Merhaba arkadaşlar. 8bitdo Bluetooth alıcı elime geçti. Megadrive'da Wii Remote ile denedim, güzel bir şekilde çalıştı.
Yavuz Bey'in dediği gibi Pin 5 ve Pin 7'nin yer değiştirdiği basit bir adaptör yaptım. ( Eski bir Megadrive kontrolcüsünün kablosu ve 9DB erkek adaptör kullanarak.)
8Bitdo alıcının ışığı yanıp sönmeye başladı ve başarı bir şekilde Wii Remote ile eşleşti. (Led sürekli yanmaya başladı.)
Maalesef Wii Remote Amiga 600'umde komut veremedi. Amiga Test Kit ve birkaç oyunla (Deluxe Pacman) ile kontrol ettim. Port 2 den hiç tepki alamadım.
Daha sonra Youtube'da şöyle bir videoya denk geldim:
https://www.youtube.com/watch?v=cArxTNpKlBMVideodaki arkadaş benzer bir adaptör ile 8bitdo alıcıyı başarılı bir şekilde A600 ve A1200'de kullanabilmiş. Videonun altında ise yine benim gibi başarısız olmuş birinin yorumu vardı.
Acaba video sahte olabilir mi? Yaptığım adaptör çalışıyor, klasik MegaDrive kontrolcüsünü adaptör ile Amiga'ya bağladığımda çok iyi çalıştı. 8bitdo ve Wii Remote MegaDrive'da yine başarılı bir şekilde çalıştı. Acaba neyi yanlış yapıyorum ya da gerçekten çalışmıyorlar da video sahte olabilir mi?
Bir çözümü olan varsa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.
Amiga 500'ümde de çalışmadı :'(