Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Sonunda istediğim standartlarda bir arcade kabin tedarik ettim.
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sonunda istediğim standartlarda bir arcade kabin tedarik ettim.  (Okunma Sayısı 15739 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Temmuz 14, 2021, 17:55:20 ÖS »

Bizim Ersan ın Magnum u İzmir de yerinde görüp kontrol etmiştim orjinalligi kurcalanmamış olsa kesinlikle alacaktım.+ özelligi ekran görüntü kalitesi harika bir cihaz bendeki alphanın ekranından çok çok daha iyi geldi görüntü ve ekranın dönmesi olayı bulunmaz bir özellik

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Temmuz 14, 2021, 22:08:28 ÖS »

Evet, Pandora 3 den sonraki modellerde o sağdaki siyah kısım oluyor. Sinir bozucu ama maalesef öyle. Ben TV kullandığım bir kabinde bu sorunu yaşadım (Fero'nun kabini). Servis menüsünden ayarlayabiliyordum ama tam olarak kaybolmuyordu. Kabini pandoraya göre ayarlayınca da başka bir kart taktığında bu sefer o patlıyordu.

Çözümü geçende bir youtube videosunda görmüştüm. Birisi potansiyometreli bir devre yapmış. Pandora'da oluşan bu sorunu yok ediyor. Linki tam hatırlamıyorum ama size bi ara bir video linki göndermiştim, galiba o adamın videolarından birinde o devreyi kullanıyordu.

Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Temmuz 15, 2021, 12:18:38 ÖS »

Bizim Ersan ın Magnum u İzmir de yerinde görüp kontrol etmiştim orjinalligi kurcalanmamış olsa kesinlikle alacaktım.+ özelligi ekran görüntü kalitesi harika bir cihaz bendeki alphanın ekranından çok çok daha iyi geldi görüntü ve ekranın dönmesi olayı bulunmaz bir özellik
evet doğrudur aynı kişiden aldım.
makinada sadece kontrol panel ile oynanmış anlamsız bir tuş dizilimi var onun haricinde orjinal (en azından benim tecrübem ve gördügüm)
Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Temmuz 15, 2021, 12:24:19 ÖS »

Evet, Pandora 3 den sonraki modellerde o sağdaki siyah kısım oluyor. Sinir bozucu ama maalesef öyle. Ben TV kullandığım bir kabinde bu sorunu yaşadım (Fero'nun kabini). Servis menüsünden ayarlayabiliyordum ama tam olarak kaybolmuyordu. Kabini pandoraya göre ayarlayınca da başka bir kart taktığında bu sefer o patlıyordu.

Çözümü geçende bir youtube videosunda görmüştüm. Birisi potansiyometreli bir devre yapmış. Pandora'da oluşan bu sorunu yok ediyor. Linki tam hatırlamıyorum ama size bi ara bir video linki göndermiştim, galiba o adamın videolarından birinde o devreyi kullanıyordu.

yavuz hocam makinade bir kontrol panel var.horizontal ve vertical ayarları yapılıp boşluklar doldurulabiliyor.ancak sizinde dediğiniz gibi başka bir karta gecince tekrar ayar yapmak gerekiyor.
sizden gelen bir video linki bulamadım.denk gelir ve tekrar gönderirseniz sevinirim.

Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Temmuz 15, 2021, 17:31:25 ÖS »

makinada sadece kontrol panel ile oynanmış anlamsız bir tuş dizilimi var onun haricinde orjinal (en azından benim tecrübem ve gördügüm)
jeton kanalı,psu benim takıldıgım noktalardı tuş takımı sorun degil yenilenir bakım yapılır çözülür.orjinal mortal kombat ları taktıgımda çalıştıramadı eger çalışsa ve jeton kanalları aktif olsa sırf mk2 için alacaktım yoksa geri kalan kısmı dedigim gibi bulunmaz bir cihaz

Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Temmuz 16, 2021, 08:52:15 ÖÖ »

jeton kanalı,psu benim takıldıgım noktalardı tuş takımı sorun degil yenilenir bakım yapılır çözülür.orjinal mortal kombat ları taktıgımda çalıştıramadı eger çalışsa ve jeton kanalları aktif olsa sırf mk2 için alacaktım yoksa geri kalan kısmı dedigim gibi bulunmaz bir cihaz

iyikide çalışmamış diyelim ozaman 
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Temmuz 16, 2021, 22:12:15 ÖS »

yavuz hocam makinade bir kontrol panel var.horizontal ve vertical ayarları yapılıp boşluklar doldurulabiliyor.ancak sizinde dediğiniz gibi başka bir karta gecince tekrar ayar yapmak gerekiyor.
sizden gelen bir video linki bulamadım.denk gelir ve tekrar gönderirseniz sevinirim.

https://www.youtube.com/watch?v=nsTerzEph84&t=195s&ab_channel=CyclairYourmamecab

Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ağustos 09, 2021, 18:14:44 ÖS »

Kabinimdeki md-9916a adlı powersupply yenilemek istiyorum
yeni alacagım power 3 çıkışlı olmasını istyiyorum (+-5v 12v)
meanwell RT-65a inceledim.fiyatı cazip 200 tl cıvarında.ancak amper degerleri kafamı karıştırdı.

AC-DC Triple output enclosed power supply; Output +5Vdc at 6A +12Vdc at 2.8A -5Vdc at 0.5A

buradaki 0.5A DEGERİ önemlimidir yoksa -5v olması yeterlimidir?destek olmanızı rica ederim.

not :power degiştirme sebebim.mvs takılı iken kabindeki +5 voltmetre baktıgımda 4.8 4.9 v çekiyor.
artırmak istedigimde sona getirsemde artmıyor.
« Son Düzenleme: Ağustos 09, 2021, 18:51:55 ÖS Gönderen: Myazgan » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ağustos 09, 2021, 21:39:02 ÖS »

Meanwell alacaksanız en az rt-125a almanız lazım

Normal bir arcade psu 5V'da 16A, 12V 4-5A -5V 1A akım verebilecek şekilde tasarlanmıştır.

Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Eylül 26, 2021, 01:45:34 ÖÖ »

161 in 1 kartuşu ana ekranda iken bir gariplik fark ettim.
makinayı açtıktan ortalama 10 dakika sonra terry üstünde belirginleşen sararma gözüme çarptı.

oyunlarda kesinlikle bir sararma yok tüm renkler canlı.oyuna giriş yapıp tekrar ana ekrana dönünce düzeliyor ve tekrar dakikalar içinde aynı bölge sararıyor

test ekranına kırmızı yeşil mavi beyaz kutucuklar olan ekranda daha yavaş ilerleyen bir sararma mevcut(beyaz kutucuk)
ancak yatay ve dikey çizgilerin olduğu test ekranında çok daha uzun süre geçsede bir sararma yok.

resimleri ekledim.konu hakkında fikir ve önerilerinize ihtiyacım var.

*  (405.47 KB, 1597x1205 - Görüntüleme: 270 kez.)

* 10 dakika sonra.jpg (414.7 KB, 1335x965 - Görüntüleme: 159 kez.)

*  (855.92 KB, 1246x1054 - Görüntüleme: 302 kez.)

* test1.jpg (903.67 KB, 2730x1757 - Görüntüleme: 150 kez.)

* test 2.jpg (303 KB, 960x797 - Görüntüleme: 140 kez.)
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Eylül 26, 2021, 08:23:48 ÖÖ »

Terry’ nin karaciger bozuk olabilir. :-)

Benim Pi2scart setup da da, bir sure sonra ana menudeyen 15khz de ekranin sag ve sol tarafinda sararma ve koyulasma olusuyor, herhangi bir oyuna girip cikinca duzeliyor sonra tekrar olusuyor. Bunu RGB bagli cihazlarda yaptigini farkettim. Samsung TV nin hoparlorlerinden olacagini dusunuyordum ama sorun o degil. Muhtemelen bakim isteyen bazi parcalar var crt de.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Eylül 26, 2021, 12:14:48 ÖS »

Kesinlikle monitörden kaynaklanıyor gibi...

1) orası bi sebeple manyetize olmuş olabilir. Yakın zamanda kabinin yerini değiştirdiniz mi? veya yeni bir WiFi cihaz adsl modem gibi bir şey kurdunuz mu? Monitörün degauss özelliği çalışıyorsa degauss edip bir deneyin.

2) o ekran sürekli açık bekliyorsa o bölge aşırı beyaz olduğundan tüpün orasının fosforu aşınmış olabilir (crt burn). Flyback'in ışığını biraz kısmayı deneyin.

Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Eylül 26, 2021, 13:42:23 ÖS »

yavuz hocam,

1.yakın zamanda kabin yeri degişmedi veya manyetize olacak bir etken olmadı
degauss özelligi nasıl yapılıuyor bilmiyorum monitörün kullanma kılavuzunda şöyle bir açıklama var ama anlamadım(HANTAREX MTC 9110)
(DEGAUSSING  100-:- 264 V a.c. automatic.To change to manually controlled degaussing, remove bridge P34 and insert a twin cable of the desiredlength into connector CD terminated in a push-button switch, enabling degaussing to be effectedat any time)

2.sürekli aynı ekranda açık kalmıyor tesadüfen fark ettim.5 10 dakika içinde o bölge kararıyor ancak oyuna girip çıkınca o leke ortadan kayboluyor

oyun oynarkan sabit bir görüntü olmadığından kararma olmuyor
Arcader Rapper
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Kasım 02, 2021, 15:28:15 ÖS »

baltop,lar ne marka?
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Kasım 02, 2021, 22:48:18 ÖS »

mıknatısla düzeltmeyi deneyebilirsin .(daha kötü halede getirebilirsin nihayetinde degasus çözer bu işi sanırım.)
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: