Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları
Arcade Sistemler
(Moderatör:
yavuzg
)Sony tüplü tv scart yardım....
« önceki
sonraki »
Sayfa: [
1
]
2
Aşağı git
Gönderen
Konu: Sony tüplü tv scart yardım.... (Okunma Sayısı 1607 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Heroman
Deneyimli
Sony tüplü tv scart yardım....
«
:
Ekim 10, 2021, 10:16:20 ÖÖ »
arkadaşlar selam,bi arkadaşımda sony tv var tüplü bunu değerlendirmek istiyorum ama
sizlewrden bilgi almak istiyorum, tvyi pi2scart, raspi3b gibi pc gibi donanımlarla
kullanmak ıstiyorum,tvyi yakından gördüm gerçekten çok güzel bir ekranı var ama ben bunu
scartı olmadıgı ıçin kullanamamaktan korkuyorum tvde profosyönel girişler var hd yayın
verebiliyormuş yanılmıyorsam...Bu tvden rgb cıkış alabılırmıyım pi2scarttakı uca ayrı bir
aparatmı eklemem mi lazım yoksa tvnın ıcınde scartı kullanabilmem için işlemmı yapılması gerekıyor...
yardımlarınızı beklıyorum....yoksa şu bildğimiz aparat işimizi görürmü
Fatih Yıldırım
Deneyimli
Ynt: Sony tüplü tv scart yardım....
«
Yanıtla #1 :
Ekim 10, 2021, 16:09:10 ÖS »
Bunun BNC değil de RCA olanını yapabilirsen olur gibi duruyor. RGB ve SYNC çıkışları var. Biraz araştırdım ama bu şekilde kullanan da bulamadım. Emin değilim yani...
https://www.manualslib.com/manual/701168/Sony-Trinitron-Kv-Hs29m90.html?page=2#manual
Forumdaki İndirme Linkleri
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13992
keremimo
Üye
«
Yanıtla #2 :
Ekim 10, 2021, 16:23:25 ÖS »
Hocam ihtiyacınız olan donanım şudur:
https://stoneagegamer.com/retrotink-rgb2comp-convert-scart-rgb-to-component.html
Yukarıdaki paylaşılan diğer çeviriciler RGB'yi Component sinyaline dönüştürmez. Component için sync sinyali yeşil kablo üzerinden verilmelidir. RGB SCART için bu sinyal ayrı bir kablodur. Paylaştığım sinyal dönüştürücü işinizi görecektir.
Fatih Yıldırım
Deneyimli
«
Yanıtla #3 :
Ekim 10, 2021, 16:43:23 ÖS »
Alıntı sahibi: keremimo üzerinde Ekim 10, 2021, 16:23:25 ÖS
Hocam ihtiyacınız olan donanım şudur:
https://stoneagegamer.com/retrotink-rgb2comp-convert-scart-rgb-to-component.html
Yukarıdaki paylaşılan diğer çeviriciler RGB'yi Component sinyaline dönüştürmez. Component için sync sinyali yeşil kablo üzerinden verilmelidir. RGB SCART için bu sinyal ayrı bir kablodur. Paylaştığım sinyal dönüştürücü işinizi görecektir.
Scart RGB giriş istiyor. Component giriş native var zaten.
Edit: Pardon, biraz yanlış anladım. Ama yine de pasif bir dönüştürücü ile halledebilir bence. RGB giriş var ama RCA şeklinde.
«
Son Düzenleme: Ekim 10, 2021, 16:45:13 ÖS Gönderen: Fatih Yıldırım
»
Forumdaki İndirme Linkleri
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13992
Heroman
Deneyimli
«
Yanıtla #4 :
Ekim 10, 2021, 17:14:10 ÖS »
Fatih hocam teşekürler, bu arada bende aynısını bulmuştum o kablo yapılabilir ama pi2scart tan birde tv ye sesi aktaracağım sanki bi sony scartli bir tv alıp hiç uğraşmamak
Heroman
Deneyimli
«
Yanıtla #5 :
Ekim 10, 2021, 17:16:14 ÖS »
Keremimo teşekkürler sizede oda astarı yüzünden pahalı ama tv ye hayran kalmıştım sağlık olsun
yavuzg
Genel Yönetici
«
Yanıtla #6 :
Ekim 10, 2021, 20:04:47 ÖS »
Alıntı sahibi: Heroman üzerinde Ekim 10, 2021, 17:14:10 ÖS
Fatih hocam teşekürler, bu arada bende aynısını bulmuştum o kablo yapılabilir ama pi2scart tan birde tv ye sesi aktaracağım sanki bi sony scartli bir tv alıp hiç uğraşmamak
Aynen... Kablo/devre yapıp/yaptırıp harcayacağın zamana ve paraya zaten tüplü scart'lı başka bir TV alırsın gerekiyorsa. Bulunmaz hint kumaşı değil sonuçta...
SCARTCADE
NEO GEO
Elvira Pinball Restorasyon
witchdoktor
Uzman
«
Yanıtla #7 :
Ekim 10, 2021, 20:12:35 ÖS »
Eski sahipleri kompozit ile kullanmışlar galiba. Enteresan bir TV diyeceğim ama 110-240V imiş, avrupa için de değil de orijinal japonya pazarı için üretilen kaliteli bir TV. 2 komponent girişi var bu nedenle. Yeni sistemler değil ama, Xbox 360, PS2, Gamecube vb hepsinin komponent çıkış kabloları var. Arkadaşların dediği gibi diğer sistemler için RGB-komponent dönüştürücü gerekecek.
Bir de eşek ölüsü gibi ağırdır, iki kişi zor taşır. Bende 100Hz Skartlı euro versiyonu vardı, evden bedava verip çıkartana kadar göbeğimiz çatlamıştı.
«
Son Düzenleme: Ekim 10, 2021, 20:14:27 ÖS Gönderen: witchdoktor
»
Heroman
Deneyimli
«
Yanıtla #8 :
Ekim 10, 2021, 21:23:40 ÖS »
Alıntı sahibi: yavuzg üzerinde Ekim 10, 2021, 20:04:47 ÖS
Alıntı sahibi: Heroman üzerinde Ekim 10, 2021, 17:14:10 ÖS
Aynen... Kablo/devre yapıp/yaptırıp harcayacağın zamana ve paraya zaten tüplü scart'lı başka bir TV alırsın gerekiyorsa. Bulunmaz hint kumaşı değil sonuçta...
Aynen üstad...
Heroman
Deneyimli
«
Yanıtla #9 :
Ekim 10, 2021, 21:29:12 ÖS »
Alıntı sahibi: witchdoktor üzerinde Ekim 10, 2021, 20:12:35 ÖS
Eski sahipleri kompozit ile kullanmışlar galiba. Enteresan bir TV diyeceğim ama 110-240V imiş, avrupa için de değil de orijinal japonya pazarı için üretilen kaliteli bir TV. 2 komponent girişi var bu nedenle. Yeni sistemler değil ama, Xbox 360, PS2, Gamecube vb hepsinin komponent çıkış kabloları var. Arkadaşların dediği gibi diğer sistemler için RGB-komponent dönüştürücü gerekecek.
Bir de eşek ölüsü gibi ağırdır, iki kişi zor taşır. Bende 100Hz Skartlı euro versiyonu vardı, evden bedava verip çıkartana kadar göbeğimiz çatlamıştı.
Gercektende o kadar kaliteli bir tvki 20 yıldır tek bir arızası kumandası degismezmi tam japon işi adamlar yapmış, 110 voltta bile çalışıyor tam arcade kabinler için eskilere
Hayran kalmamak elde değil
i_r_on
Uzman
«
Yanıtla #10 :
Ekim 11, 2021, 01:44:51 ÖÖ »
TV üstünde Pi2Scart ile alabileceğin R/G/B Composite SYNC ve Sol sağ kanal ses girişlerinin hepsi var. Özellikle de R/G/B hatlarının her biri kendi ground'ları ile shielded bir şekilde gideceği için ground noise'un engellenmesi bakımından Scart'tan daha iyi sonuç alırsın... Component hatları ile ortak olan girişler muhtemelen tv üstünde Component/RGB seçimi ile multiplex edilmiş, source seçimi ile ikisi arasında geçiş yapıyorsundur.
Pi2Scart sesi zaten raspberry pi üstünden 3.5mm TRS jack ile alıyor, o jack'tan stereo CVBS konnektöre adaptör ile bağlantı yapabilirsin... Ya da composite için kullanılan kablonun sadece ses kısmını kullanabilirsin
https://www.raspberrypi-spy.co.uk/2014/07/raspberry-pi-model-b-3-5mm-audiovideo-jack/
Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>
twitter
|
blog
Heroman
Deneyimli
«
Yanıtla #11 :
Ekim 11, 2021, 11:22:33 ÖÖ »
Alıntı sahibi: i_r_on üzerinde Ekim 11, 2021, 01:44:51 ÖÖ
TV üstünde Pi2Scart ile alabileceğin R/G/B Composite SYNC ve Sol sağ kanal ses girişlerinin hepsi var. Özellikle de R/G/B hatlarının her biri kendi ground'ları ile shielded bir şekilde gideceği için ground noise'un engellenmesi bakımından Scart'tan daha iyi sonuç alırsın... Component hatları ile ortak olan girişler muhtemelen tv üstünde Component/RGB seçimi ile multiplex edilmiş, source seçimi ile ikisi arasında geçiş yapıyorsundur.
Pi2Scart sesi zaten raspberry pi üstünden 3.5mm TRS jack ile alıyor, o jack'tan stereo CVBS konnektöre adaptör ile bağlantı yapabilirsin... Ya da composite için kullanılan kablonun sadece ses kısmını kullanabilirsin
https://www.raspberrypi-spy.co.uk/2014/07/raspberry-pi-model-b-3-5mm-audiovideo-jack/
Iron selâm Scarttan daha sağlıklı bir görüntü ve ses alırsın demişsin,fatih arkadaşımızın attığı resimdeki aparatla halledilir mi o zaman.Scarttaki R G B ve sync sinyallerinden tv ye bu şekilde aktarırsak senin dediğin gibimi olcak yoksa bir pinout şeması varmı kabloyu yapmak için..Teşekkürler Üstad
witchdoktor
Uzman
«
Yanıtla #12 :
Ekim 11, 2021, 11:28:59 ÖÖ »
@Heroman
Iron'un dediği YPbPr hatlarının TV'den yapılacak bir ayar ile RGB olarak yorumlanma ihtimali, o zaman dönüştürücü ihtiyacı olmaz. Misal, PS2 komponent çıkışı RGB ve YPbPr olarak seçilebiliyor, bunun tam tersi TV için geçerli olabilir. Standart veya servis menülerine bakmak lazım.
Heroman
Deneyimli
«
Yanıtla #13 :
Ekim 11, 2021, 11:32:14 ÖÖ »
Tamam anladım dostum source ile değiştirebilicek tvden
Heroman
Deneyimli
«
Yanıtla #14 :
Ekim 11, 2021, 13:55:08 ÖS »
Iron şimdi elemanla konuştum Kumandadan tv giriş kaynakları seçilir(scart,hdmi,RGB)gibi tv ye hangi kaynak ile bağlantı yaptıysanız onu seçiyormuş tahmin süper
Sayfa: [
1
]
2
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Genel Kategori
-----------------------------