Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetGP2X ve Pandora Bilgilerimizi Paylaşalım?
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: GP2X ve Pandora Bilgilerimizi Paylaşalım?  (Okunma Sayısı 20587 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 14, 2008, 22:37:09 ÖS »

Merhaba arkadaşlar

Benim gibi eski oyun ya da tümden oyun manyağı iseniz, bu iki
cihazı görmüş ya da duymuşsunuzdur.&nbsp; Kahkaha
Taşınabilir oyun makinaları olup, linux işletim sistemine sahip,
tv çıkışı olan, wi-fi bağlantısı olan (pandora),
tüm emulatorleri sorunsuz (neredeyse) çalıştıran,
2 kalem pille çalışan (Gp2x) PSP ye birçok özelliğiyle
3 katlayacak aletler. Gp2x türkiyede satılıyor.
Pandora daha yok.. gerisini size bırakıp çekiliyorum  Masum
Gp2x http://www.gp2xtr.com

GP2X-F100

Ürün İsmi :&nbsp; GP2X-F100
CPU :&nbsp; Dual CPU Cores
ARM920T : Host Processor
ARM940T : Video Coprocessor&nbsp;
NAND Flash Bellek :&nbsp; 64 MB
Boyutlar :&nbsp; 143.6 mm x 82.9 mm x 34 mm
Ağırlık :&nbsp; 161 Gram (Piller hariç.)
RAM :&nbsp; 64 MB DDR
Veri Depolama :&nbsp; SD Kart
Bağlantı :&nbsp; USB 2.0 High Speed
İşletim Sistemi:&nbsp; Linux
Besleme :&nbsp; 2 AA Pil veya Adaptör
Ekran :&nbsp; 3.5" TFT LCD (Hardware: 16.7 Milyon Renk / Software: 260.000 Renk)&nbsp;
Çözünürlük :&nbsp; 320 x 240 (QVGA

GP2X-F200

Pandora&nbsp; http://openpandora.org

ARM® Cortex™-A8 600Mhz+ CPU running Linux
430-MHz TMS320C64x+™ DSP Core
PowerVR SGX OpenGL 2.0 ES compliant 3D hardware
800x480 4.3" 16.7 million colours touchscreen LCD
Wifi 802.11b/g, Bluetooth & High Speed USB 2.0 Host
Dual SDHC card slots & SVideo TV output
Dual Analogue and Digital gaming controls
43 button QWERTY and numeric keypad
Around 10+ Hours battery life

« Son Düzenleme: Temmuz 14, 2008, 22:42:15 ÖS Gönderen: ibeser » Logged

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2008, 22:53:23 ÖS »

PSP'yi üçe katlama mevzusu biraz iddialı olmuş ama gerçekten güzel cihaz. 7d6'da ilk defa görmüştüm. Epey bir tanıtım ve uygun fiyatlı satış yapıldı partide. Skate cihaz konusunda daha güzel bilgiler verir. Plazma 5'de pandora hakkında bir yazı var zaten.

Hatta Arda da bir önceki nesli olan GP32'yi iyi tanıyor. Ama o şimdi kumsaldan nete bağlanamaz. O da gelince paylaşır bildiklerini.

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2008, 09:00:32 ÖÖ »

Arkadaşlar aranızda bu tür cihaz kullananlar var ise, konu ile ilgili deneyimlerini merak ediyorum. Ayrıca elinde Gp2X olup da satmak isteyen var mı ?

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2008, 01:46:25 ÖÖ »

PSP nin artıları daha çok bana göre
1. mips işlemci
2. devamlı update imkanı
3. 16:9 wide ekranı
4. wifi programlarının çokluğu(browser,go messenger,skype,wifi radyo)
5. component out
6. 3d motoru daha güçlü
7. analog stick....

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 19, 2008, 03:52:57 ÖÖ »

Gp2x'mi ? O ne be ?

Iki kalem pil.Neden ? Cunku kalem pil her yerde bulunuyormus.Ayrica li-ion piller 5-6 sene icinde piyasadan kalkabilirlermis. Varmi oyle bir mantik be ? Li-ion piyasadan kalkarsa yerine baskasini koyarsin.

En kaliteli pilleri 2-3 saat icinde hic edecek,bir "pil zayif" uyarisi dahi olmayacak.Fantazi degil,gercek.Paso maliyetten bahsedip durmuslar.Faq kismi ayri bir zeka ornegi gostergesi zaten,temel fikir herseyin maliyeti arttirdigi.

Ayrica su zamana kadar bu alet icin hic bir oyun ureticisi piyasaya oyun surmedi.Sadece envayi cesit platform uzerinde calisan open source bir iki oyunu direkt calistiriyor.Ticari oyunlar yakindaymis.Kulahima anlatsin. (yamuluyor olabilirim,duzeltin)

Olasi 3d fonksiyonlari icin donanim bile yok alette,yazilimsal (evet,yine maliyet).Dogal olarak lcd'si icin de iyi seyler soylemiyorlar.Kiytirik bir lcd'nin sebebi ne dersiniz ? Kahrolasi maliyet tabii ki Lan amma ezik heriflermis bunu tasarlayanlar.

Iyi ki maliyetten kismislar.Yoksa 500 $ etiket koyabilirlermis bu pek faideli aygita.Sevenleride olacaktir dogal olarak.Ama bunu sevmek icin insanin psp fobisi gibi garip bir sorunu olmali.

Yani Entertainment piyasasi cam cam,onu opmus psp amcam.

Bu kadar mi ?
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2008, 15:24:43 ÖS »

Teşekkürler max_damage arkadaş. Fikirlerini bizimle paylaştığın için.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2008, 21:38:30 ÖS »

en iyi konsol yaygın olandır bence

piccina
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 07, 2009, 13:23:29 ÖS »

Arkadaşlar PANDORA ile çalışmalar tam hız devam ediyor. Konuyla ilgili olarak en son haber ver gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz:

www.pandoratr.com/blog.php
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 07, 2009, 14:34:17 ÖS »

Bende gp2x psp ve nintendo ds var. Konsollara meraklıyımdır. Gp2X i de çıktığı zaman almıştım. Bence psp ile karşılaştırmamak lazım. Gp2x daha çok emülatörlere dayalı bir konsol. Ben gp2x i çok seviyorum ve beğenerek kullanıyorum. Pil zayıf uyarısı var. Yok değil yani.
Gp2x ile ilgili söyleyebileceğim tek şey pil yataklarında yay olmayışıdır. Onun dışında tv ye bağlanabilmesi ve divx leri altyazı ile sorunsuzca seredebiliyor olmak çok güzel. Emülatörleri Tv nizde oynayabiliyorsunuz. Ama dediğim gibi psp ile karşılaştırmak yanlış olur.
Pandorayı da takip ediyorum. Çalışan bir prototip'ini görmüştüm. Onu da piyasaya çıkar çıkmaz alacağım.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 07, 2009, 15:38:26 ÖS »

Evet, şu anda böyle bir ikaz yok. GPH ileriki firmware güncellemelerinde, “Battery” ışığının piller gerçekten azaldığında yanmasını sağlayacak.

Yani o isik sonradan derdini anlatir hale getirilmis.Son halini gormedigim icin bilemiyecegim.Luzum da yok zaten.Soz konusu olan tasinabilir medya ve oyun konsolu ise bizzat muhattap olacagi alet psp'dir.Ama evet ,psp sikletinde olmayan bir aygit.Belki pandora ile kayda deger bir seyler gelir ,cesit olur.

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 07, 2009, 15:52:34 ÖS »

PSP'nin yeni sürümüde yakında duyurulacak..PSP GO...özellikleri hakkında çok bilgi yok...Ama ciddi bir upgrade olacağı söyleniyor..UMD tarihe karışacak deniliyor vs... Kimse boş durmuyor...

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 07, 2009, 16:08:36 ÖS »

Umd'nin gitmesi iyi olur.Hele hareketli parca barindiran bir mekanizmayi neden o aletin icine koyduklarini anlamiyorum.Bi boka yaramadi iste.Yine boyle "iskembeden standart" uyduracaklarsa ben pas gecerim psp'yi.

Bu kadar mi ?
toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 07, 2009, 17:08:32 ÖS »

Merhaba,
Neden Gp2x ile PSP karşılaştırılıyor anlayabilmiş değilim. Sanırım yaş 33 olunca yeni oyunlar pek ilgimi çekmiyor ve atari salonlarında oynadığımız oyunlar bana daha zevkli geliyor. Ayrıca C64 ve Amiga oyunlarınıda unutmamak lazım. O yüzden Gp2x almıştım ve severek kullandım. Sadece oyunmu hiç convert etmeden divx izledim, mp3 dinledim vs.

Şu sıralar Dingoo A320 ile meşgulüm o da çok hoş bir cihaz ama şimdilik C64 ve Amiga emulatörü yok. Gp2x ve PSP'ye oranla daha küçük ve şirin bir cihaz. Tam taşınabilir bir konsol olmuş. NeoGeo, Cps1, Cps2, Gba, Nes, Snes, Genesis/Megadrive oyunlarını oynamak çok zevkli. En güzel tarafıda oyunları cihaza atıp çalıştırıyorsunuz. Önce emulatörü çalıştır sonra oyun seç vs. yok. En sevdiğim tarafıda bu zaten.

Pandora apayrı bir cihaz bana göre. Taşınabilir bir konsol projesi olarak başladı ve adeta minik bir bilgisayar olarak karşımıza çıktı. Ne yalan söyleyeyim Pandora'mın geleceği günü iple çekiyorum. (Ön sipariş )

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mayıs 07, 2009, 17:22:21 ÖS »

Bende iki farklı GP2X modeli var. Biri ilk çıkanlardan, biri de dokunmatik ekranlı olan F-200 serisinden. Süper aletler, ben zevkle kullanıyorum. Eşim bile kullanıyor Lost'ları indirip TV'den izlemek için. Emülatörler gayet sağlam çalışıyor. Ancak GP2X'in yaşam ömrü Pandora'nın çıkışına kadar. Elbette ki insan böyle konsollara Commodore 64, Amiga kıvamında gönül bağıyla bağlanamıyor. Pandora çıkınca GP2X'i bir daha boot etmeye ihtiyaç duyarmıyım bilmem. O derece Ama benim donanım satma huyum yok, zaten sizler gibi geniş bir donanım koleksiyonum da yok. Ben nadiren donanım hediye ederim. Onu da GP2X'ler için şu anda düşünmüyorum ne yazık ki
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mayıs 07, 2009, 17:24:23 ÖS »

Hele hareketli parca barindiran bir mekanizmayi neden o aletin icine koyduklarini anlamiyorum.

software ile kırılmasın diye. Ciddi hardware hack yapmak gerek umd'yi söküp yerine cd okuyan bir mekanizma takmak için Kahkaha

Pandora ise sanki yalan oldu? Benim üzerimdeki etkisini yitirdi. Sadece meraklıları takip ediyor ve bu yüzden yeterli satamayabilir. Preorder alınalı neredeyse bir yıl oldu, millet kızmıştır eminim. Bu durum aynı amiga'nın uzayan "geldi, geliyor, az kaldı, bitti, durun kupon alın, hah geldi, geliyor, şimdi gelecek" muhabbetine döndü.

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: