. Bakınız daha önce Nintendo bu konuda çok can yaktı.

Program ve eğitim videoları da buna dahildir.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 17, 2021, 16:13:28 ÖS »

Lukhash kazanıyor. Eskiden kazanmıyordu, şimdi bir firmayla anlaşmış ya da firma takip ediyor. İlginç bir durumda, bir süre sonra telif hakları kapsamında uyarı gelmesi. Bazen ilk yükler yüklemez yayınlanmadan uyarı gelir. Aylar sonra uyarı geldiğini gördüm. Kanalımda gelir modeli olmadığından, müziklerden para kazanıyorlar mı? sorusu aklıma geliyor. Bu soruya cevap bulamadım.

Evet kazanıyorlar, videoda gelir modeli olmasa da, liste dışı ya da özel video da olsa, video izleniyorsa kazanıyorlar. Bir de youtube bu durumu hak sahibine iletiyor, ve hak sahibi eğer bir loyalty alıyorsa bunu sizden talep de edebiliyor, ödemezseniz videoyu kaldırtabiliyor.

Başımıza şöyle bir olay geldi. Benim cover kaydımı gerçek sanıp hak sahibine iletmiş. Hak sahibi bize ulaştı, izah ettik Cover olduğuna dair. Kabul ettiler ama cover da olsa büyük bütçeli prodüksiyonların loyalty ödemesini şart koştular, videoyu kaldırmakla tehdit etiler. Büyük bütçeli iş olmadığını, benim yaklaşık bir saatte evde tek başıma pijama terlik ile çalıp kaydettiğim bir müzik olduğunu zar zor anlatabildik. Yine ikna olmadılar, bu kez de loyalty ödeyenlerle haksız kazanç olacağını ortaya attılar. Aynı parçayı coverlayan onlarca kişiyi örnek olarak yolladık kendilerine, bunlar ödedi mi diye ! Baktık ki mevzu saçma sapan bir yere gidiyor, biz kaldırdık videoyu.

« Son Düzenleme: Mart 17, 2021, 16:34:58 ÖS Gönderen: Voltron » Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: