Öncelikle bu walkman quartz hız kontrollü olduğundan motor hız ayarı yapmamıza gerek yok. Ama okuduğum kadarıyla bazen bunu yapmak gereği olabiliyormuş. Bu cihazda ben dinlediğim kasetlerde herhangi bir hız sorunu algılamadım ama yine de işi sağlam yapayım diye walkman'in motor hızını ölçüyorum. Bunun için ihtiyacımız olan şey hızına güvendiğiniz bir deck sisteminde kaydedilmiş 3000 Hz lik (3 kilohertz) bir ses kaydı.

Buna kalibrasyon kasedi deniyor. orijinal, yani gerçekten test/sertifikalandırma için yapılmış olanları oldukça pahalı (walkman den daha pahalı

) Ben bunu yine fixyouraudio.com'dan aldım. O da quartz hız kontrollü bir Sony teyp deck'de doldurmuş bunu...
Bu kasedi walkman'e koyup bir cep telefonu uygulaması ile hızına baktığımızda tam olarak 3000 hz ölçüyorum. Yani motor hızı spesifikasyona uygun

Ayrıca DD serisinin en önemli özelliği olan düşük Wow & flutter değerini tekrardan yakalayabildik mi onu da test ediyorum. Aslında W&F ölçen harici cihazlar mevcut ama bunu PC de çalışan bedava bir program ile de ölçmek mümkün.
Bunun için ihtiyacınız olan WFGUI isimli program ve bir ara kablo. Bu kablonun bir ucu stereo 3.5mm jak (walkman tarafına girecek) diğer ucu da stereo kabloları birleştirdiğiniz mono 3.5 mm jak (PC'nin line-in veya mic girişine takılacak kısım).

Walkman'e kasedi koyup PLAY'e basıyorsunuz ve WFGUI programını çalıştırıyorsunuz. Burada 3000 Hz seçin ve W&F RMS değerine bakın.

Bu değerler değişiyor tabi ama oynama aralığı DD serisinin resmi spesifikasyonu ile uyumlu

Walkman beklendiği performansta çalışıyor...