Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ADP sorumlusu kim?  (Okunma Sayısı 13885 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 06, 2008, 11:43:01 ÖÖ »

Arkadaşlar adp uzun zaman önce topluluğumuz içinden çıkmış ve ufak ufak gelişmiş bir proje. Şu sıralar gökhan'ın da yardımıyla yeni bir ev bulmuş durumda fakat anladığım kadarıyla forumun ve kendisinin diğer işlerinden pek ilgilenemiyor.

Amiga veteranlarına soruyorum bu soruyu (varsa güvenç, sinan ve alp'e):

Şu anda adp "maintainer"ı kim? Eğer sahibi yoksa projeyi üstlenmeyi teklif ediyorum. Forumda birsürü döküman birikmeye başladı, bunları kategorize edip yavaş yavaş adp'ye ekleyip eski dökümanları yenileme organizasyonuna girmek gelecek nesiller için de iyi olacaktır.

guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2008, 13:13:01 ÖS »

arda adp nedir? lütfen açıklarmısın, bişey anlamadım ben...
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2008, 13:54:11 ÖS »

Amiga Dökümantasyon Projesi

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2008, 14:10:51 ÖS »

http://www.commodore.gen.tr/adp/

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2008, 15:49:54 ÖS »

bana bu konuda pek laf dusmez ama birilerinin adp'yi elden gecirmesinin cok yerinde olacagini dusunuyorum. Arda'da bu isi kivirabilecek kisilerden bence.

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2008, 16:08:30 ÖS »

Sorunun muhatabı olmadığımdan birşey demek istemedim.

Ama bu işe soyunmak ya da yapmak için davet ya da teklife gerek olduğunu sanmıyorum. Bu sadece ADP için geçerli değil. Herkes bir yerinden tutup birşeyler ortaya koymalı, en azından bu düşüncede olmalı. ADP'yi düzeltmek, elden geçirmek isteyen varsa bunu yapmalıdır. herkesin kazancına olacaktır.

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2008, 16:48:00 ÖS »

lw3d sen sorunun ana muhattaplarından birisin zaten şu andaki yarı-sorumlu ve tam bir amiga veteranı olduğun için.

Sadece projenin diğer ayaklarındaki insanlara da danışmak istiyorum. Sonuçta bu türk amiga topluluğunun kolektif çabasıyla doğmuş ve süregelen bir proje. Gizemli c.g.tr yönetiminde de kimler olduğunu pek bilmediğim için mesela elimizdeki yazıları gönderebileceğimiz belirli bir email adresi yok, düzeltilecek hatalar varsa da bunları talep edeceğimiz biri de yok. Başına bir memur dikmek gerek adp'nin, ve bence bu bir angarya, biraz elimi taşın altına sokmak istemiştim aslında.

Sayfanın bu hale gelmesinde onlarca eski amigacının olduğunu biliyoruz, son zamanlarda zombi ve deniz'in de katkıları oldu. Şu anda bayrak kimde?

Mesela sende mi lw3d? yoksa "aman yok bende değil, ben sadece host ettim mi diyorsun?"

Eğer bayrak kimsede değilse bir süreliğine bende kalabilir, bunu daha önce emeği geçen tüm adpcilere soruyordum. Bu ne demektir? Adp editörlüğü, gönderilecek yazıları bana gönderirsiniz, yapılacak düzeltmeleri vs varsa önerileri gerçekleştirmeye çalışırım. Tabiiki bu bir başkası da olabilir, yani taleplerimizi bildirebileceğimiz, yazıları gönderebileceğimiz ve gönderilen yazıları 2 ay sonraya atmayacak kadar vakti olan bir memur.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 06, 2008, 17:26:31 ÖS »

ADP bugüne kadar html üzerinden ilerlemiş bir proje. Ben projeye ulaştığım zaman, logo vs. ekleyip, bir ana fihrist hazırlayıp, sitede ADP bölümüne taşıdım. Deniz bu konuda oldukça yardımcı oldu. Daha sonra bir iki yazı ekledim (mathman ve kurzon'un yazıları sanırım). Eksik olan bazı dosyaları internetten bulup ekledik vs. Ama ötesinde pek müdahalem olmadı (zamansızlık).

ADP'de düzenleme yapmak ise kolay..Yazı html olarak hazırlanınca, index.htm'de yeni link eklenirse (düzenleyen onuda yaparsa) bana düşen sadece onu upload olur...Bunu yapmak sorun değil.

ADP'yle ilgili görüşlerime gelince...önceden beri mysql veritabanına sahip bir düzenin oluşturulmasını düşündüm. Bunuda joomla üzerinde yapacaktım. Ama zaman bulamadım (zombie bunu hayata geçirmişti). Bu tür bir alt yapıya geçmemiz durumunda update çok daha rahat olur, hatta o zaman bir kişiye yetki vermemiz daha kolay olur...ama şu aralar buna ayıracak hiç vaktim yok...

Konuyla çok alakalı değil belki ama bir başka konuda, Alcofribas'la bir süredir düşündüğümüz SSS (sıkça sorulan sorular - FAQ) gibi bir yapının eski bilgisayar/konsol severlere kazandırılması projesi var. Bu bir nevi ADP'nin yükünün bir kısmını alacak bir düşünce. C64'e PC'den nasıl dosya atarız? Amstrad'a PC disket sürücü nasıl bağlarım, Megadrive ve Genesis uyumlumudur? vs. gibi sıkça sorulan soruların cevabının alınacağı bir yapı. Bunun için ücretsiz PHP kodları araştırdık hatta kurduk. Ama yazan arkadaşlar bir takım hatalar yapmışlar ve bugun baktığımda düzeltmediklerini gördük Bu konuda FAQ scripti bilen önerecek olanların katkısınıda bekleriz.

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 06, 2008, 18:25:53 ÖS »

aslında tüm bu problemlerin üstesinden gelmek için belki bir wikimedia kurmak lazım? hem faq ortaya çıkar, hem adp ile birleşmiş olur hem de sözlük gibi adet adet her bir donanım hakkında bilgiler de eklenebilir -istenirse-. Ayrıca birden fazla yazar tartışarak güncelleyebilir belgeleri...

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ekim 06, 2008, 18:33:05 ÖS »

wiki'yi bende düşündüm. Ama altından kalkmak ve kontrol zor olabilir. Altından kalkamam diye hiç o işe girmedim. Ama wiki çok daha iyi olabilir.

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ekim 06, 2008, 22:49:24 ÖS »

Arda, ADP 'nin güncellenmesi konusundan çok güzel düşünmüşsün.Bence ADP olabildiğince geniş kapsamlı ve olabildiğince güncel olmalı.Bir çok Amiga kullanıcısının ortak yaşadığı bir takım sorunları zaten bünyesinde barındırken, bu kapsam daha da genişletilmeli.Bu sayede üyelerimizin eski başlıklardan ya da ADP 'den bihaber şekilde aynı soruları ve konuları gündeme getirmesi durumu da ortadan kalkmış olur.

Sonuçta forumun daimi üyeleri için aynı sorularla tekrar tekrar karşılaşmak ve hemen hemen aynı yanıtları okumakta sıkıcı oluyor.Sanırım zamanında Vigo üstadında kastettiği buydu.Her gelen yeni üyenin hep aynı tarz konularla gelmesine karşın araştırma yapıp gelmesi.ADP 'nin güncellenmesi bu bağlamda da çok iyi olur.

wiki ise gerçekten iyi bir fikir ama dediğin gibi altından kalkması ve kontrolü gerçekten zor olur sanıyorum.

@Arda, yardım edebileceğimiz bir konu olduğunda seve seve elimizden geleni yaparız.

MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ekim 07, 2008, 09:36:35 ÖÖ »

Bu arada birisi amiga terimlerinin Türkçe açıklamaları yazan bir sözlük çeviriyordu galiba..

Hatta birisi bunu yapmış ki harddiskimde denk geldi.. yarısına kadar falan bir çok teknik Amiga teriminin Türkçe açıklamaları vardı..

Bunu da hatırlatım dedim..

Bu arada bir Wiki kurulup üye kayıt sistemiyle herkesin editlemesi mümkün olursa daha çok gelişir kanısındayım ben de...
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ekim 07, 2008, 10:41:22 ÖÖ »

evet o da ATO bünyesinde çalışmalara başlayıp sonra hesido'nun (emrah başkaya) üstlendiği -daha doğrusu çevirileri yaptıkça ekleyip dökümante etme müdürlüğü ona kaldı- çeviri sözlüğüdür. Sonra win95-türkçe çıkınca microsoft sayesinde geçerliliğini yitirdi.

TADG-TAKG (turkish amiga developers group-türk amiga kullanıcıları derneği) kapsamında yapmaya çalıştığımız sayısız küçük ürün ve proje de vardı aslında (ADP de bir TAKG projesidir aslında). Bunların çoğu kayboldu.
« Son Düzenleme: Ekim 07, 2008, 10:45:14 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 08, 2008, 01:04:42 ÖÖ »

Aha! Link'e tiklayinca bir de baktim ki benim 10 yil once yazdigim iki yazi da buradaymis O zamanlar, 1998'de, dijital fotograf makinem olmadigi icin fotograflari Hi8 video kamera'dan still capture ile almistim. Eski gunleri hatirladim. Ustelik resimlerdeki konu mankeni Amiga1200 de benim bir zamanlar kutulu Spectrum 128 ararken takas etmeyi teklif ettigim A1200'un ta kendisi

PS. Guvenc Kaplan'in PSU yazisinin sonundaki fotograflarda da bahsi gecen A1200'e yaptigim PSU konu mankenligi yapmis. 10 yil... daha dun gibi...
« Son Düzenleme: Ekim 08, 2008, 17:06:50 ÖS Gönderen: memrah » Logged
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ekim 14, 2008, 10:20:23 ÖÖ »

ADP konusunda, kendine özgü bir domain alınabilir ve bu domain üzerinden ADP sunulabilir. Bunun sorumluluğunun Arda'ya verilmeside bence yerinde olur. commodore.gen.tr ve diğer dökümantasyon sayfalarından ADP'ye linkler verilebilir...Amiga Veteranlarıda bir köşesinden tutar ve geri dönerler belki...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: