Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Web Sitesi Açtım  (Okunma Sayısı 2432 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
programci42
Üye
***
Mesaj Sayısı: 196


Üyelik Bilgileri
« : Nisan 25, 2022, 01:06:24 ÖÖ »

 Arkadaşlar hepinize selam bu sefer farklı bir projeyle karşınızdayım  Kahkaha.
Hep oyun yaptım bu seferde iş hayatına yönelik bir proje yaptım.
Projem şu barkodlu satış sistemi, bakkallarda marketlerde gördüğünüz programlar varya dayı dıt barkodu okutur satışı yapar hah o işte ama bu onun online versiyonu  .
Sizce tutar mı bu iş deyin hele bi merak ettim videosunu da çektim elimden geldince.
Site ücretsiz beleş kullanın dedim sonrasında onlardan bağış yapmalarını isteyebilirim  şimdilik insanlar bilmiyor böyle bir sitenin var oldunu bi ben, bi arkadaşım, bi de ailem 


http://www.benimarketim.com/

https://www.youtube.com/watch?v=1p9HRyyiJmQ
Logged
Aykiri1
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.127



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2022, 01:22:08 ÖÖ »

güzel bir çalışma olmuş başarılarınızın devamını dilerim
Logged
programci42
Üye
***
Mesaj Sayısı: 196


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2022, 12:31:19 ÖS »

Teşekkür ederim kardeşim, peki arkadaşlar mahallenizdeki bakkallara marketlere bu siteyi tavsiye edebilir misiniz 😃
Logged
Humphrey
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 923


The right man in the wrong place


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2022, 14:35:35 ÖS »

Arkadaşlar hepinize selam bu sefer farklı bir projeyle karşınızdayım  Kahkaha.
Hep oyun yaptım bu seferde iş hayatına yönelik bir proje yaptım.
Projem şu barkodlu satış sistemi, bakkallarda marketlerde gördüğünüz programlar varya dayı dıt barkodu okutur satışı yapar hah o işte ama bu onun online versiyonu).
Sizce tutar mı bu iş deyin hele bi merak ettim videosunu da çektim elimden geldince.
Site ücretsiz beleş kullanın dedim sonrasında onlardan bağış yapmalarını isteyebilirim  şimdilik insanlar bilmiyor böyle bir sitenin var oldunu bi ben, bi arkadaşım, bi de ailem 


http://www.benimarketim.com/

https://www.youtube.com/watch?v=1p9HRyyiJmQ


Gayet güzel bir düşünce, ve uygulama gibi görünüyor.
ilk olarak (eğerki bu ürünü ileri seviyeye taşımak istiyor iseniz.) şunu tavsiye edeyim. bir kullanım manueliniz olmalı.kullananlara yardımcı olacak, ve bir kurallar listesi. (belki üstünde çalışıyorsunuzdur)
ikinci olarak , ilk ekran açıldığında akan ekran tavsiye ederim, ürünler siteye giriş sırasına göre sıralanabilir. (eğer alıcıları yakalamak istiyor iseniz) Şu an görünen satıcılara yönelik. ama alıcılara kanalize olmalısınız.yoksa stok programından öteye geçemez.
üçüncü olarak , ki retrocuların en sevdiği işlem , kargo ücreti, eğer kargo firmaları ile anlaşır ve hesaplı kargo takip sistemi (yoksa) eklerseniz. damardan girmiş olursunuz.
dördüncü olarakta , eğer retroculara yönelikseniz, takas yapma fırsatıda eklemelisiniz. Takasçılar takas edecekleri ürünleri anlaştıkları tanımlı fiyat üstünden takas edebilirler. az olan da fazla olana öder gibi. 
gelir olarakta her yapılan işlemden 1 lira alabilirsiniz. başlarda bir şey tutmaz ama kullanıcınız artarsa günde bayağı işlem tutar. tabi bunu uygulamanız içinde sitenize iyzico kredi kartı sistemini gömebilirsiniz. iyzico, hem alıcıdan parayı alır, hem satıcıya parayı öder, sizin hesabınızada, 1 tl atar, (iyzico komisyonu alıcıdan veya satıcıdan tahsil edecek)

tabi dahası var ama , temel olarak bence bunlar düşünülebilir.
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2022, 14:41:14 ÖS Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
Theoden (CYON4D)
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 1.761



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2022, 17:17:21 ÖS »

Elinize sağlık, başarılar dilerim.
Logged

wizofwor
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 4.733


Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2022, 18:48:59 ÖS »

Güzel bir proje. Başarılar.

Hedef müşteri olarak bakkallar ve ufak marketler düşünülmüş galiba. Merak ettiğim bu sistem fiş kesebiliyor mu ve POS cihazları ile entegrasyonu var mı? Yoksa satıcı toplam tutarı ekrandan okuyup elle mi girecek? Stok takibi ve gelir gider hesabı gibi özellikler yazılımın ücretsiz olduğu düşünüldüğünde olmasa da olur ama fiş kesebilmesi müşteriyi bağlamak açısından faydalı olur.

İkinci bir tavsiye hazır tüm ürünler ortak bir havuzda tutuluyorken, bu yazılımı bakkaldan alış veriş yapanlara da açmayı düşünmelisiniz bence. Biraz açmam gerekirse çevremdeki bakkalların hepsinde halihazırda stok takibi vs. ile tamamen entegre çalışan barkod sistemleri zaten var. Bunlar da zaten barkodlu satış sistemi olarak paket olarak satılıyor.  Tıkır tıkır işleyen bu sistemi sizinki ile niye değiştirsin? Ancak telefonla sipariş gelince işler karışıyor. Bazen yoğunluktan telefona cevap veremiyorlar, not alıp unutuyorlar vs. vs. online olarak sipariş yazdırılabilse pazara girebilmek için güzel bir argüman olurdu.
Logged

programci42
Üye
***
Mesaj Sayısı: 196


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2022, 21:22:35 ÖS »

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için evet arkadaşım hedefim küçük marketler ve bakkallar ve evet sistem fiş kesebiliyor bu özelliği de bu gün ekledim 😁 aslında bu sistemi alıcılara açmayı da düşündüm ama orda tikandim kimden alacak kim satacak henüz satıcısı yok alıcının sipariş vereceği bi mağaza olması lazım ve henüz bu yok. Ve tabi zaten hali hazırda programı olanlar hedefim değil hedefim ilk kez bi program alacak olan kişiler onları bu dertten kurtarmak onlara bu Kahraman gibi görünmek istiyorum 😃 sloganım şu bilgisayarariniza program kurmaya gerek yok, teker teker ürün kaydetmenize gerek yok, ikide bir hata veren çöken bir program değil yedek almak zorunda değilsiniz online olduğu için bilgisayarınız bozulsa da yansa da çalınsa da sizin kayıtlarınıza bu zarar gelmez çünkü bu online bi sistem kayıtlarınız bulutta güvenli bir şekilde duruyor. Nasıl amma 😉 ☺️
Logged
Cengiz Demir
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 3.699



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2022, 22:33:03 ÖS »

İnşallah sistemi oturtabilirsiniz. Başarılar dilerim
Logged

programci42
Üye
***
Mesaj Sayısı: 196


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2022, 10:14:27 ÖÖ »

Arkadaşlar çok kötü bişi oldu yaa 
Benim düşündüm sistemi daha önce başka biri çoktan yapmış hem de benimkinden çok daha iyi arayüzü de güzel süslü müslü böyle tüh yaa o kadar da uğraştım bunun için, ya o adamın yaptından çok daha iyisini yapmam lazım ki yapabileceğimi düşünüyorum ama bu baya bi zamanımı alıcak ya da farklı bir proje denemem lazım ne yapim?

Ya ne yapmak istesem benden önce çoktan birileri yapmış oluyor tabi her şeyin bi alternatifi olmalı da o alternatif te en az öteki kadar gelişmiş olmalı 

Sizce ne yapim?
Logged
ercanersoy
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 972


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 06, 2022, 23:50:41 ÖS »

* Satılan ürünlerin istatistiklerini tutulabilir ve üyelere sunulabilir.
* Masaüstü ve mobil sürümleri de olmalıdır.
* Sitede yazım hatası olmamalıdır.
* Sitenin düzeni daha iyi olarak düzenlenebilir.

Önemli Not: Veriler KVKK'ya uygun şekilde toplanmalı, saklanmalı ve işlenmelidir.

Önemli Not: Ücretsiz ve ücretli üyelik seçeekleri olabilir. Reklam gelirleriyle para kazanılabilir. Önce ücretsiz olup sonra ücretli olmasını doğru bulmuyorum.
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2022, 23:54:10 ÖS Gönderen: ercanersoy » Logged
programci42
Üye
***
Mesaj Sayısı: 196


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 07, 2022, 00:37:49 ÖÖ »

Evet tabi şu an zaten satılan ürünlerin istatistik bilgileri tutululduğu gibi detaylı rapor da verebiliyor örneğin bi üründen hangi tarihte ne kadar satıldı kaç adet satıldı gibi günlük aylık yıllık satış raporları var. Şu an için bu yok ama ileriye dönük düşünüyorum örneğin en çok satılan ürünleri hesap edip bi sonraki ay hangi ürünleri ne kadar sipariş etmesi gerektiğini tahmin edebilir gibi gibi.

Ayrıca stok takip sistemi de ekledim ürünler satıldıkça stok adedi azalıyor işte ekleme yaptığı zaman artıyor falan falan...

Daha başka özellikler de ekleyebilirim de şu an için siteye gelen giden yok hiç kimse bilmiyor sanki boşuna çalışıyormuşum gibi geliyor bana insanlar önce biraz kullansın şu da lazım abi bu da lazım abi şu olsa iyi olur bu olsa iyi olur dedikçe yeni yeni moduller ekliyim diyorum.

Ve aslında en önemlisi sitede seo namına hiç bişi yok google aramalarda çıkmıyor sanırım  bunu uzman bi arkadaşa site arayüz tasarımıyla birlikte ücretli yaptırıcam da ama yine de barkodlu satış sonra ne bilim satış programı gibi ya da market programı veya barkod programı da olabilir aratıldığında sitenin çıkması lazım benimarketim.com yazınca çıkıyor ama işte bu anahtar kelimeler de önemli.

Ücret konusuna gelirsek 2 farklı seçenek sunulabilir dediğiniz gibi standart paket ücretsiz olur premium paket ücretli olur premium kısmında her türlü module erişim olurken standart pakette sadece satış ve satış raporları kısmı olabilir.

Ama ben aslında insanların bu sistemi kullanıp hay Allah razı olsun tüm ihtiyacım çözüldü bence desteği hak ediyor diyip gönül rızasıyla bağış yapmasını istiyorum.
Logged
fort_apocalypse
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 3.661



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 07, 2022, 01:00:37 ÖÖ »

Projenizi beğenerek takip ediyorum. Başarılar diliyorum.

Empati yapın, kendinizi mahalledeki bakkal/market yerine koyun.
Böyle bir sisteme üye olmanızı engelleyen nedenleri düşünün ve listeleyin.
Mesela, benim aklıma ilk gelen konu, güvenlik; marketimdeki ticaretimin internette kaydolunması ve başkası tarafından izlenebilme ihtimali.
İkincisi; sistemin sürekliliğinin garantisi... "Bu sisteme üye olup bir süre kullandıktan sonra sistem kapanırsa işimde aksama olur mu?" kaygısı.
...
Bu gibi soruların tatmin edici cevapları olmalı.

Sizin yerinizde olsam, bu projeye prestijli kurumsal bir sponsor veya devlet desteği arardım. (Para için değil, sistemin imajı açısından.)
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2022, 02:47:31 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

programci42
Üye
***
Mesaj Sayısı: 196


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 07, 2022, 01:23:35 ÖÖ »

Aslına bakarsanız bu benim ilk projem değil daha çok proje denedim belki 100 ü geçmiştir. Hatta bu sistemin masa üstü uygulama olanı da var zaten o hiç satılmadığı için online olsun ücretsiz olsun belki şansım olur diye düşündüm çünkü masa üstü uygulama olarak lisans anahtarlı satılan bir çok program var bir çok yazılım firmasının da benzer projesi var zaten bu şekilde onlardan ayrılmak ve bi fark oluşturmak istedim ama daha önce de dediğim gibi benden önce başka biri daha online sistem yapmış ama o üyeliği ücretli veriyor ve yıllık ödeme istiyor sanırım benim sistemim onunkine de benzer ama farklı tabi.

Ve tabi sistemin devamlılığı kapanmaması çok çok önemli bir konu şu an satın aldığım domain hosting vs zaten 1 yıllık aldım 1 yıl boyunca hiç kimse kullanmazsa zaten ben kendim iptal ederim ama eğer kullanan olursa tabi ki bu arkadaşların sistemi kullanmaya devam etmesi gerekiyor böyle bir durumda sistem sürekli aktif olacaktır.
Logged
Solomon
Üye
****
Mesaj Sayısı: 415



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 07, 2022, 23:47:04 ÖS »

Yıllar önce ortada rakip yokken, hele hele internet yokken tek kişi tarfından yapılan basit projeler bile çok tutulabiliyordu. Maalesef şu anda iyi bir ekip çalışması yapmadan çok tutulan yazılım ürünü çıkartmak gittikçe zorlaştı. Flappy Bird gibi basit mobil oyunlar veya niş alanlara hitap eden küçük yazılımlar dışında tabii.  Önceden UI/UX çok düşünülmezdi. Bir kişi ön yüzü ve arkada çalışan yazılımı rahatlıkla yapardı. Şimdi Front End , Back End, UI/UX vb binlerce uzmanlık alanı doğdu. Ürünün tanıtımı, web sitesi içeriği, SEO çalışmalarını da düşünürsek bir tek kişinin altından kalkması çok zor artık. Yakında programcılık ta çok önemli bir meslek olmayacak kanaatimce. İhtiyaçların tespiti, süreç analizi ve yazılım kurgu uzmanlığı her geçen gün daha çok önemli oluyor. Asıl hedef gerçek bir dünya problemini en iyi kullanıcı arayüzü ile çözmek sonuçta. Kod yazmak dijital hamallık haline gelmeye başladı. (Yanlış anlaşılmasın, yıllarca büyük zevkle kod yazmış biri olarak söylüyorum bunu)

Nacizane önderim kod yazmaya başlamadan önce hangi alanlarda ihtiyaç olduğunu iyi tespit etmeniz. Ön çalışma, araştırma ve kurgu kısmına gereken zamanı ayırmanız. Daha da önemlisi sadece Türkiye pazarı için değil, dünya çapında satılacak bir ürüne odaklanmanız. Maalesef Türk kullanıcılara dijital bir ürünü anlatmak ve kabul ettirmek gerçekten çok zor. Bilinen uluslararası firmalara büyük paralar verince işlerinin çözüleceğini zannediyorlar, sonuç çoğunlukla hüsran ile sonuçlanıyor. Yurt dışındaki müşteriler ise işlerinin çözülmesine bakıyor. İhtiyacı ve doğru çözümü bulduktan sonra kod yazma becerinizin yanına küçük te olsa bir ekip çalışması ekleyebilirseniz çok daha başarılı olabilirsiniz.
Logged

C64 Breadbin | C64C | C64G | SX64 | VIC 20 | Plus4 | C128 | C128D | 1541 I-II
A500 | A500+ | A600 +Gotek | A1200 | A2000 | A4000 | CD32 | CDTV | A590
1084S-MPS1230-MPS801-MPS1200-Vic 1520
Atari 2600,800XL,65XE,1040ST |Sinclair ZX Spectrum | Amstrad CPC464,6128 | Oric 1 | Oric Atmos | MSX vb.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: