Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYZ (AI) Kullanımı Üzerine
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: YZ (AI) Kullanımı Üzerine  (Okunma Sayısı 406 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
emarti
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.587


Only Amiga Makes It Possible █


Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 02, 2026, 19:19:58 ÖS »

Şu personal asistan muhabbetti gibi davranan YZ ajanlarını kullananız oldu mu?

Eski laptop'a (16GB RAM, i5 işlemci) linux kurdum ve openclaw kuracak iken hermes (https://hermes-agent.org/) denen alternatif yapmışlar. Onunla başlayayım dedim. Terminalden kullanmak istemeyenler için Web UI bile yapmışlar. (https://github.com/nesquena/hermes-webui)

Ne yapacaksınız diye soracaksınız. Terabaytlar tutan arşivlerimiz var (retro üzerine olsun, kişisel videolar, resimler, dökümanlar vb.) ve elbette tekrar eden bir sürü dosya da içerebilir. Hatta klasörleme düzenini beğenmiyor da olabilirsiniz, arşiv içinde değişik adlarla benzer dosyalar da olabilir. Yeni bir düzen ile çoğunu ayıklamak üzere mümkün olduğunca temiz anlaşılır kolay bulunabilen bir arşiv oluşturabilirsiniz.

Bu basit gibi görünen görevi manuel yapmaya başlasanız bir saat dolmadan vazgeçme ihtimaliniz çok yüksek. Kaba düz bir hesap yapmaya başladığınız sıkılma zamanında sürecin günlerce sürebileceği sonucuna ulaşabilirsiniz.

Hermes'i kurdum. Ayarları çok basit. Hatta AI model olarak Google Gemini ücretsiz olanı dahi kullanabilirsiniz. Ne yapmak istediğinize dair prompt girişi yaptıktan sonra kenara çekilin.

"Şu klasör içeriğindeki tüm video ve resim dosyalarını çekildiği tarihin yılına göre şu dizin altında yıla ait klasör oluşturup içine taşı" benzeri prompt sonrası işi yapması 3 dakikadan az süreçte bitti. Sonra da "Tüm klasörler içinde aynı boyut ve isim benzerliğine sahip dosyalar üzerinde" işlem yapmasını belirttim. Böylelikle alandan da tasarruf edildi.

Sisteme tamamen hakim. Biraz ürkütücü. Ama güzel.
Logged

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
feuer
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 606



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2026, 20:20:13 ÖS »

Ben otomasyon gerektiren konular için BAT script hazırlarken ya da diğer scriptler için Google AI, ChatGPT, Copilot gibi araçlardan yardım alıyorum ama sistemi yapay zekaya emanet etmedim henüz. Windows'un yerleşik AI özelliklerini temiz kurulum sonrası interenete bağlanmadan önce kaldırıyorum.

Eğer çok fazla dosya içeren büyük boyutlu arşivlerle çalışacaksanız Windows üzerinde şu araçları çok faydalı buluyorum:

Everything - https://www.voidtools.com/
WinDirStat - https://portableapps.com/apps/utilities/windirstat_portable
TreeSize - https://portableapps.com/apps/utilities/treesize-free-portable
Renamer - http://www.den4b.com/products/renamer
AllDup - https://www.alldup.de/en_download_alldup.php
SnycFolders - https://www.syncfolders.elementfx.com/download.html
Mp3tag - https://www.mp3tag.de/en/
Logged
Levent (Lvnt)
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.379



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2026, 23:14:15 ÖS »

'duplicate finder' tarzı programlar o işi yapıyor aslında. önce tüm dosyaların md5 sha256 gibi dosya içeriğini belirten uzunca bir sayı buluyor sonra o sayıları karşılaştırıp farklı isimlerde de olsa aynı dosyaları bulup listeliyor.

arşiv büyüksa o da uzun iş ama büyüklüğe göre sıralatınca hızlıca büyük miktarda fazlalık dosya silip yer açılabiliyor

benim biraz daha özelliğe ihtiyacım olduğu için oturup kendi programımı yazdım. yapay zeka değil yanlız, yukarıda yazdığım şekilde çalışan düz C programı
Logged

Use the brute force, Luke
emarti
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.587


Only Amiga Makes It Possible █


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 03, 2026, 01:44:19 ÖÖ »

Aslında burada bahsettiğim konu duplike dosyaları bulan hazır uygulamalar yada kendi kodumuz ile oluşturduğumuz tool'lar değil. Bu sadece problemin birkaç cümle girerek işlemi yapabiliyor olması. Ayrıca bu işlem olurken istersen yüzlerce task oluşturmaya devam edebiliyorsunuz. Ayrıca uygulamalardaki bazı katı kuralları aşamayabilirsiniz.

Aklınıza gelen kendinizin yapabildiği herşeyi yaptırabiliyorsunuz. Güvenlik problemli elbet. Denemek isteyenler yeni bir sistemde ve farklı email hesapları ile kullanmalarını tavsiye ederim. Geleceğin bilgisayarları bu şekilde olacağa benzer. İlkel hali diyelim.


Logged

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Levent (Lvnt)
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.379



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2026, 02:28:50 ÖÖ »

Aslında burada bahsettiğim konu duplike dosyaları bulan hazır uygulamalar yada kendi kodumuz ile oluşturduğumuz tool'lar değil...
anladım. herhalde YZ'ya o kadar güvenmiyorum ki belki farkına bile varmadan diğer türlü düşünmek kolayıma gitti.

diğer taraftan harika.
Logged

Use the brute force, Luke
arkas
Üye
****
Mesaj Sayısı: 303



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2026, 17:34:15 ÖS »

Bundan sonra örneğin ubuntu kullanıcıları "sudo apt install package" yerine "sudo apt install agent" diyecekler gibi duruyor. Komutlar böyle olmayacak tabii ama insanlar "rahatlık" için güvenliği feda ed... çooktan ettiler zaten. Bkz. Windows
Logged

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: