Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trDiğer Nostaljik BilgisayarlarAtariAtari - DonanımAtari 2600 port arızası anlayan varmı arkadaşlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atari 2600 port arızası anlayan varmı arkadaşlar  (Okunma Sayısı 1638 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kemalkutlu
Üye

RETRO-ROCKER

Üyelik Bilgileri
« : Mart 24, 2026, 13:19:00 ÖS »

Merhaba elime klon atari 2600 geçti istediğinm iki oyun vardı kovboy düellosu ve tepeden görünen box..sorun şu sol porta takıyorum kolu sağ oyuncu yani iki kişilik başlattığımda sağ oyuncuyu oynatıyor sol port sağ daki oyuncu hiç tepki vermiyor biraz anlarım başka bir atari2600 de var elimde söküp yollara baktım potların birşey bulamadım..daha önce başına gelen varmı nasıl çözülür
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2026, 23:36:04 ÖS »

Selam, eğer devre aşağıda attığım linkteki şematik gibiyse kontrol portlarıyla ilgili ic arasında hiçbir eleman yok, joystickler 6532 time io array çipine doğrudan bağlanıyor. Bu durumda benim tahminim 20 numaralı vcc pinine eksik/bozuk voltaj geliyor. Multimetre veya daha iyisi o bacak osc ile ölçülüp 5v kontrol edilmeli, 5 dışında gerilimler ve dalga şeklinde bozulmalar varsa besleme katındaki bir problem çipin stabilitesini bozuyor olabilir. Daha kötü ihtimal bu çip bozulmuştur. Ayrıca her iki portta gnd'ye giden birer tane 470pf filtre capi var. Bunlar da bozulmuşsa input sinyalini bozar. Ben olsam önce bu 470pf'leri değiştiririm, sonra 6532 20.pin 5v ölçerim, sonra şemanın altında gözüken güç kaynağına geçer olması gereken voltajları kontrol ederim.

https://atariage.com/2600/archives/schematics/Schematic_2600A_High.html
« Son Düzenleme: Mart 24, 2026, 23:42:19 ÖS Gönderen: sgi » Logged
kemalkutlu
Üye

RETRO-ROCKER

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2026, 05:30:01 ÖÖ »

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2026, 13:33:02 ÖS »