Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sir Alan şirket yönetiminden çekildi.  (Okunma Sayısı 6938 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 04, 2008, 01:10:56 ÖÖ »

Amstrad(Alan Michael Sugar TRADing) şirketinin kurucusu olan Sir Alan Michael Sugar, 40 yıl aradan sonra şirket yönetiminden çekildi. 2007 yılında Amstrad'ı Rupert Murdoch'un BSkyB şirketine 125milyon £'a sattıktan sonra Temmuz 2008 itibari ile yönetimden de istifa eden 61 yaşındaki Sir Alan, 830milyon £ tutarındaki serveti ile 2008 yılında İngiltere'nin en zenginleri listesinde 92. sırada bulunuyor. Bundan sonrası için Amshold, Amsprop, Amsair ve Viglen computers isimli şirketleri ile ilgileneceğini beyan etmiş.

Peki bu haberi niye girdik derseniz: Bana hep enteresan gelmiştir Commodore, Spectrum, Atari gibi firmaların kaybolup da bir tek Amstrad'ın ayakta kalması. Bilgisayar alanında değilse bile uydu, telefon(üzerinde speccy emu olan bir telefonunu gördüm ama paraya kıyamadım, bir de karnım açtı. Onun yerine Chinese sarımsak soslu tavuğumu ve karışık meyve suyumu aldım), tv gibi pekçok teknoloji ürünü ile iyi kötü devam etmiş.

Not: Bahsi geçen speccy emu 128+ veya nam-ı diğer Heat Sink modeline ait değildir.

Haberin detayları için tıklayın.

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2008, 01:59:29 ÖÖ »

Not: Hmmmmm.....
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2008, 02:56:28 ÖÖ »

geçen hafta içinde ebay.co.uk da spectrum heatsink e soru soran kim merak ettim ?

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2008, 15:40:50 ÖS »

Hangisine ama?
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2008, 21:57:51 ÖS »

şimdi benim asıl merak ettiğim şey, şu: şu anda public domain halinde olan Zx Spectrum ROM ve dökümanları hakkında yeni şirket sahibi ne yapacak.  Bu ürünlerin dağıtımı oknusunda bir değişikliğe gidecekler mi?

Şu anda AMSTRAD PLC. izni ile zx spectrum'a ait tüm "intellectual property" dağıtım, modifikasyon ve (bunların ücretsiz olması şartıyla) satılan bir ürünün yanıdında dağıtımı bile serbest durumda. Yani siz bir zx spectrum klonu üretip satabilirsiniz ve yanında zx spectrum romlarını bedava dağıtıyorum diyebilirsiniz.

Aslında şu anda spectrum rom'larının gerçek sahibi de tam olarak bilinmemekle beraber, büyük olasılıkla amstrad bu haklara sahip ve eğer bunlara sahiplerse dağıtımından şikayetçi değiller. Bu durum gelecekte değişmez umarım.

edit:
link çalışmamış...
http://www.worldofspectrum.org/showwrap.cgi?permit=houses/Amstrad.pmt
« Son Düzenleme: Temmuz 04, 2008, 22:04:29 ÖS Gönderen: Arda » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: