Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelAmiga İçin Görüntü Çıkışı Ne Kullanıyorsunuz
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga İçin Görüntü Çıkışı Ne Kullanıyorsunuz  (Okunma Sayısı 7596 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Haziran 30, 2021, 14:24:28 ÖS »

15khz destekli şöyle bir monitör var Viewsonic VX2476 SMHD full hd ips panel gerçi fiyatı 1300 1400 TL aralığında ama

Amigayı direkt çalıştıyorsa bence güzelmiş. hocam. Hani başka 1084 alayım desem bu fiyattan aşağı bulunmuyor zaten, ve yeni alacağım da tombala olacak. Teşekkürler paylaştığınız için.

Witchdoktor'un yorumuna istinaden sorayım kusuruma bakmazsanız, siz kullandınız mı acaba?

Benim merak ettiğim, çoğu oyun PAL/50Hz olduğu için güncel panellerin çoğunun bu tazeleme frekansını desteklememeleri nedeniyle hareketli oyunların arada frame sektirmeleri, akıcılığın bozulması. CRT'lerin çoğu 50Hz veya 100Hz desteklediği için sorun yok. G-sync/freesync monitörlerde tazeleme frekansı belirlenerek bu aşılabilir ama MAME gibi emülatörler bile hâlâ freesync/g-sync desteklemiyor.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Haziran 30, 2021, 14:56:31 ÖS »

@whichdoctor, bende de bir tane ViewSonic led panel var 21". HDMI girişine Vampire hdmi, VGA girişine Amiga RGB bağlı. RGB modunda ekranın her zaman widescreen olması haricinde,hareketli görüntülerde flicker, atlama, frame lerin sekmesi vb gibi sorunlar olmuyor. Düz bir A500 bağladım denemek için, onda da aynı. Stabil bir görüntüsü var kısaca.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Haziran 30, 2021, 18:52:04 ÖS »

https://www.trendyol.com/oyuncak-senligi/winnie-the-pooh-37-ekran-scart-girisli-televizyon-p-1793369

2 tane alın biri yedekte dursun.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Haziran 30, 2021, 19:07:31 ÖS »

Bunlarda arkadaki Scart RGB destekli mi?
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Temmuz 01, 2021, 10:54:31 ÖÖ »

Yerim el verdiği zamanlar C1084S kullanıyordum.  Bu aralar yerim makinayı kurmaya bile yetmediğinden HDMI çözüm biriktiriyorum.  Elimde 3 çözüm var:

HDMI-520
RGB2HDMI
Kaliteli SCART kablo + Scart to HDMI

Vakit ve yer bulduğumda bu üçünü de deneyip 1080p capture edeceğim ve burada paylaşacağım..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Temmuz 01, 2021, 13:17:42 ÖS »

15khz destekli şöyle bir monitör var Viewsonic VX2476 SMHD full hd ips panel gerçi fiyatı 1300 1400 TL aralığında ama

Amigayı direkt çalıştıyorsa bence güzelmiş. hocam. Hani başka 1084 alayım desem bu fiyattan aşağı bulunmuyor zaten, ve yeni alacağım da tombala olacak. Teşekkürler paylaştığınız için.

Witchdoktor'un yorumuna istinaden sorayım kusuruma bakmazsanız, siz kullandınız mı acaba?
Selamlar agathon ben kullanmadım bir kaç gün önce yabancı facebook gruplarından birinde gördüm modelin manual'ine baktım 15khz desteğini gördüm o yüzden paylaştım ama fb grubunda paylaşan kişiye sordum 50hz desteğini geri dönüş yaparsa verdiği cevabı paylaşırım.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Temmuz 01, 2021, 14:34:11 ÖS »

Piyasadaki en dandik ama 4:3 aspect ratio ile 15KHz RGB standart Amiga görüntüsünü verebilen monitör Casper M989A'dır. Piyasada 150-200TL civarına bulunuyor. Ben, cihaz testi için kullanıyorum. Ya video out'tan VGA'ya özel kablo yapacaksınız veya Amiga video portunu VGA'ya çeviren dönüştürücü takacaksınız.
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Temmuz 05, 2021, 10:41:08 ÖÖ »

@Agathon:
5 mesaj üst üste okuması çok yorucu olmuş dostum. Tek mesajda 5 ayrı mesajı alıntılayıp gönderebilirsin.
Haklısın hocam, artık bu şekilde yanıtlarım. 

Benim merak ettiğim, çoğu oyun PAL/50Hz olduğu için güncel panellerin çoğunun bu tazeleme frekansını desteklememeleri nedeniyle hareketli oyunların arada frame sektirmeleri, akıcılığın bozulması. CRT'lerin çoğu 50Hz veya 100Hz desteklediği için sorun yok. G-sync/freesync monitörlerde tazeleme frekansı belirlenerek bu aşılabilir ama MAME gibi emülatörler bile hâlâ freesync/g-sync desteklemiyor.

Emülatörlerin freesync/g-sync desteklememesi üzücüymüş.

Yerim el verdiği zamanlar C1084S kullanıyordum.  Bu aralar yerim makinayı kurmaya bile yetmediğinden HDMI çözüm biriktiriyorum.  Elimde 3 çözüm var:

HDMI-520
RGB2HDMI
Kaliteli SCART kablo + Scart to HDMI

Vakit ve yer bulduğumda bu üçünü de deneyip 1080p capture edeceğim ve burada paylaşacağım..

Dev hizmet olur hocam HDMI-520 hiç görmedim, kendi adıma özellikle onu merak ediyorum.

Selamlar agathon ben kullanmadım bir kaç gün önce yabancı facebook gruplarından birinde gördüm modelin manual'ine baktım 15khz desteğini gördüm o yüzden paylaştım ama fb grubunda paylaşan kişiye sordum 50hz desteğini geri dönüş yaparsa verdiği cevabı paylaşırım.

Çok teşekkürler.

Piyasadaki en dandik ama 4:3 aspect ratio ile 15KHz RGB standart Amiga görüntüsünü verebilen monitör Casper M989A'dır. Piyasada 150-200TL civarına bulunuyor. Ben, cihaz testi için kullanıyorum. Ya video out'tan VGA'ya özel kablo yapacaksınız veya Amiga video portunu VGA'ya çeviren dönüştürücü takacaksınız.

Casper M989A aklımda olsun. Teşekkürler.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: