Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga Donanım" BLACK AMİGA 1200 HDC " ebayda satıldı
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: " BLACK AMİGA 1200 HDC " ebayda satıldı  (Okunma Sayısı 35730 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ekim 03, 2008, 01:09:41 ÖÖ »

Bu projeyi düşünürken Amiga ismine yakışır ve zor olan donanımları kullanarak başarmak istedik. Devilish de bahsetmiş, doğrusu ben de bu konuya bayağı ilgi olur diye düşünüyordum.
bazı arkadaşlar sorularını yanıtlayayım.
cf kart olayını açalım: başta cf kartı düşünmüyordum ve tek kablo ile hdd ve cd-rom u bağlamak istedim. 44 pinli bir slim cd-rom buldum ve hiçbir sorun olmadan hdd ile çok güzel çalıştı. sonra cf kartın bir aparat ile bu şekilde olacağını düşündüm. workbench sorunsuz kuruluyor ama cd-rom' u hangi programla tanıtırsak tanıtalım okuma hatası, kitlenme ve cf kartı görmeme gibi sorunlar oluyordu. değişik cf adaptörleri ile de denedim fakat sonuç aynı oldu. nette bu işi yapan biri varmı diye araştırdığımda da yabancıların da hep aynı dertten muzdarip olduğunu gördüm. acaba fast-ata ya da idefix kartla olabilirmi diye düşündüm, bu kartların üstünde denedim ve yalnız tek bir şekilde; "40 pin primary secondary bağlayınca" hatasız oldu. fakat cf kartı bir adaptörle bağlarken bu sefer normal slim cdrom' u da bir adaptör ile 40 pine çevirmek gerekti. tabi bu kadar kablo ve aparatı onun içine sığdırmakta mesele. amiganın klavyesini içindeki çıkıntıyı kazıyarak sıfıra kadar getirdim. cd-rom a takılan aparat yine de tam yetmedi, o aparatı bile yontup oraya iyice yerleştirdim. ikincil olarak cf kart ile hangi aparatı kullandıysam winuae de add hard drive deyince amigada ilk önce formatlayacaksınız göründü, kopyasını aldığım her türlü sistemde kopyalandı. yalnız winuae üzerinde format atarsanız cf karta birşeyler oluyor, görmeme veya okumama hataları veriyor.
    Direkt olarak pc de amiga formatını gösteren bir program görmedim ama amithlon kurulu bir sisteminiz varsa burdan çok güzel kopyalama oluyor; hızlı da.
bu arada black amiga ile ilgili olumlu veya olumsuz  her türlü yoruma açığız. burada bulunmamızın nedeni amiga ya verdiğimiz değerle bir arkadaşlık ve yardım ortamı yaratabilmektir.

« Son Düzenleme: Aralık 14, 2008, 15:59:35 ÖS Gönderen: defleppard » Logged

Amiga Repair Service
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 14, 2008, 15:56:46 ÖS »

Black Amiga ebayda hemen al ile 900 sterline yani yaklaşık 2150 ytl ye satılmıştır. benim düşündüğüm fiyatta 2000 ytl idi ama bence bu kadar emeğe daha fazlada edebilirdi. black amigadan daha gelişmiş bir proje yapıyorum arkadaşlar süprizimi bekleyin.

Amiga Repair Service
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 14, 2008, 23:01:41 ÖS »

Satış hayırlı olsun, umarım en kısa sürede daha iyisini yaparsın.
Ülkem adına da sevindim doğrusu.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Aralık 15, 2008, 00:01:37 ÖÖ »

nerde benim pastel boyalarım!??

sadece boya değil, içi dışı dolu bir aletti o hatırladığım kadarıyla. satılmış olmasına biraz sevindim, bir amigadan olduk diye de üzüldüm.

Bu arada benim hayalim lake kaplama bir piano black amiga sadece siyah görünüm beni kurtarmaz pırıl pırıl olacak başka bir renk de olabilir tabii, lake olsun da Kahkaha

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Aralık 15, 2008, 09:39:15 ÖÖ »

@arda, lake bildiğimiz araba boyasıdır, istediğin bir boya atolyesinde yaptırabilirsin, psp gibi amiga olur

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Aralık 15, 2008, 11:58:06 ÖÖ »

Benimde satılınca biraz içim bir hoş oldu ama sanırım alan kişide amigaya çok değer veren biri ilgili birisi hemen al ile aldı.
  Black amiga da içi bayağı dolu ve bazı ilkler olan çalışma olmuştu. bayağıda emek vermiştim ama şu var türk insanıda birşeyler yapıp satabiliyormuş.
  Forumda Amigaya çok değer veren bilgili arkadaşlarda var çok güzel çalışmalarda yapılıyor. bu tür çalışmalar yapmak hem zaman hemde emek istiyor herkezin bir işi var tabiki zor oluyor aktif olmak. forumda benim gibi birşeyler yapmaya çalışıp fazla aktif olamayan insanlarda var. ben inanıyorumki Amiga konusunda gayet bilgili yada çok heves eden insanlarda var.
  Benim için de yine başka çalışmalar yapmak da zor değil ebaydan rahatlıkla alışveriş yapabiliyorum vede yine çalışmalarım olcak. Bu işin birde maddi yönü var  arkadaşlar birşeyler satmak lazım ki bende birşeyler yapabiliyim.. şimdide bir amiga 1200 tasarlıyorum çok güzel bir çalışma olcak:))
  Boya işini bana sorabilirsiniz asıl işim bilgisayar ama 10 sene mobilya işiyle uğraştım. lake boya ya biz mobilyada selülozik beyaz boyaya derdik. lakenin özelliği mobilyanın üstüne lake macun çekip cam gibi boya olmasıdır. Amigada plastik bir ürün benim size tavsiyem mat ve kaliteli boyalar kullanmak parlaklar hoş durmaz gibime geliyor..Amigayı her türlü renge boyamak mümkün ama sorun klavye, klavyeyi güzel yapabilirseniz boyada hoş görünüyor..
  Amiga ile uğraşmak ayrı kullanmak çok ayrı bir zevk..

Amiga Repair Service
Vefa
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Aralık 16, 2008, 09:52:47 ÖÖ »

Tebrikler arkadaşlar! Aradan  geçen onca zamana karşı halen yeniliklerle dolu projelere imza atıyorsunuz. Kimbilir ne zevklidir bu işlerle uğraşmak. 97 de A1200 ümü bigtower kasaya yerleştirirken yaptığımız çalışma geldi aklıma. A takımı dizisinde gibi sanmıştık kendimizi, kıvılcım çıkaran testereler, matkaplar falan. Ne heyecanlıydı )

-BİZ DÜŞLER ORTASINDA BÜYÜDÜK-
Onlar sadece "bilgisayar" kullanabilmekteler, Biz "Commodore-Amiga Efsanesini" yaşadık!
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Aralık 16, 2008, 11:47:42 ÖÖ »

Tebrikler arkadaşlar! Aradan  geçen onca zamana karşı halen yeniliklerle dolu projelere imza atıyorsunuz. Kimbilir ne zevklidir bu işlerle uğraşmak. 97 de A1200 ümü bigtower kasaya yerleştirirken yaptığımız çalışma geldi aklıma. A takımı dizisinde gibi sanmıştık kendimizi, kıvılcım çıkaran testereler, matkaplar falan. Ne heyecanlıydı )

Bu konudaki en dahiyane proje mathman ve kurzon'un yaptığı, bu arada bir sehpanın da modifiye edildiği tower projesidir

imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Aralık 16, 2008, 19:32:46 ÖS »

Zuhahaha, resmini gördüğümde yarılmıştım o sehpa modifiyesine

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Aralık 19, 2008, 15:38:22 ÖS »

Gerçekten tebrikler...

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Aralık 20, 2008, 16:31:02 ÖS »

Tebrikler

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 25, 2008, 08:37:14 ÖÖ »

Adam parayı ödememiş halen ? bence bas negatifi gitsin...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
vigo
Uzman

scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Aralık 25, 2008, 10:07:58 ÖÖ »

selam, ben bu amiga'dan satın almak istiyorum. hatta benim amiga'mı bu hale getirebilirmiyiz? masrafı neyse vericem... ben os3.1 kullanmak istiyorum, hd olmasın, bi sd kart bişi olur bana yeter. idefix'im var, dvdrom takılabilir. birde pc monitörüne bağlanırsa süper olur. işçilik+malzeme+ne gerekirse ödicem... Ney

bronx^trsi
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Aralık 25, 2008, 11:14:48 ÖÖ »

Emeği geçen herkese helal olsun süper bir iş çıkarılmış. Son beş gündür müthiş şeylere tanık oluyorum bu forum sayesinde. Forumu yöneten, foruma yazan,  buraya emek veren herkese teşekkürler.

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Aralık 25, 2008, 11:24:22 ÖÖ »

selam vigo, aslinda istediklerinin bir cogunu kendin biraz ugrasarak yapabilirsin. Amiga 1200'un var mi bilmiyorum, tedarik etmesi en zor olan saglam guzel bir A1200 olacaktir. A1200'un internal IDE portuna CF-IDE adaptor takarak hic bir ek yazilim kullanmadan compact flash kart kullanabilirsin. CF-IDE adaptorlerde artik cok ucuz ve sanirim rahat bulunabiliyor. DVD amigaya hic takmadim (CD oldukca yeterli) A1200 internal IDE'ye HDD ve CD ROM takilabiliyor, ama CF ile CDROM da sorun cikiyor saniyorum. Ama IDEFIX'in varsa sorun olmamasi lazim.

PC monitoru olayina gelince, onun icin pahali bir aparat olan scandoubler alman gerekiyor. Individual computers kisa zaman once bir scandoubler cikardi, indivision 1200. Aslinda ben kod kasicam diyorsan illa scandoubler'a gerek yok, cunku workbench 3.1'de PC monitor uyumlu ekran modlari var. A1200'u direk PC monitore baglayarak bu modlarda AsmOne filan kullanabilirsin (Productivity mode). Tabi yaptigin isleri gormek icin 1084 veya Tv kullanman gerekiyor. Ben orda olsaydim cok guzel bi A1200 yapardik sana ama maalesef. Forumdaki arkadaslar da yardimci olur mutlaka.

Retro Hincal Uluc
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: