Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımHazır satılan Laser Kit ile Amiga Mouse dönüşümünü nasıl yaptım
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hazır satılan Laser Kit ile Amiga Mouse dönüşümünü nasıl yaptım  (Okunma Sayısı 2103 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 17, 2024, 16:34:51 ÖS »

Bir süredir Escom Amiga 1200 ile gelmiş olan mouse'un hassasiyetinden memnun değildim. Yanlış anlamayın neredeyse sıfır kadar temizdi. Ergonomik olarak da Tank Mouse'dan daha güzel olmasa da, ondan daha rahattı bence. Yine de modern mouse'lara ve touchpad'lere alışınca toplu mekanik mouse yeterince hassas gelmiyordu.

Amiga'da artık USB ya da kablosuz mouse kullanmak için seçenekler olduğunun farkındaydım. Ama orijinal Amiga donanımından vazgeçmek istemediğim için biraz araştırınca mouse mekanizmasını laser kit ile değiştirebileceğimi anladım. Laser dönüştürme kitleri hem tank mouse hem de Escom'la yapımı olanlar için ayrı ayrı üretilmiş. Ancak piyasada artık bulunmuyordu. Amibay forumlarındaki birinden az bilinen bir adres öğrendim. Oradaki son kalan kiti sipariş ettim. Kit kısa sürede geldi. Çok basit bir kaç parçadan oluşuyordu.

Dönüşüm kolay oldu. Önce Escom mouse'un altındaki tek bir vidayı söktüm. Kasayı açtım ve içindeki mekanik parçaların hepsini boşalttım. Bağlantı kablosunu eski devreden çıkartıp yeni devreye taktım. Tüm parçaları yerleştirip kasayı kapadım ve vidaladım. (Bunları yaparken sabırsız davrandığım için bir kaç küçük klipsi ve tırnağı belki koparttım ama gevşekliğe sebep olmadı.)

Sonuç? Eski görünüm ve ergonomiden fedakarlık etmeden, çok daha hassas ve rahat bir kullanıma kavuştu. Test ettiğimde, her zeminde (hem de kiti aldığım kişinin bana hediye gönderdiği pad'in üzerinde) responsive bir şekilde çalıştı.

Negatif bir yönü var mı? Var. İçinden top da çıkınca Escom mouse tüy gibi hafif kaldı. Bazıları bunu sevebilir ama ben biraz ağır olmasından yanayım. Galiba içine bir ağırlık yerleştireceğim.

murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2024, 16:46:03 ÖS »

Eline sağlık güzel olmuş. Dediğin gibi içerisine ağırlık koyarsan daha kullanışlı olur.

DO-IT-YOURSELF
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2024, 18:27:02 ÖS »

Güle güle kullanın tatlıymış. ne kadar mış bu yakışıklı kit?

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2024, 20:39:18 ÖS »

Elinize sağlık mouse modifikasyon güzel olmuş, güle güle kullanın.
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2024, 22:10:40 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2024, 21:17:00 ÖS »

Konuyla hiç alakası yoksa neden yazdınız?

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2024, 21:24:04 ÖS »

Aslında forumumuz birazda bu formatta ilerliyor, anılarımızı da paylaşıyoruz ara sıra, yeni olduğunuz için belki biraz garip gelmiş olabilir size Ama biz sık yaparız Bir konu aklımızda bir anıyı tetikler bazen özlemle anarız, bazen tebessüm etmek için anarız Sizin konu özelinde bir durum değil yani. Paylaşmayı seviyoruz.
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2024, 21:26:11 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2024, 21:47:34 ÖS »

İlker (eins) yapacaktı bize bundan. Hatta optik zımbırtyı bile almıştık bazılarımız. Çekmecemde durur hala.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2024, 22:03:19 ÖS »

İlker (eins) yapacaktı bize bundan. Hatta optik zımbırtyı bile almıştık bazılarımız. Çekmecemde durur hala.
Benimde abi Amiga için özel bir kutum var gıcır gıcır duruyorlar. Arada alacak gibi sanki Amigastore.eu ya bakıyorum bazen stokta oluyor olmuyor

https://amigastore.eu/en/559-laser-upgrade-for-amiga-mice.html#/

dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2024, 22:06:49 ÖS »

Güle güle kullanın tatlıymış. ne kadar mış bu yakışıklı kit?

@amigaesref €30.95 EUR

Şurada var(dı) https://www.jesusdelatorre.com/shop.php

Dediğim gibi Escom ellerinde bir tane kalmıştı, ben alınca siteden kaldırmışlar. Ama Tank Mouse kiti hala stokta gördüğüm kadarıyla. Tank Mouse daha çok sevildiğine göre, hala ellerinde kalmış olması biraz şaşırtıcı. Tank kiti de tükenmiş.

Bende tank da var ama onu dönüştürmek yerine birgün doğrudan Lukas Remis'in yeni tasarımını almayı tercih ederim: https://www.kickstarter.com/projects/lukas-remis/tank-mouse-your-new-amiga-mouse/community
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2024, 22:17:32 ÖS Gönderen: dodogildo » Logged

dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2024, 22:11:00 ÖS »

Biri tersten mühendisliğini yapabilirse bendekini otopsi için bağışlayabilirim severek.
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2024, 22:12:35 ÖS Gönderen: dodogildo » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Şubat 18, 2024, 10:10:36 ÖÖ »

@dodogildo çok teşekkürler paylaşımlar için. Sıfır Lazer Tank Mouse'da cazip geliyor insana Kahkaha Stoklar yok şuan için ama yenileniyor zaman zaman. Tersine mühendislikle yapan bir arkadaş çıkarsa forum içinden satında alabiliriz. Desteğin için tekrar teşekkürler.

https://sordan.ie/search/?q=tank+mouse

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Şubat 18, 2024, 12:15:07 ÖS »

Aslında tersine mühendisliğe pek gerek yok.
Tüm problem; Amiga mouse içine uyan "optik PS/2 mouse devresi ve sensörü" bulmak.

Eğer Amiga mouse içine uyan optik PS/2 mouse içi bulunabilirse. Mouse içine "Amiga PS/2 çevirici" yerleştirilerek sorun basit şekilde çözülür.

Asıl sorun elektronik değil, Amiga mouse içine yerleşim sorunu.

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Şubat 18, 2024, 12:32:11 ÖS »

Optik PS/2 sensör kısmı için acaba 3d printerla bir alan tasarlasak içine yerleştirsek standart mı acaba yada çıkan birşey mi o? Bakmak lazım.

dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2024, 12:35:59 ÖS »

Ok haftaiçi bendeki boardu söküp ölçülerini almaya çalışacağım. Ayrıca mouseun tabanına yerleştirilen parça da bence önemli. Ayrıca butonların yerleri konusu var.

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 19, 2024, 08:16:43 ÖÖ »

Emeğinize sağlık, çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: