Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Genel Sohbet
EYT
« önceki
sonraki »
Sayfa: [
1
]
2
3
...
16
Aşağı git
Gönderen
Konu: EYT (Okunma Sayısı 45741 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman
80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.
EYT
«
:
Kasım 26, 2022, 20:52:25 ÖS »
Siyasete girmeden konusabilirsek
Kimlere vuruyor bakalım
Ben kapsama giriyorum ama yaş sınırı koymazlarsa
Lütfen siyasete girip konunun kitlenmesine neden olmayalım
Retro ile bağlantısı : artık şu oyunları rahat rahat emekliliğimizde oynayalım bari
«
Son Düzenleme: Aralık 07, 2022, 09:46:32 ÖÖ Gönderen: onursapci
»
C64 ve A500 gerisi teferruat
kirkoryan
Ziyaretçi
Ynt: Eyt
«
Yanıtla #1 :
Kasım 26, 2022, 21:32:55 ÖS »
.
«
Son Düzenleme: Aralık 31, 2022, 09:56:16 ÖÖ Gönderen: Özgür Dereli
»
Cengiz Demir
Uzman
«
Yanıtla #2 :
Kasım 26, 2022, 21:34:11 ÖS »
Benim yaşa göre de ocakta zaten 1.5 sene kalmış oluyor.
Yani: Evet ihtiyarım.
Son açıklamalara göre yaş sınırı vb. olmayacak.
Eyt kapsamındakilerin tümü eski kanuna göre emekli olabiliecek.
Yani Eyt kapsamında olup.
Ocak 2023 itibariyle atıyorum yaşa göre 12 senesi olan.
Ama sene ve prim gününe göre 5 senesi kalmış olan birisi, 5 sene sonra emekli olabilecek.
Tazminatlarda da zorunlu taksit söz konusu değil. Eskiden olduğu gibi işveren işçi anlaşırsa taksit yapılabilecek.
Bizimle dolaylı da olsa ilgili olan bir konu da;
Emekli olup da çalışan birisi için işverenin ödediği prim 5 puan artıyormuş. Bunu da iptal edeceklermiş.
Emekli olan kişiyi işten çıkartmasın çalıştırsın diye.
«
Son Düzenleme: Kasım 26, 2022, 21:36:06 ÖS Gönderen: Cengiz Demir
»
onursapci
Uzman
«
Yanıtla #3 :
Kasım 26, 2022, 21:53:38 ÖS »
Ben de kapsamındayim derken de 3-5 ay sigortalılık surem var tabi 25 senenin dolmasına
Evet yaş koyarlarsa yine yaşa takılmış oluruz saçma olur
Screenshot_2022-11-26-22-51-49-668-edit_com.whatsapp.jpg
(354.55 KB, 1080x1302 - Görüntüleme: 184 kez.)
«
Son Düzenleme: Kasım 26, 2022, 21:56:50 ÖS Gönderen: onursapci
»
ibo1973
Uzman
«
Yanıtla #4 :
Kasım 26, 2022, 22:03:02 ÖS »
10600 küsür gün prim ödemem var eyt olmasa idi sanırım 2 defa emekli olurdum eyt den en büyük kazığı yiyenler gurundayım sanırım bir aksaklık olmaz ise emekli olucam sanırım bu arada bağkur emeklisi olucam eğer olursa
fort_apocalypse
Uzman
«
Yanıtla #5 :
Kasım 26, 2022, 22:06:25 ÖS »
Ben de emeklilikte yaşa takılanlardanım, eğer eski kanun uygulanacaksa 2023 te resmen emekli olabileceğim.
Beni asıl rahatsız eden konu, bir ülkedeki herkesin hayali nasıl oluyor da emeklilik oluyor. Nasıl oluyor da insanlar çalışıp üretmektense emekli olup az bir emekli maaşıyla yaşamayı tercih ediyor. Sanki herkes yaptığı işten nefret ediyor. Bu çok acı verici bir durum.
Oysa dünyanın bazı ülkelerinde insanlar üretmek için, gelecek nesiller için daha güzel bir ülke yaratmak için, içinde yaşadığı sosyal topluma hizmet etmenin mutluluğu için çalışıyorlar, para için veya emeklilik için değil.
Bence birşeyler hatalı, biryerlerde bir yanlışlık var. İnsanlar kendilerini, sahip olduklarıyla değil de yaptığı işler ile değerli hissetmeli.
Teknik soruları özel mesajla değil forum aracılığıyla sorunuz, herkes faydalanabilsin.
...
Cengiz Demir
Uzman
«
Yanıtla #6 :
Kasım 26, 2022, 22:46:01 ÖS »
Üstad.
Ben emekli olsamda çalışmayı düşünüyorum.
Ha işyerim emekli olanlar gidecek derse, hiç olmayacağım.
Ama maalesef işimi çok sevdiğim için, ve saydığın diğer nedenler için değil; ekomonik şartlar nedeniyle böyle yapacağım.
Alıntı sahibi: fort_apocalypse üzerinde Kasım 26, 2022, 22:06:25 ÖS
Ben de emeklilikte yaşa takılanlardanım, eğer eski kanun uygulanacaksa 2023 te resmen emekli olabileceğim.
Beni asıl rahatsız eden konu, bir ülkedeki herkesin hayali nasıl oluyor da emeklilik oluyor. Nasıl oluyor da insanlar çalışıp üretmektense emekli olup az bir emekli maaşıyla yaşamayı tercih ediyor. Sanki herkes yaptığı işten nefret ediyor. Bu çok acı verici bir durum.
Oysa dünyanın bazı ülkelerinde insanlar üretmek için, gelecek nesiller için daha güzel bir ülke yaratmak için, içinde yaşadığı sosyal topluma hizmet etmenin mutluluğu için çalışıyorlar, para için veya emeklilik için değil.
Bence birşeyler hatalı, biryerlerde bir yanlışlık var. İnsanlar kendilerini, sahip olduklarıyla değil de yaptığı işler ile değerli hissetmeli.
onursapci
Uzman
«
Yanıtla #7 :
Kasım 26, 2022, 22:51:43 ÖS »
Ben de çalışmaya devam edeceğim . Buradaki olay kazanılmış hak bence. Yani kimi der ki 43 yaşında emekli mi olunur belki haklıdır kendince ama kimi de 57 de erken diyebilir ya da emeklilik saçma birşey diyen de çıkabilir. Kime neye göre yi engellemek için kanun üzerinde belirtilmiş durum dikkate alinmali bence.
İlk ciktiginda Mandıra filozofu filmini izleyip komiklikten başka bir şey ifade etmediğini dusunenler ,pandemiden sonra acaba
dogrusu bu mu demeye başladılar diye gözlemliyorum
yani belki de insan hep çalışmaya gelmedi dünyaya !
Yani insan hep çalışmali çalışmalı çalışmalı birileri de hep yemeli yemeli yemeli mi düzene uyup orası da normal geliyor değil bana
O yüzden çalışmak isteyen yine çalışır muhakkak ama hak varsa maddi hak da alınmalı
«
Son Düzenleme: Kasım 26, 2022, 23:07:39 ÖS Gönderen: onursapci
»
Solomon
Üye
«
Yanıtla #8 :
Kasım 26, 2022, 22:59:40 ÖS »
Normalde yaş ve çalışma sürem çoktan doldu, ama çeşitli nedenlerden dolayı sistemde eksik görünüyor. EYT işi çözülse bile beni ekstra uğraştıracaklar.
Siyasete girmeden aklıma takılan konuları dile getireyim:
- EYT yasası çıktıktan sonra devletin ve şirketlerin sırtına büyük bir yük binecek. Bunun altından kalkmanın en kolay yolu enflasyonu patlatmak olacaktır. Ki ülke olarak bu konuda zorluk çekeceğimizi zannetmiyorum. Nacizane önerim hak kazandığınız anda bir gün bile beklemeden tazminatınızı alıp döviz, altın, araba ya da SX64 vb birşeylere hemen yatırmak veya önemli ihtiyaçlarınızı hemen karşılamak. (Yatırım tavsiyesi değildir!!! Ama ben olsam paramın değerini korumak için öyle yapardım)
- Muhtemelen EYT ile asgari ücret konusunu birlikte götüreceklerdir. Özel sektörde çalışanların zam ve tazminat konularını emeklilik ile birlikte doğru değerlendirmeleri gerekecek. Normalde emekliye ayrılanları tekrar çalıştırmamak konusunda prensipleri olan firmalar EYT'den dolayı emekliye ayrılacaklar için istisna yapacaktır diye düşünüyorum. Aksi takdirde aynı anda fazla kişi emekliye ayrıldığı takdirde işleyişleri bozulacaktır. Emekliye ayrılırsam tekrar işime geri dönemem diye düşünmek bu dönemde yersiz olabilir. Bir de emekliliğinizi ileri tarihlere ertelediğinizde o dönem alacağınız tazminatın reel değeri bugünkünün çok altında kalacaktır. İş değiştirmek isteyenler için de iyi bir fırsat çünkü gitmek istediğiniz yerde de emekliye ayrılanlardan kalan boşlukların doldurulması gerekecek.
- Uzun yıllar önce emekliliği hakedip yaşa takılanlar geçen sürede alamadıkları emekli maaşlarının tahsili için SGK veya Çalışma Bakanlığı'na dava açabilir diye düşünüyorum. Bugün aklımıza gelmeyen bir çok ilgili konuda davalar göreceğiz.
- Maalesef günümüze kadar bir çok hükümet süper emeklilik, erken emeklilik vb isimlerle popülist kararlar aldı ve sistemi tıkanma noktasına getirdi. Nüfus artışının azalması ile birlikte sürecin sonunda sosyal güvenlik altyapımızın çökme riski de var. Çocuklarımızın emekli olabilme veya geçinecek kadar emekli maaşı alma ihtimalleri bize göre çok daha az olacaktır. İmkanlar dahilinde bugünden tedbiriniz alın derim.
- fort_apocalypse'ye katılıyorum. Maalesef bizde emekli olmak demek hayattan elini ayağını çekmek demek. Hepimizin çevresinde emekli olduktan kısa süre sonra ölen birden fazla tanıdığı vardır. Ülke olarak hafızamızı kaybetmeyi çok seviyoruz. Aynı bilgiyi kazanmak için tekrar tekrar zaman ve kaynak harcıyoruz. Bir çok batı ülkesinde emekliler yarı zamanlı danışmanlık işleri yapar. Hem aktif yaşamlarına devam ederler hem de birikimleri genç kuşağa aktarılır. Emekliye ayrılanların bilgi birikiminin bir şekilde genç kuşağa aktarılmasını sağlayacak bir sisteme ihtiyacımız var. Ama bunları düşünecek ve hayata geçirecek nitelikte kadrolarımız yok.
C64 Breadbin | C64C | C64G | SX64 | VIC 20 | Plus4 | C128 | C128D | 1541 I-II
A500 | A500+ | A600 +Gotek | A1200 | A2000 | A4000 | CD32 | CDTV | A590
1084S-MPS1230-MPS801-MPS1200-Vic 1520
Atari 2600,800XL,65XE,1040ST |Sinclair ZX Spectrum | Amstrad CPC464,6128 | Oric 1 | Oric Atmos | MSX vb.
onursapci
Uzman
«
Yanıtla #9 :
Kasım 26, 2022, 23:01:32 ÖS »
SX64 vb birşeylere hemen yatırmak 😆 en mantıkli yatirim
«
Son Düzenleme: Kasım 26, 2022, 23:04:20 ÖS Gönderen: onursapci
»
fort_apocalypse
Uzman
«
Yanıtla #10 :
Kasım 26, 2022, 23:15:30 ÖS »
@Cengiz Demir, @onursapci
Aslında tam da demek istediğim bu; bütün hayat para ve maddiyat üzerine kurulmuş durumda. Bu durum tatminsizliği ve mutsuzluğu getiriyor. Para için köleliğe razı olma durumu.
İnsan dışındaki diğer canlıların paradan haberi yok, para olmadan varlıklarını sürdürebliyorlar. Ama insan kağıtların üzerine resimler basıp gerçek dışı bir değer yaratıyor, adına para diyor, ve herşeyi o değerle ölçüp biçiyor. (Kripto paralar da aynı şekilde)
Mutluluk ve haz nihai hedef olarak belletilmiş ve parayla birşeyler satın alıp mutlu olunacağına inandırılmışız. Bu gerçekten böyle mi? İnsanın gerçek hedefi mutluluk ve haz mu olmalı? Eğer öyleyse para bu hedefi gerçekten karşılayabiliyor mu? Yoksa tüm bunlar bizim tabiattan koptuktan sonra inandırıldığımız yalanlar mı?
Teknik soruları özel mesajla değil forum aracılığıyla sorunuz, herkes faydalanabilsin.
...
onursapci
Uzman
«
Yanıtla #11 :
Kasım 26, 2022, 23:17:12 ÖS »
Tabii tabii abi aynı şeyden bahsediyoruz zaten
Birileri yazıyor biz oynuyoruz
Foxbat
Üye
«
Yanıtla #12 :
Kasım 26, 2022, 23:19:54 ÖS »
Sanırım ben eyt'yi "UFAK" bir fark ile kaçıranlardanım
HkRecai
Uzman
«
Yanıtla #13 :
Kasım 27, 2022, 00:53:59 ÖÖ »
Sigorta başlangıç 1994, 7500 Gün prim, beklemedeyim bende.
AmigAmigA
Uzman
«
Yanıtla #14 :
Kasım 27, 2022, 06:56:20 ÖÖ »
Bende yaşım 50 olmasına rağmen 2000 aralıkta başladığımda vurmuyor,eyt'yi 1 günle kaçıranların halini düşünemiyorum.
Sayfa: [
1
]
2
3
...
16
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer: