Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmigA 1200 'e LCD Monitör Bağlamak?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: AmigA 1200 'e LCD Monitör Bağlamak?  (Okunma Sayısı 10570 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 21, 2006, 14:01:12 ÖS »

Merhaba Arkadaşlar

AmigA 1200 Tower'ıma LCD monitör bağlamak istiyorum.BVision ekran kartıma bağlayacağım.

Şimdi bir adet LCD monitör almak istiyorum ama yardımlarınıza ihtiyacım var.
Görüştüğüm çok sevdiğim bir AmigA'cı dostum ,Sony'nin DVI girişli bir monitörünü almamı tavsiye etti.Bu Sayede iki bilgisayarı tek bir monitörle kullanabilir mişim?

Görüştüğüm başka bir dostum ise LCD monitörü AmigA'ya bağlaman zor ve baya sorun yaşarsın dedi.(ki yanılmıyorsam kendisi yaşıyor)

Nakit sıkıntımdan dolayı sadece internet üzerinden kredi kartı ile bir monitör alabilirim.Açıkcası Sony'nin DVI özellikli monitörünü düşünüyorum ve fiyatın 400YTL'yi geçmemesi benim için çok önemli.Hem PC'de hem AmigA'mda kullanacağım 17inç bir LCD monitör ve bunun satıldığı web sitesi linklerini bana gönderirseniz ve AmigA'ya LCD bağlama konusunda beni biraz aydınlatırsanız memnun olurum.

Hoşça kalın
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2006, 14:16:16 ÖS »

Eger bvision vga cikisina baglayacaksan workbench modlarinda sorun yasayacagini sanmiyorum. Ama unutmaki amiga native modlarini acan programlarda (= hemen hemen tum oyunlar) amiga rgb cikisina bagli bir monitorun olmasi gerekecek. Yada amiga rgb cikisindan scandoubler ile monitorun girisine baglayacaksin.
Arkadasinin demek istedigi saniyorum su, Dvi girisi olan monitorlerde eski kartlarla uyumluluk icin vga giriside olabiliyor. Pc'ni dvi girisine, amiga'yi vga girisine baglarsin demek istemis olabilir. Keza ben su an oyle kullaniyorum. Bu tamamen senin tercihine kalmis. Benim tavsiyem Lcd alirken 30Hz yatay (Horizontal) 50Hz dikey (vertical) tarama modlarini desteklesin. Ozellikle yatay modu her lcd desteklemiyor (genelde en dusuk 60Hz destekliyorlar). 60 destekleyen bir Lcd'de scandoubler'in olsa bile (scan doubler sadece yatay frekansi 15'ten 30'a cikartir, dikey frekans ayni kalir) 50Hz ekran acan tum programlar (avrupa'da uretilmis PAL oyunlarin cogu, programlar ) sorun cikaracaktir. Scandoubler'in olsa bile NTSC destekleyen programlara mahkum kalirsin (NTSC yatay frekans 60hz dir). Aklinda olsun.
Bunlarin disinda boyle bir alet alirken kredi karti kullanmani tavsiye etmem. Paran yoksa bekle, olunca iyisini alirsin. Bir kere alinan bir alet cunku.

Retro Hincal Uluc
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 21, 2006, 14:33:39 ÖS »

Ama unutmaki amiga native modlarini acan programlarda (= hemen hemen tum oyunlar) amiga rgb cikisina bagli bir monitorun olmasi gerekecek.Yada amiga rgb cikisindan scandoubler ile monitorun girisine baglayacaksin.

Sorum 1) RGB çıkışına bağlı bir monitör Derken ikinci bir monitör mü? (Commdore Marka Monitörler gibi mi)
Sorum 2) "Yada amiga rgb cikisindan scandoubler ile monitorun girisine baglayacaksin." LCD monitörün girişine mi bağlayacağım? ve bu işlem için nasıl bir scandoubler gerekir?Nerden bulabilirim ? Bir fikrin var mı acaba?

Sorum 3) Dediğin yataye ve dikey frekanslara uygun DVI çıkışlı bir monitör markası tavsiye edebilir misin? Hatta satan bir yer linki de olabilir.

Son olarak daha fazla beklemek istemiyorum Coze Dostum.En kısa zamanda almak için sabırsızlanıyorum
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2006, 14:39:33 ÖS Gönderen: DevilisH » Logged
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2006, 15:01:16 ÖS »

sony nin dvi giriş li monitorunden bir arkadaşımda var ama bunlar dvi-D yani sadece dijital göruntu kabul ediyo yani eski bir dv-i kartın varsa bundan göruntu alamassın yani amiga yı vga adaptoru taksanda bir sonuç alamassın, ben amiga 3000 ni vga den lcd ye bağladım ama göruntu desteklenmedi hatası verdi

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2006, 15:09:38 ÖS »

Alıntı
Sorum 1) RGB çıkışına bağlı bir monitör Derken ikinci bir monitör mü? (Commdore Marka Monitörler gibi mi)

Evet, 15Hz yatay, 30 Hz dikey destekleyen herhangi bir monitor (Commodore monitorleri dogal olarak destekliyor)

Alıntı
"Yada amiga rgb cikisindan scandoubler ile monitorun girisine baglayacaksin." LCD monitörün girişine mi bağlayacağım? ve bu işlem için nasıl bir scandoubler gerekir?Nerden bulabilirim ? Bir fikrin var mı acaba?

Evet. Normal Vga girisine. Tum scadoubler'lar islev olarak aynidir, 15Hz yatay frekanssi ciftleyip 30Hz yaparlar (kalite olarak farklari var tabi, renk derinligi konusunda ama oraya hic girmiyim). Scandoubler alma sebebide pc monitorune baglamak oldugundan hemen hepsinde Lcd'ne baglayabilecegin normal bir Vga cikisi vardir. Nerden bulabilirim sorusu bugunlerde herkesin sordugu bir soru maalesef hicbir yerde yok. Yapim icin gerekli bazi parcalar artik uretilmediginden / maliyeti yuksek oldugundan uretilmiyorlar ve bulmak cok zor. Ebay'de anca bulabilirsin. Turkiye'de satildigina saniyorum sadece bir kez amigaturk'te sahit oldum bir iki sene once amiga'yi komple terk eden bir arkadas satmisti.

Alıntı
Dediğin yataye ve dikey frekanslara uygun DVI çıkışlı bir monitör markası tavsiye edebilir misin? Hatta satan bir yer linki de olabilir.

Valla onu da pek bilmiyorum. Iiyama ve bazi sony'ler destekliyor diyorlar ama emin degilim. Zaten sen alacagin zaman ordaki tum monitorlerin destekledikleri frekans araliklarini kontrol et. Fiyat acisindan avantajli olanlarida not etmis olursun. Dvi girisi olanlari vga giriside var mi bak (cift girisli). Satin alabilecegin yeri hic bilmiyorum.

Ben biraz sansliymisim. Eizo bir lcd'im var. Bu frekans & amiga mevzularindan tamamen bihaber oldugum bir zaman almistim. Dvi ve vga cift girisli, dugme ile iki giris arasinda degistirebiliyorum. Vga'ya ozkano gibi amiga 3000, dvi'a pc bagli. 50Hz modlari desteklemedigini zannetsede destekleyen bir lcd almisim. 50Hz bir mod acildiginda sag ust kosede uyuz bir SIGNAL ERROR !!! 30Hz 50Hz kutusu cikiyor ama pasa pasa da gosteriyor. Ama o uyuz kutucuktan kurtulamadigim icin Ntsc modlari kullanmaya calisiyorum. Ama 50Hz desteklemeyen lcd lerde direk siyah ekran alirsin, benim kadar sanli olmazsin. O yuzden dikkat et.

Bu arada scandoubler, lcd vs normal bir Crt monitorun verdigi goruntu kalitesini cok zor verir. O yuzden sana diyorum iyi dusun, biraz bekle sonra al. Ucuz bir Lcd alip Ozkano gibi husrana ugraman oldukca olasi (gerci onun lcd'si pahalidir bakma sen ).
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2006, 15:11:35 ÖS Gönderen: coze » Logged

Retro Hincal Uluc
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 21, 2006, 15:26:00 ÖS »

muahah lcd ucuz değil abi dunya para saydım 27" Samsung aslında TV ama tv den çok pc monitoru olarak kullanıyom

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 21, 2006, 22:17:06 ÖS »

Coze, ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.Aynı zamanda Ozkano dostuma da yardımları için teşekkür ederim.

Şimdi LCD monitör bağlama olayını biraz daha düşünüp o şekilde halledeceğim.Aldığım zaman yardıma ihtiyacım olduğunda tekrar kapınızı çalabilirim.Ozkano gibi ucuz Lcd almam heralde

Saygılar Dostlar

Hoşça kalın
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2006, 00:19:08 ÖÖ »

LG L17185 17in Monitor vallahi 2 gün önce bi sitede  denk geldim amiga 1200 için uygundur yazıyodu kayıt ettim..işini görürmü bilmiyorum..okudugumu kayıtlamıştım bi kontrol edip araştır istersen...

A 500 HD8+ GVP
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 23, 2006, 01:16:30 ÖÖ »

Geç oldu ama sana da teşekkür ederim Doğu

Hoşça kalın
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW