Herkese merhabalar,
Pistorm32 Lite hakkında edindiğim tecrübeler ve hızlı kurulumuna yönelik ön bilgilerin yer aldığı bu konu başlığını sizlerle paylaşmak istedim

Sizde benim gibi bu konulara çok hakim değilseniz, bu kartı alacağım ama ne işe yarar nasıl kullanırım, kurulum süreci nedir gibi kafanızda soru işaretleri var ise. Bu başlığın yararlı olacağını umuyorum.

KISACA PiSTORM32 LITE HAKKINDA--------------------------------------------------------------
Pistorm32Lite Amiga 1200 Trapdoor soketine takılan pi3 ve pi4 destekli bir Megaturbokarttır

(Turbokart hafif kalır.) Trapdoor'dan takılıp kullanıldığı için Amiga'nızın klavye, ses, floopy, paralel port, video, rgb port vb. gibi bütün özelliklerini kullanabileceğiniz bir imkan sunar. Aynı turbokart gibi.
İnternete girmek için pi üzerindeki ethernet portunu kullanabilir. HDMI portu ile amiganızı lcd ekrana bağlayabilirsiniz.
Bu arada 2 ekran kullanmanız gerekiyor. Birincisi Turbokart üzerindeki Pi3 veya 4'un hdmi görüntü çıkışı, 2. si Amiganınızn arkasındaki RGB Video portu. İki monitör kullanmanız gerekli.
Eğer ekran çıkışını sadece Amiganıza bağlarsanız yani RGB VIDEO OUT'a bağlarsanız ekranınızda simsiyah bir görüntü ile karşılaşırsınız ve öylede kalır. Asıl ekran pinin hdmi portuna geliyor çünkü. Orada bir işletim sistemi kuruyorsunuz ve amiganız oradan açılıyor. Ancak oradan oyun seçerseniz ikinci ekranda yani Amiga'nızın RGB VIDEO OUT'una bağlı mönitörünüze görüntü gelecektir.
PARÇALAR:--------------------------------------------
1) Pistorm32lite
2) Pin Kısa Devre Koruma Parçası (Bantta olur)
3) Pi'yi Pistorm'a tuturmak için 3 adet vida
4) Pi ve Pistorm'u vidalarken kısa devre ve mesafe koruyucu contalar
5) MicroSD kart 32 GB yeterli oluyor ama 64 GB desteği de var.
6) Raspberry pi Pi 3A, 3B veya 4
MONTE HALİ--------------------------------------------
Resimdeki gibi soketleri oturtun.
ÇALIŞMAMASINA YÖNELİK OLASI SENARYOLAR VE YAPILMASI GEREKENLER:-------------------------------------------------------------------------
1) Öncelikle RPi'ye dışarıdan bir voltaj vermiyorsunuz. Amiga'dan gücünü alıyor. Dışarıdan adaptör takmayın.
2) Kısa devreyi önlemek adına, pinlerin oraya yalıtıcı malzeme veya bant yapın. ( Ben klavyenin pi'ye denk gelen kısmını da kağıtla bantladım. Tedbir olarak)

3) Pinler oturmadığı zaman ki çok olası bir durum çünkü pinler tersten yerleştiriliyor. Çalışmıyor. Benim başımı en çok bu konu ağrıttı. Koruma pabuçlarını taktığımda konnektor tam oturmadı aralık kaldı. Pinlerin tam sıfır oturması lazım ona çok dikkat edin. Aşağıdaki şekildeki gibi boşluk kalmamalı kalırsa çalışmıyor. Metal pin görünmeyecek şekilde birleştirin.

Pinler oturdu ise ve hala çalışmıyorsa aşağıdaki 4'lede bakın. Bu ledlerin hepsinin yanması gerekiyor. Eksik yanan varsa tam oturmamış olabilir veya pi'niz bozuk olabilir.

4) MicroSD kart doğru biçimlenmeli ve içinde çekirdek yazılımı olmalı. Yoksa taksanızda çalışmayacaktır.
5) Pi'nin HDMI çıkışına mutlaka ekran bağlayın, kablosunun sağlamlığından emin olun.
KURULUMA BAŞLAMADAN ÖNCE--------------------------------------------
Bir adet microsd ediniyorsunuz ve sistemin açılabilmesi için çekirdek yazılımı yüklüyorsunuz. Onlarla ilgili linkleri paylaşacağım. İsterseniz hazır imaj yükleyip hazır full bir setupta elde edebilirsiniz. Ben o şekilde yaptım. Uğraşmak isterseniz de sıfırdan kurulum yapmakta mümkün. Workbench disketleri ile kurulumda yapabilirsiniz.
Amiga üzerindeki romları sökmeniz gerekiyor. Bende romlar takılıyken Pi'deki imaj çalışmadı.
RTC ( Amiganızda Real Time Clock Devresi var ise kalabilir) ile uyumlu onu çıkarmanıza gerek yok.
Amiga'nızın içinde kurulu CF var ise çıkartın.
CF kartınızı kullanmak isterseniz Amiga'da formatlayıp HDD gibi kullanabiliyorsunuz. Bende sistem kurulu bir CF kart vardı sistem olmayan partitionları gördü hdd olarak kullanıyorum. Yani kısaca içinde sistem olmayan formatlı CF kartınız kalabilir.
Sistem açıldığında onu da görüyor.
KURULUM--------------------------------------------
AMIGANIZI SIFIRDAN KURULUMA HAZIRLAMAK İÇİN: (ROM ekranı açılış)
--------------------------------------------------------------------------------
Sistem kurulmamış ham haldeki imajları aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
https://github.com/michalsc/Emu68/releases/tag/nightlyBurada da temel kurulumun nasıl yapıldığını anlatan bir abimiz var
https://www.youtube.com/watch?v=QaEZYFVqzcc&t=1062sBuradaki imajlardan sdkartınıza yükleme yapıp içine de rom yazılımı ekleyip, kartınızı çalıştırabilirsiniz. SD kartınıza FAT32 format atıp, zipteki dosyaları kartınıza atıyorsunuz. İçinede sonradan ROM yazılımını atıyorsunuz. Romlar içinde yok çünkü. Sonrasında standart mor amiga disket ekranı geliyor ve sıfırdan workbench kurmaya başlıyorsunuz.
HAZIR KURULMUŞ SİSTEM İMAJI KURULUMU
----------------------------------------------
SD kartınıza fat 32 veya exFAT32 olarak formatlayın. Aşağıdaki linkte hazır oluşturulmuş imajlar mevcut. GÜncel son hallerini buradan takip ederek ulaşabilirsiniz.
https://archive.org/details/@captlechuckBen en son olan bu aşağıdaki versiyonu indirip kurdum.
https://archive.org/details/CaffeineOSBuradan hazır imajları indirip, Rufus veya Wİn32 kullanarak. İnen *.img dosyasını microSD kartınıza kuruyorsunuz. Her şey yolundaysa on numara bir sistem açılıyor.

İçine imaj attıktan sonra HDMI'ya bağlı ekranda bu yükleme ekranı çıkması gerekiyor. Bu ekranda sabit kalıyorsa imaj sorunludur. Burada yükleme yapıp işletim sistemini başlatması lazım.

Ben birde internetten 720p minik bir lcd ekran aldım hdmi onu monitörün yanına taktım. Ufak ekranda sistemi çalıştırıp, 1084s'te oyunumu oynuyorum. Sesi de veriyor monitöre

Bir tek eğer emülatör çalıştıracaksanız. DOS oyunları Scumm vs onlar da var çünkü hazır imajın içinde. O oyunları sadece HDMI çıkışa veriyor. O oyunları 1084S'te oynayamazsınız. RGB VIDEO OUT portunda sadece Amiga'oyunlarını açabilirsiniz.

Ben sadece Amiga oyunları açacağım için yanına yardımcı ekran olarak düşünüp ufak bir şey aldım. Siz emülatör de oynayacağım derseniz, büyük bir lcd tv almanız daha mantıklı olur.
3D oyunlar yağ gibi akıyor

Deff Leppard, Phoenix ve atakantas'a sabırlarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Bu süreci tamamlarken çok destek oldular

baya kafalarını ağrıttım

Sinan abiye ve Deff Leppard'a bu kartı bizlere sunduğu içinde sonsuz teşekkürler. Gerçek Commodorecu adamlar