Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmigada 8bitdo Bluetooth Alıcı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amigada 8bitdo Bluetooth Alıcı  (Okunma Sayısı 4009 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peygo
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Mart 04, 2024, 18:47:40 ÖS »

Merhaba Arkadaşlar. 8bitdo'nun Sega Megadrive için üretiği bluetooth alıcılar var. Bunun sayesinde Megadrive'da çeşitli joypadlari (Xbox, PS3 joypadlari gibi) kablosuz olarak kullanabiliyorsunuz.

Klasik Megadrive kontrolcüler Amiga'da sorunsuz çalışıyor. Benim merak ettiğim içinizden bu bluetooth alıcıları Amiga'da kullanan oldu? Nasıl sonuç veriyor? Sonrunsuz çalışıyor mu?
Eğer çalışıyorsa, Amiga'da kablosuz joypad kullnmak çok keyifli olurdu.

Bilgilendiren çıkarsa çok sevinirim. Hepinize iyi akşamlar.

Only Amiga makes it possible !!!
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 04, 2024, 20:38:28 ÖS »

Selam peygo, öncelikle Türkçe'yi güzel kullandığınız için size teşekkür ederim. Bu durum forum için çok sıradışı.

Doktora yapmış kişilerin bile yazısına bodoslama daldığı, anlattığını anlamaya çalışırken beynimin yandığı, anlamak için 3 kere okuduğum zamanlar oluyor.

Megadrive konusuna gelirsek, ben de merak ettim inşallah çalışıyordur, Amiga'ya bir zarar vermiyordur umarım.
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2024, 20:55:39 ÖS »

8bit-do'nun alıcılarının çok geniş bir uyumluluk listesi var, listede C64 ve Amiga da mevcut. Sanırım ilk versiyon değil ama sonradan çıkardıkları daha geniş bir uyumluluğa sahip.

Şu ürün: https://retrolize.co.uk/products/8bitdo-m30-wireless-controller-for-megadrivegenesis-console
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2024, 20:56:43 ÖS »

8bit-do'nun alıcılarının çok geniş bir uyumluluk listesi var, listede C64 ve Amiga da mevcut. Sanırım ilk versiyon değil ama sonradan çıkardıkları daha geniş bir uyumluluğa sahip.

Şu ürün: https://retrolize.co.uk/products/8bitdo-m30-wireless-controller-for-megadrivegenesis-console

Ben de C64 Mini ve A500 Mini'de bir başka 8bitdo verici kullanıyorum Xbox kollarını kullanmak için. İnanılmaz pratik ve başarılı alıcılar yapıyorlar.

EDIT: Mesajı düzenle yerine yeni mesaj düğmesine basıvermişim
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2024, 20:59:23 ÖS »

Direkt olarak çalışmaz.

Pin5 ile pin7 nin yer değiştirdiği mini bir adaptör yapmanız lazım.

Amiga portunda +5V besleme pin 7 üzerinde. 8bitdo m30 (mesela) 9 alıcısı pin 5 üzerinden besleniyor (mega drive gamepadler de).

Mega Drive/genesis kontrolcüsünün Amiga'da çalışmasının sebebi gamepad'in master sistem geri uyumluluğu sebebiyle pasif olarak (B ve C ateş) olarak da çalışabilmesinden kaynaklı. İçindeki multiplexer'i aktif hale getirecek +5V sinyali amiga'dan alamasa da çalışır. Ama 8bitdo nun alıcı devresi için aktif +5V besleme alması lazım.

Bu arada konusu değil ama okuyanların bir kez daha aklında kalması açısından pinleri benziyor diye mega drive gamepad'ini C64'e sakın bağlamayın!

peygo
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 08, 2024, 20:21:09 ÖS »

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Anladığım kadarıyla basit bir adaptör ile Amiga'da bluetooth joypadlari kullanabileceğim. Bir tane sipariş verdim. Deneyip görmek istiyorum.
Hepinize iyi akşamlar.

emrahcey
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 15, 2024, 14:56:24 ÖS »

Sonucu merak ediyorum.
peygo
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 18, 2024, 18:46:32 ÖS »

Merhaba arkadaşlar. 8bitdo Bluetooth alıcı elime geçti. Megadrive'da Wii Remote ile denedim, güzel bir şekilde çalıştı.

Yavuz Bey'in dediği gibi Pin 5 ve Pin 7'nin yer değiştirdiği basit bir adaptör yaptım. ( Eski bir Megadrive kontrolcüsünün kablosu ve 9DB erkek adaptör kullanarak.)

8Bitdo alıcının ışığı yanıp sönmeye başladı ve başarı bir şekilde Wii Remote ile eşleşti. (Led sürekli yanmaya başladı.)

Maalesef Wii Remote Amiga 600'umde komut veremedi. Amiga Test Kit ve birkaç oyunla (Deluxe Pacman) ile kontrol ettim. Port 2 den hiç tepki alamadım.

Daha sonra Youtube'da şöyle bir videoya denk geldim:

https://www.youtube.com/watch?v=cArxTNpKlBM

Videodaki arkadaş benzer bir adaptör ile 8bitdo alıcıyı başarılı bir şekilde A600 ve A1200'de kullanabilmiş. Videonun altında ise yine benim gibi başarısız olmuş birinin yorumu vardı.

Acaba video sahte olabilir mi? Yaptığım adaptör çalışıyor, klasik MegaDrive kontrolcüsünü adaptör ile Amiga'ya bağladığımda çok iyi çalıştı. 8bitdo ve Wii Remote MegaDrive'da yine başarılı bir şekilde çalıştı. Acaba neyi yanlış yapıyorum ya da gerçekten çalışmıyorlar da video sahte olabilir mi?

Bir çözümü olan varsa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.
Amiga 500'ümde de çalışmadı  :'(
« Son Düzenleme: Mart 18, 2024, 19:00:18 ÖS Gönderen: peygo » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 18, 2024, 20:15:40 ÖS »

adaptörün kablosu fazla mı uzun? belki amiga'nın verdiği +5V 8bitdo bluetooth alıcıya gelene kadar düşüyordur ve alıcıyı sinyal alacak kadar güçlü çalıştıramıyrdur?

videodaki adamın fake bir şey yaptığını sanmam. ama adamın adaptörü kısacık dikkat ederseniz. Belki ondandır?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 18, 2024, 20:17:32 ÖS »

bir de adam alıcıdan gelen pin7 yi (select) boşta bırakmış.

peygo
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 18, 2024, 21:54:44 ÖS »

Çok teşekkürler Yavuz Bey. Dediğiniz gibi kabloyu kısalttım ve Pin 7'yi boşta bıraktım. Ama yine aynı sonuca ulaştım. Wii remote ile eşleşiyor, ama hiç bir tepki alamıyorum. Basit gibi bir şeyi atlıyorum galiba. Hiç bir tuştan tepki alamıyorum.

* IMG_8326.jpg (797.04 KB, 3024x4032 - Görüntüleme: 65 kez.)

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: