Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetCommodore ve Amigacılar ne iş yapar???
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore ve Amigacılar ne iş yapar???  (Okunma Sayısı 21273 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
konyalı
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 17, 2008, 21:44:21 ÖS »

arkadaşlar ben ne commodore nede amiga sahibi değilim hiç bi zamanda olamadım (çok istememe rağmen). merak ettiğim bi şey var yüksek müsaadenizle aklımdaki soru işaretlerini sizinle paylaşıcam. bu bilgisayarlar hayatınızı nasıl etkiledi iş,okul,meslek vb. seçimlerinizde nasıl bi katkısı oldu ve en önemlisi bu bilgisayarları kullandığınız için kendinizi hala şanslı sayıyor musunuz?

Not:Hadi bakalım çocukluğunuza inelim(Freud gibi hisettim kendimi.)Bu soruyu forumun bilgisiz ama meraklı ve belkide en genç üyesi olarak soruyorum ona göre değerlendirin.Bu arada yaşım 18.

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2008, 22:16:40 ÖS »

gerçekten genç olduğun belli aman büyümekte acele etme

türkiyede meslek seçme şansın var tabi ki ama iş ve okul dedinmi dur derim sen onları değil onlar seni seçer inşallah bunu acı biçimde yaşayarak öğrenmezsin iş ise kaf dağı arkasından anka kuşunu yakalamak gibi bir şey artık zaten bulsanda 500 ytl ile 1000 ytl arasında bir gelirin olur ki hanlar hamamlar yapar saraylarda oturursun (diye bir şey düşünme) şimdi işin bu ütopik kısımlarını geçtik ben kendi hesabıma amigacı ne iş yapara geleyim belki bir başkaldırı hemde hiç farkında olmadan neyemi insanları kaz olarak görüp tüylerini sayanlara aynı şeyi boyayıp süsleyip yeni diye pazara sürenlere 10 kuruş edecek şeyi 10 liraya satanlara belkide sistemsizliği sistem diye kakalamaya kalkanlara hastaneye fırına bakkala markete belki herşeye belkide sadece fantazi sen karar vereceksin belki anlamadın ama anlayacaksın inşallah yumuşak olur düştüğün yer

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2008, 23:09:18 ÖS »

Amigacılar ne mi yapar?

japonyaya gider, adanada masa çizilmesin diye battananiye yayar, ya da zonguldakta A1 kullanırlar.

işi olmayan amigacılar ise, buna benzer mesajlar atarlar

yusufy
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2008, 23:47:35 ÖS »

varlığı yeter. kullanan anlar. anlayan sever. seven bırakamaz.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2008, 23:52:59 ÖS »

Konyalı, sorun çok güzel. Ciddi bir cevap vereceğim.

Ben sırasıyla Atari 800XL (1986), Commodore 64 (1987) ve PC (1994) sırasıyla ilerledim. Amiga ne yazık ki 2000 yılında sahip olduğum ve atladığım bir alettir. Diğer birçok eski bilgisayarlara da 1998'den sonra sahip oldum. Ama benim için tek gerçek şudur.

Commodore 64: 1987 - günümüze
PC: 1994 - günümüze

Şu anda Commodore 64 bana para kazandırmadığı gibi, diğer birçok hobide olduğu gibi ufak tefek harcamalar yaptırıyor. Ek donanımlar alıyorum zaman zaman. Örnek MMC64, Retro Replay gibi donanımlara 100-200 euro, 1351 mouse'a e-bay'den $35 vermem gibi. Elbette ki bunlar ufak harcamalar ancak Commodore 64'ün bana doğrudan getirdiği bir kazanç yok.

Peki hiç Commodore 64'ün sırtından para kazanmadım mı? Kazandım elbette ki. Çünkü zamanında crack dünyasında "ucundan" yer alan biriydim. 90'lı yıların başında bazı bilgisayarcılara crack oyun dağıtarak zaman zaman para, zaman zaman disket, etiket, protecter (bilmem bunun ne olduğunu kaç kişi hatırlıyor...) alırdım. Ama bu çok kısa bir süre boyunca devam etti, çok cüzzi rakamlar kazandım ve günümüzde bu yaptıklarımla kesinlikle gurur duymuyorum. Aksine crack'in karşısındayım. 10-15 yaş aralığımda şu anki bilincimden uzaktım elbette ki...

Gelelim benim ne iş yaptığıma. 10 yılı aşkın bir süredir yazılım geliştiriyorum. Şu ana kadar farklı farklı projelerde yer aldım. Son 6 senedir uzmanlık alanım telekomünikasyon sektörü oldu. Özellikle telefon santralleri, gatewayler v.b. cihazların loglarını tutan, raporlayan sistemler, callshop uygulamaları v.b. işler. Tüm bunlar PC tabanlı sistemlerde çalışan uygulamalar. Peki bu uygulamaları yazabilmek için ne tür bir eğitim aldım?

Ben "Astronomi ve Uzay Bilimleri" mezunuyum. İşin ilginç yanı ben bu bölüme 1998 yılında girdim. Benim ilk profesyonel web tabanlı uygulama geliştirmem ise 1998 öncesine rastlıyor. Kısacası ben "alaylıyım". Şu ana kadar pek bir bilgisayar dersi gördüğüm söylenemez. Elimdeki sertifika sayısı ise sıfır...

Peki ben hangi arada hangi derede programcı oldum? Nereden öğrendim bunları? Aslında ben 1986 yılında programcı oldum. Evet bu laf biraz iddialı kabul ediyorum Ancak olay şöyle gelişti. Bir sabah uyandım, salona yürüdüm ve bir baktım 55 ekran TV'ye bağlı bir "oyun makinesi". Abime sordum ne bu diye. Dedi Atari 800XL, yeni bilgisayarımız. Ekranda wireframe vektör grafikli, o zamanki bakış açımdan "çöp adam"lardan
oluşan bir tenis oyunu vardı. Uzun süre izledim abimin bilgisayara karşı oynamasını. Elim hiç joysticke gitmedi bile. Kafamda yalnızca "bunu nasıl yapmışlar?" sorusu vardı. Aklımdaki görüntü bir labaratuvar ve beyaz önlüklü bilim adamları idi.

Bir gün bir arkadaşım (Can Ulaş = Caisson) evime çıka geldi. Elinde Commodore 64'ün program döküm ekiyle. Atari 800XL'de elbette ki sadece ilk birkaç basit örnek çalıştı. Ama basic dilinden program yazımını gördüğüm anda bu işin labaratuvarlarda yapılmadığını (gerçi yapılmasında bir sakınca yok ama...), aynı şeyi kendim, evimde, önümde bulunan klavyeyle yapabileceğimi anladım ve yapmaya karar verdim. Sonrasında Commodore 64'ün döküm ekindeki örneklerin Atari 800XL'de çalışmaması beni çok sinirlendirmiş olacak ki (böyle de uyumsuzluk olmaz ki, sonuçta ikisi de bilgisayar!!!) bir sene içersinde Commodore 64'ümü aldım/aldırttım. Sonrası çorap söküğü gibi geldi...

Yani kısacası Atari/Commodore hayatıma girmeseydi şimdi evli ve çocuklu olduğumu düşünürsek ayakkabı mağazası açmış ve Al Bundy modunda takılıyor olabilirdim.

Bir Commodorecu olarak ben bu işi yapıyorum, bu sayede...
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2008, 00:27:01 ÖÖ »

Commodore ve Amiga'cılar ne mi yapar?

1) Şu anda PC, konsol vb cihazlarda oyun oynuyor olabilir.
2) Programcı, grafiker veya müzisyen olabilir.
3) Hala Commodore ve Amiga ile gündelik bilgisayar ve hacking gereksinimlerini karşılamaya çalışıyor olabilir.
4) Emülatörlerde eski sistemlerini çalıştırmakla uğraşıyor olabilir.
5) Eskiye dair siberuzayda ne varsa (program, doküman, dergi, müzik vb her türlü enformasyon) turşusunu kurmak üzere topluyor olabilir.
6) Ara sıra oyun oynayıp, günlük işlerinde PC kullanıp boş zamanlarında eskiden yaşadığı o sıradışı zaman dilimine dönemese de o anılarını canlı tutup bir tür nostalji yaşamaya, bu arada hanım ve çoluk çocuğunu -her ne kadar onlara pek de yaranamasa da- mutlu etmeye çalışıyor olabilir.
7) Bir gün tekrar programlama, grafik ve müzik üretimi yapabileceği boş zamanların (emeklilik için gerisayım) hayalini kuruyor olabilir.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2008, 01:52:18 ÖÖ »

witchdoktor, çok güzel özetlemişsin.Ekleyecek birşey bulamadım.

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 18, 2008, 13:42:34 ÖS »

Kimi amigacılarda amiganın sadece kendisi ile ilgilenir,asla teknik anlamaz,oyun oynar,eskiyi yad eder,kızarkadaşı nisanlısı yada eşinden fırca işitir ,yazları sıcak ve kurak,kışları bol amigalı,ebayli,ggli gecirir..işi olmuyan amigacı hem şanslı hem şanssızdır..şanslı cünkü sabah erken kalkmak zorunda degildir şanssız cünkü parası azdır amiga alamaz üzülür... yada benim gibi alır bir sürü amigayı daha paketini acmadan yeni sahiplerine ulaştırır... bi de bazı amigacılar var ki DEVİLİSH ve MAGİC gibi Kahkaha bir dergi için tartısır küser konuşmaz sonra sacmaladıgını farkader ve sarılırlar kolkola.. cogu arkadaşım işini AMİGASINA borcludur..grafikerler,3D ciler vs.. amiga nın adı bile klas, ruhu bile GURU dur...

A 500 HD8+ GVP
POLAT27
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 18, 2008, 15:26:04 ÖS »

pres play on tape...

evet  benım ılk  bılgısayarım  c64  du..  sonra  1541  alma  hayallerı  kurdum..   aldım  ama  sonra  a500     a600  a1200   hep  boyle  gıttı..  almayı hayal ettıklerımden  bı tek  cd32  alamamıstım  ..  anuda  sag  olsun  magıc  arkadasımız sayesınde  belkıde  10  12  yıl  gecıklelı  aldım..   
ılk c64  umu aldıgımda  kıtapcıgında  olan   dokumanları saatlerce  yazarak  son ra run deyıp  sadece 5  sanıyelık motor sesı  duydugumda  o kadar  mutluydumkı  anlatamam.. 

ben  profosyonel anlamda  cok  ıyı bı grafıkerım..  genelde  mac  kullanıyorum..  pc  ye  soguklugum  amıga  dan kaynaklanan  bısey sanırım...   mac ılk baslarda sevmem  amıgayı andırmasından  kaynaklanmıstı..
su anda  buyuk bı   matbaada yonetıcıtım..  sadece  ozel musterılerımız ıcın grafık  tasarım  yapıyorum oda  kendımı tatmın ıcın..

ve  ofısımde    gozumun onunde  a500  um  sus  olarak olsada   duruyor..  ))  yanı   hayatımda  olması bana  cok sey  kattıgını  dusunuyorum..

amiga  1200 açılmamış kutulu / amiga 600 hd açılmamış kutulu  / amiga 500 plus / amiga 500 / amida cd32 açılmamış kutulu / sega mega drive / sega master sytem / sega saturn açılmamış kutulu / sega dream açılmamış kutulu. commodore 64 sifir. commodore 64g  amiga 500 gotekli 4 adet.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 18, 2008, 20:11:41 ÖS »

Bilgisayarın bozulursa asla teknik servise götürmezsin, aksine anakart ve pc tamiri yaparsın, kendi işletim sistemin farklıdır, neyin ne olduğunu bilirsin. bir kaç şeyi dos komutları ile basitçe halledersin, çok daha iyi bilenlerde programcı ve kod yazıcı olur zaten. bende birşeyler yapmaya çalışıyorum. kafaya koydum floppy emulasyonu yapacak bir devre oluşturmaya çalışıyorum. pc floppyleri koyduk amigaya ama yetmedi df1 den df4 e mmc floppy olsun. kendi amigamın romu bana özel olsun. kick 3.5 yazıyor ama yeni değil yine eskinin yenisi Masum)

this is amiga speaking.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 18, 2008, 23:23:03 ÖS »

Doğu, ne yalan söyliyim süpersin süper tesbit ve gözlemlemeler

Tabiki diğer arkadaşlarımın gözlemleri ve yaşadıklarını paylaştıkları noktalarda çok etkiliyici.(mybee,Skate,Polat27,EMREZ,... )ama konyalı arkadaşımın sorduğu soruya açık cevap niteliğindeki cevaplarınıza bayıldım MagicAmiga ve witchdoktor. Arda'nın cevabına ise koptum

Teşekkürler arkadaşlar.

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 19, 2008, 01:11:31 ÖÖ »

dogru ama kanka, bak hala yanyanayız devilish olay da zaten bu.. saglamlar burada, zaten vücut(yani burası) iltihabı atar kısa zamanda Kahkaha

söz sana da bir amiga boing ball Kahkaha

A 500 HD8+ GVP
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 19, 2008, 01:39:46 ÖÖ »

eyvallah kardeşim.Sağolasın

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 19, 2008, 01:52:58 ÖÖ »

eyvallah kardeşim.Sağolasın

Kim kıskanç görüyonuz

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mayıs 19, 2008, 02:27:31 ÖÖ »

eywallah paşam

Dikkat et açığını yakalamiyim

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: