Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoSceneCoZe proudly presents ... Reliiz the Reziil
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CoZe proudly presents ... Reliiz the Reziil  (Okunma Sayısı 21656 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2008, 10:16:35 ÖÖ »

Emeğine sağlık. Çok güzel
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 06, 2008, 00:53:26 ÖÖ »

Her iyi scene urunu iyi yazilmis bir scroll icermelidir

Aslinda bu muzikleri once tek baslarina ilk yayinlandiklarinda dinlemistim. Simdi intro/muzik demo icinde daha da anlamli olmuslar.

Gorunuse gore herkesin favorisi Epic (sanirim ozellikle parcanin hizlandigi bolumdeki SIDlike arpej sesleri bizim gibi retro agirlikli insanlari daha cok tavlamis). Ben ozellikle orada hizlanan baslari begendim. Boyle eski IKARI Hotline introlarindaki Future Composer muziklerini hatirlatti bana. cok hos.

Lakin benim favori parcam kesinlikle acik ara farkla Pilgrim. Parcanin giris gelisme dinamigi super olmus. Ilk giren melodi, ardindan giren yavas tiz arpej, bas ve bateri super. Hem akor ilerleyisi cok guzel hem de baterinin hizlanmasi ile cok gaz bir hal aliyor.

Kod henuz basit bir asamada oldugu icin cok yorumlamaya gerek yok. Ama bazi temel problemleri cozdugunu gosteriyor ki bu onemli. Ornegin genel zamanlama frameworkunu oturtmus olman, scroller ile CPU corelarini %70 utilize etmemeyi ogrenmen ( tabii ki butun scroller'i okudum ) gibi onemli kazanimlar var. Bu bakimdan sonraki calismalarini heyecanla bekliyor olacagim. Ozellikle amiga versiyonlarini...

Coze soylemeden gecemeyecegim. Sende cok iyi SID muzisyenligi potansiyeli gordum. Yani Amigaciligina saygi duyuyor ve amiga urunleri gormeyi diliyorum senden ama sanki bir ara SID denemek de ilgini cekebilir.

Cok iyi bir ilk calisma cani gonulden tebrik ediyorum. Calismanin ciddi bir niyetle yapildigini dusundugum icin kisaca eline saglik deyip gecmek istemiyorum. Nacizane bir iki onerim olacak urunle ilgili:

1- Kod ile ilgili en eksikligini hissettigim ozellik scroll hizini ayarlayamamak oldu. Fontlarin buyuklugune gore yavas kaldi scroll hizi bana

2- Muziklerde sound olayina simdilik deginmiyorum, onlari bilahare kendin yapmaya basladiginda konusuruz. Kompozisyon olarak bence cok iyi bir yerdesin zaten. Dikkatimi ceken bir nokta ses kanallarinin kullanimi. Ornegin Epic'te hizli bolumlerde bateri sanirim iki kanali kapliyor. Bir kanal hi-hat'lerce isgal edilmis ve bana gore buna gerek yok. Ozellikle kendini 4 kanal ile kisitlamayi tercih ettigin icin soyluyorum. ihtimalen drumkick ve snareler icin kullandigin ayni kanala bos kalan 16liklara hihat koyup 4. kanali bosa cikarsan asagi yukari ayni etkiyi yakalarsin. Elinde bir tane bos kanal kalmis olur. Ornegin SID yapanlar bas ile bateriyi bile ayni kanala koyarlar bazen kanal save etmek icin

3- Muziklerdeki bateri kullanimini biraz daha renklendirmek cok iyi olabilir. Ornegin her 4/ 8 olcunun sonunda farkli farkli ataklar falan super olur. Bunun icin ayri bir kanalda atak sectionlari yazabilirsin. Boylece muzik surekli ayni ritmi tekrar etmemis olur. Ayni sekilde ritmin orta yerlerine de senkop vuruslar eklemek iyi sonuc verebilir.

4- Melodilerin cok "catchy" olmadigini dusunuyorum. Bunun sebebi melodiler biraz komplike ve cok genis bir oktav araliginda geziniyorlar. Bu benim icin bir sorun degil ben cogu zaman parcanin armonik akisina daha cok odaklanirim dinlerken ve armonisi komplike bir parcayi daha cok severim. Ama genelde dinleyiciler ritmi ve melodiyi duyarlar. Mesela bir dinleyici Epic'i dinleyip ayrildiktan sonra hadi mirildan desen cok zorlanir. Dedigim gibi bu benim kisisel bir elestirimden ziyade genel olarak muzisyenlerin kullandigini gordugum bir trik.

5- Bu ilk release oldugu icin cok onemli degil ama sonraki releaseler icin genel olarak gorsel ozen esigini artirman gerekecek. mesela ortada anime olan kare yerine en azindan basit bir logo. Siyah ve beyaz (veya random) yerine ozenle secilmis renkler. Animasyon hareketlerinde iyi ayarlanmis sinusler vs. Bu uyariyi yapmamin sebebi su. Coderlar genelde teknik zorluklara odaklanip onlari astiklarinda urunle ilgili baska seylere fazla egilmiyorlar. Halbuki bu "cilalama" demolardaki en onemli olay. Urunun icinde teknik zorlugu daha az olan efektler olsun ama urun "cilali" olsun. Mesela bu urun su anki hali ile pouet'e veya ciddi bir partiye release edilemez. Oysaki tamamen ayni urun, sadece daha guzel bir font, daha iyi secilmis renkler, kare yerine guzel bir logo, daha iyi ayarlanmis (mesela yukaridaki scrollun arkasina gecip de alpha problemini ele vermeyen) bir animasyon ve hatta belki iki scrollun arasinda arka planda sabit bir diger grafik ile cok daha "olgun" bir urun haline gelebilir. Bu saydigim seyler grafikleri de kendin yaptigini varsaysak, 5-10 saat daha harcamak demek. Ama urunun algilanisinda devasa bir fark yaratacaktir.

Tekrar tekrar ellerine saglik Coze. Heyecanla sonraki calismalarini bekliyorum
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 06, 2008, 01:42:19 ÖÖ »

@Nightlord

Üstad, senin bu yapıcı eleştirin bile bir 'release' olmuş yaw, helal olsun
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Nisan 06, 2008, 10:23:46 ÖÖ »

Coze, beni bir taraftan çocuğa bakarken bir taraftan kod yazdırır hale getiricen, gaza geldim çok fena eline sağlık Hahahaha, geçen gün şikayet etmesem bişey yapacağın yok, demekki sürekli söylenmek gerek

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Nisan 06, 2008, 17:41:19 ÖS »

Ya Nightlord'un muzik yorumlarini okumak gercekten cok zevkli yani eminim bircok kisi bu reliizden daha cok keyif almistir bu yorumu okurken bir kac noktaya 'cevap hakki' mi kullanayim

davullarin iki kanal olmasi konusu, aslinda o hihatler baslarin altinda (ayni kanal). yani onlar icin bir kanal harcamadim. bilerek yapilmis birsey degildi, aslinda bende sonradan farkettim aaa bu seste hihat'de varmis diye

bateri kullanimini renklendirmek konusunda haklisin. her zaman davul yazimini sikici buldugumdan (ve beceremedigimden) olaydan fazla baymadan boyle cikariveriyim dedim.

cilalama konusundada haklisin. aslinda cok feci bir sekilde reliizleri cekip duzenleyecek bir grafiker'e ihtiyacim var, cunku grafik ve her turlu gorsel sanat konusunda sifir bir insanim ne yazikki aslinda super grafik yapan bir arkadasim var ama onu bu islere surukleyebilirmiyim bilmiyorum...

@ Arda
seni gaza getirebildiysem ne mutlu bir amacimda zaten biraz ortaligi karistirip birseyler cikmasini saglamakti

Retro Hincal Uluc
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Nisan 06, 2008, 18:29:50 ÖS »

coze sen bu müzikleri ne zaman hazırlamıştın?

nightlord "ilk yayınlandıklarında" demiş, ben bunu kaçırmışım galiba.

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Nisan 06, 2008, 19:01:04 ÖS »

hazirlanmalari baya surdu (tam hatirlamiyorum - kendi lamerligimdan) nightlord tr-demoscene'de actigim basliktan bahsediyor, daha once orada 'yayinladim' bunlari. Breakpoint'e geldiginden kaynamis olabilir.

Retro Hincal Uluc
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mart 05, 2015, 10:25:03 ÖÖ »

Haftanın hortu. Kahkaha

Pencere X'dan kapanmıyor, ESC ile çıkıyor. Koda şöyle bir kısım eklenirse X'dan da kapanır.

#include <SDL/SDL.h>

bool Running;

int main(int argc, char* argv[])
{
  // SDL Başlangıç kodları buraya

Running = true;

SDL_Event* Event;
  while(Running)
  {
    while(SDL_PollEvent(Event))
    {
      if (Event->type==SDL_QUIT) Running=false;

// Diğer SDL olay ve tuş kontrolleri buraya

}

// Hesaplamalar ve ekran güncellemeleri buraya

}

// Bitiş ve temizlik kodları buraya

SDL_Quit();
  return 0;
}

SDL'ye meraklı olan varsa bu kaynaklar güzel bir başlangıç olabilir:

http://lazyfoo.net/SDL_tutorials/ SDL 1.2 için en basit anlatımlı öğretici doküman

http://lazyfoo.net/tutorials/SDL/ SDL 2.0'a güncellenmiş versiyonu

http://www.sdltutorials.com/tutorials

https://sites.google.com/site/sdlgamer/

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: